Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Circo Massimo

Wandel door dit rustige park dat ooit het grootste entertainmentcomplex binnen het oude Rome vormde.

Circo Massimo, of Circus Maximus in het Nederlands, is tegenwoordig een uitgestrekte weide, maar vroeger was het een groot sportcomplex waar de inwoners van de oude hoofdstad zich konden vermaken. Begeef je naar het midden van dit grote open park en probeer je eens voor te stellen hoe hier eeuwen geleden de strijdwagens over de baan reden.

Waarschijnlijk werd het Circo Massimo gebouwd aan het einde van de zesde of zevende eeuw v. Chr. Het gebouw was bijna volledig opgetrokken uit hout en bood plaats aan 145.000 personen. In opdracht van Julius Caesar werden de houten standplaatsen vervangen door stenen exemplaren om brandschade te voorkomen en het stadion werd ook uitgebreid. De baan bereikte een lengte van 600 meter en het aantal plaatsen werd uitgebreid tot ergens tussen de 200.000 en 300.000, wat veel groter is dan de capaciteit van de meeste hedendaagse stadions.

De 100 meter brede, ovaalvormige baan is al lang verdwenen onder het gras dat er nu ligt, maar toch is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe de strijdwagens hier ooit halsbrekende toeren uithaalden. De vroegere functie staat in sterk contrast met de huidige, want tegenwoordig is het Circo Massimo juist een plek waar je even kunt ontsnappen aan al het lawaai en de drukte van de stad. Er komen hier veel gezinnen om wat te ontspannen, te picknicken of om te spelen. Ga lekker liggen in de zon of juist in de schaduw van de bomen en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

Wandel wat door het park richting de oude obelisk. Deze obelisk markeerde vroeger de eerste bocht van de baan. Loop nog een stukje verder om een klein deel van het oude stadion te bekijken. Dit zijn de enige overblijfselen van het oorspronkelijke stadion en je zult dus je verbeelding moeten gebruiken om je het oude gebouw voor te stellen dat ooit plaats bood aan een kwart van de bevolking van Rome.

Circo Massimo ligt even ten zuiden van het stadscentrum in de vallei tussen de Palatijn en Aventijn. Als je een kijkje gaat nemen bij dit park, kun je ook gemakkelijk een uitstapje maken naar de Palatijn, een van de zeven heuvelen van Rome; het Colosseum en het Forum Romanum. Neem de metro naar station Circo Massimo of stap in de bus. Het park is in zijn geheel gratis toegankelijk.


Gids voor Circus Maximus


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.580 accommodaties in de buurt van Circus Maximus bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  iQ Hotel Roma € 68
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rome
    
   4,7
   / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

   Hotel Artemide € 123
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rome
     
    4,8
    / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

    Hotel Cosmopolita € 61
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 2.131 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

     UNAHOTELS Decò Roma € 116
     UNAHOTELS Decò Roma

     UNAHOTELS Decò Roma

     Via Giovanni Amendola, 57, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

      Monti Palace Hotel € 85
      Monti Palace Hotel

      Monti Palace Hotel

      Via Cavour, n.185, Rome
        
       4,6
       / 5, op basis van 1.029 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Via del Boschetto. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 9 minuten lopen.

       Hotel Colosseum € 54
       Hotel Colosseum

       Hotel Colosseum

       Via Sforza 10, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 2.052 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 12 minuten lopen.

        47 Boutique Hotel € 164
        47 Boutique Hotel

        47 Boutique Hotel

        Via Luigi Petroselli 47, Rome
          
         4,6
         / 5, op basis van 1.524 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Ripa, binnen 15 minuten lopen van La Bocca della Verità en Keizerlijke Fora. Station Circus Maximus ligt op 12 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 20 minuten lopen.