Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Het British Museum

Het oudste museum van Groot-Brittannië, dat oorspronkelijk als rariteitenkabinet werd opgericht, heeft zich ontwikkeld tot een museum bomvol antieke schatten die een uniek beeld vormen van de indrukwekkende evolutie van de mens.

Met een verzameling van bijna 8 miljoen kunstschatten uit alle hoeken van de wereld, is het zelfs voor de meest ervaren museumganger onmogelijk om alles in het British Museum in één dag te bekijken. Maar laat dit je niet weerhouden om zelfs maar een paar uurtjes in het museum door te brengen. Het is zeker een bezoek waard!

De enorme museumcollectie werd aanvankelijk opgebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Britse Rijk uit donaties en gekochte verzamelingen van welvarende Britse avonturiers. De zelfs nu nog alsmaar toenemende collecties zijn nu geografisch ingedeeld. Er zijn monumentale relikwieën zoals het mysterieuze standbeeld van Paaseiland, en de Elgin Marbles. En voor liefhebbers van oudheidkundige kunstschatten is er niets mooier dan met eigen ogen de steen van Rosetta of de kolossale buste van Ramses de Grote te bewonderen.

Maar er zijn ook minder drukbezochte zalen met informatie en voorwerpen van oceanische en Babylonische oorsprong en uit het Midden-Oosten. Bovendien worden er verspreid over het museum sessies georganiseerd waarbij je zelf allerlei objecten kunt vasthouden. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het personeel bij deze "hands-on"-sessies is altijd beschikbaar om informatie te geven en je vragen te beantwoorden. Als je geïnteresseerd bent in politiek, is een bezoek aan de Reading Room een must, waar je het Communistisch Manifest van Karl Marx kunt lezen.

Alleen al de brede traptreden en de 44 neoklassieke zuilen van het museumgebouw zelf zijn indrukwekkend. Eenmaal binnen in het museum vormt de Great Court een handige navigatieruimte naar de belangrijkste tentoonstellingen. Sinds de opening rond 1750 is het British Museum altijd het meest bezochte museum van Groot-Brittannië geweest. Het trekt jaarlijks gemiddeld 6 miljoen bezoekers aan en geeft onderzoekers toegang de uitzonderlijke voorwerpen en oudheidkundige artefacten die het in zijn bezit heeft.

Als je je enigszins overdonderd voelt of niet al te veel tijd hebt, kun je gratis een 30 tot 40 minuten durende 'eyeOpener'-rondleiding volgen die dagelijks wordt gehouden. Het museum heeft verschillende cafés en picknickvelden en biedt ook leuke en interessante wetenswaardigheden voor kinderen. Het museum is dagelijks geopend, met uitzondering van 24, 25 en 26 december en 1 januari.

Het British Museum ligt in de buurt van Bloomsbury Gardens en Russell Square Gardens. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Tottenham Court Road, Holborn en Russell Square.


Brits museum Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Brits museum

Beste hotelaanbiedingen in Brits museum

Alle 17.367 accommodaties in de buurt van Brits museum bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 154
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

  SACO Fitzrovia € 120
  SACO Fitzrovia

  SACO Fitzrovia

  21 Tottenham Street, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Brits museum, Great Ormond Street Hospital en Piccadilly Circus. Ook Hyde Park en London Eye liggen binnen 3 km afstand. Goodge Street Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Warren Street Underground Station is het 7 minuten lopen.

   Morgan Hotel € 105
   Morgan Hotel

   Morgan Hotel

   24 Bloomsbury Street, Londen, Engeland
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Brits museum en Oxford Street. Ook Russell Square en Royal Opera House liggen binnen 10 minuten lopen. Tottenham Court Road Underground Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Holborn Underground Station is het 7 minuten lopen.

    ME London € 248
    ME London

    ME London

    336-337 The Strand, Londen, Engeland
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Lyceum Theatre, The Strand en Aldwych Theatre. Ook Covent Garden Market en Royal Opera House liggen binnen 5 minuten lopen. Temple Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 7 minuten lopen.

     Jurys Inn London Holborn
     Jurys Inn London Holborn

     Jurys Inn London Holborn

     50-60 Southampton Row, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Brits museum en Oxford Street. Ook St. Paul's Cathedral en London Eye liggen binnen 3 km afstand. Holborn Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Russell Square Underground Station is het 8 minuten lopen.

      Grange White Hall Hotel € 93
      Grange White Hall Hotel

      Grange White Hall Hotel

      2-5 Montague Street, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Brits museum en Russell Square. Ook Oxford Street en Royal Opera House liggen binnen 15 minuten lopen. Russell Square Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Holborn Underground Station is het 7 minuten lopen.

       St Giles London - A St Giles Hotel
       St Giles London - A St Giles Hotel

       St Giles London - A St Giles Hotel

       Bedford Avenue, Londen, Engeland
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Oxford Street en Brits museum. Ook Russell Square en Palace Theatre London liggen binnen 10 minuten lopen. Tottenham Court Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Goodge Street Underground Station is het 6 minuten lopen.

        The Academy
        The Academy

        The Academy

        21 Gower Street, Bloomsbury, Londen, Engeland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Russell Square, Oxford Street en Brits museum. Ook Royal Opera House en Oxford Circus liggen binnen 15 minuten lopen. Goodge Street Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Russell Square Underground Station is het 8 minuten lopen.