Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kathedraal van Santa Maria del Fiore (Duomo)

De kathedraal 'Heilige Maagd van de Bloem' en zijn indrukwekkende koepel zijn het symbool van Florence geworden.

De kathedraal van Santa Maria del Fiore wordt ook wel de Duomo genoemd, de Italiaanse term voor kathedraal. De Duomo, die met zijn schitterende koepel het herkenningspunt van Florence is, wordt door velen beschouwd als het belangrijkste bouwwerk uit de architectuur van de Renaissance. In de kathedraal vind je glas-in-lood-ramen en fresco's van Italiaanse meesters en een van de oudste voorbeelden van een 'hora italica'-klok ter wereld. Voor velen is het meest indrukwekkende van hun bezoek een close-up van het gebouw zelf.

De plannen voor de kathedraal werden voor het eerst opgesteld 1294 door de architect Arnolfo di Cambio. De bouw werd twee jaar later gestart. De kathedraal werd ingewijd in 1436, nadat verschillende architecten een bijdrage hadden geleverd. De belangrijkste daarvan lijkt echter wel die van Filippo Brunelleschi, met zijn ontwerp van de domkoepel. Met een diameter van 45,5 meter was dit wereldwijd de grootste constructie in zijn soort en het is nog altijd de grootste stenen koepel van de moderne tijd. Beklim de 463 treden van de koepel (een lift is er niet) voor een adembenemend uitzicht over de stad. Je moet betalen om de dom te bezoeken.

Meng je tussen de menigte op het Piazza del Duomo en sta even stil om de buitenkant van de indrukwekkende kathedraal in je op te nemen. De voorgevel met zijn roze, witte en groene marmer werd pas later aan de kathedraal toegevoegd en werd eind 19e eeuw voltooid.

In de kathedraal zelf behoren de 44 glas-in-lood-ramen met taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament tot de meest opvallende kunstwerken. En zorg ervoor dat je de gigantische klok boven de ingang binnen in de kerk niet mist. Deze klok, ontworpen in 1443, is een van de laatste nog werkende voorbeelden van een 'hora italica', met een wijzer die alle 24 uren aanwijst en waarvan de dag eindigt met de zonsondergang.

De Santa Maria del Fiore is dagelijks geopend, behalve op 6 januari (Driekoningen, het feest van de Openbaring). De toegang is gratis. Er staan vaak veel mensen te wachten om naar binnen te gaan, maar de rij vordert doorgaans erg vlot. Als je met meer dan vier personen bent, word je mogelijk verplicht een audio- of radiorondleiding te huren.


Cathedral of Santa Maria del Fiore Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Cathedral of Santa Maria del Fiore

Alle 6.005 accommodaties in de buurt van Cathedral of Santa Maria del Fiore bekijken
Maxim Axial € 41
Maxim Axial

Maxim Axial

Via Dei Calzaiuoli 11, Florence, FI
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Baptisterium en Cathedral of Santa Maria del Fiore. Ook Piazza della Signoria en Piazza del Duomo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 11 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

  Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio € 98
  Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

  Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

  Borgo S.Jacopo, 3/r, Florence, FI
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oltrarno, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en Piazza della Signoria. Ook Galleria degli Uffizi en Palazzo Vecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 16 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 23 minuten lopen.

   Grand Hotel Cavour € 89
   Grand Hotel Cavour

   Grand Hotel Cavour

   Via Del Proconsolo 3, Florence, FI
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence bevindt zich in Dom, vlak bij Badia Fiorentina en Bargello. Ook Piazza del Duomo en Palazzo Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Florence Campo Di Marte is het 23 minuten lopen.

    Hotel Laurus al Duomo € 107
    Hotel Laurus al Duomo

    Hotel Laurus al Duomo

    Via Cerretani, 54r, Florence, FI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Tornabuoni en Baptisterium. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 6 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 19 minuten lopen.

     Grand Hotel Minerva € 145
     Grand Hotel Minerva

     Grand Hotel Minerva

     Piazza Santa Maria Novella 16, Florence, FI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence ligt in de historische wijk, vlak bij Piazza di Santa Maria Novella en Basiliek en museum van Santa Maria Novella. Ook Baptisterium en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 5 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 15 minuten lopen.

      Hotel Calimala € 130
      Hotel Calimala

      Hotel Calimala

      Via Calimala 2, Florence, Città Metropolitana di Firenze
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio. Ook Galleria degli Uffizi en Ponte Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 12 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

       Orto De Medici Hotel € 95
       Orto De Medici Hotel

       Orto De Medici Hotel

       Via San Gallo 30, Florence, FI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in San Lorenzo, binnen 5 minuten lopen van Piazza San Marco, Galleria dell'Accademia di Firenze en Statue of David. Ook Basilica di San Lorenzo en Baptisterium liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 13 minuten lopen en naar Station Firenze Statuto is het 17 minuten lopen.

        c-hotels Ambasciatori € 65
        c-hotels Ambasciatori

        c-hotels Ambasciatori

        Via Luigi Alamanni 3, Florence, FI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Santa Maria Novella, binnen 10 minuten lopen van Via Faenza, Basiliek en museum van Santa Maria Novella en Fortezza da Basso. Ook Baptisterium en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 15 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 11 minuten lopen.