Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Colle Palatino

De Colle Palatino is de plek waar naar verluidt een van de grootste rijken ter wereld zijn oorsprong heeft. Hier kun je de ruïnes bekijken van indrukwekkende paleizen, luxevilla's en mooie tuinen.

De Colle Palatino is een van de befaamde zeven heuvels van Rome en zou de plek zijn waar Romulus de stad Rome stichtte. Ooit was dit de thuisbasis van de elite van het Romeinse rijk. Tegenwoordig kun je hier terecht om fascinerende Romeinse ruïnes te bekijken. Bewonder op deze indringende plek de overblijfselen van de ooit zo imposante paleizen en oude woningen.

Bekijk de resten van het Stadio, een onderdeel van oud keizerlijk complex. Dit complex werd door de keizers gebruikt voor sportwedstrijden en andere evenementen. Het rechthoekige stadion bestaat uit een ovaalvormige arena die wordt omringd door hoge muren.

Naast het stadion staat het Arcate Severiane, een lijn van brede stenen bogen die als ondersteuning dienden voor de bouw van het keizerlijk complex.

Neem een kijkje bij het Museo Palatino om een reek eeuwenoude voorwerpen te bekijken. Trek ook wat tijd uit voor een bezoek aan Domus Flavia, het gedeelte dat in het oude Rome werd gebruikt voor staatsvergaderingen. Slenter hier rond over de met gras begroeide binnenplaats, waar zich nog altijd het fundament bevindt van een gebeeldhouwde achthoekige fontein. Deze plek werd ooit omringd door een troonzaal en lange eetzaal.

Zorg dat je tijd overhoudt om de huizen van Augustus en zijn echtgenote Livia te bezichtigen, net ten noordwesten van de Domus Flavia. Dit zijn de twee best bewaard gebleven gebouwen van de Colle Palatino en hier kun je schitterende fresco's bewonderen met daarop mythologische afbeeldingen en mysterieuze landschappen.

Als je hier toch bent, volg dan gelijk een rondleiding door de Orti Farnesiani sul Palatino, een schitterend park direct achter het Forum Romanum. Deze botanische tuinen uit de 16e eeuw zijn gebouwd op de locatie van het paleis van Tiberius uit de 1e eeuw en hier worden al jaren opgravingen verricht. Vanaf de vogelverblijven uit de renaissance heb je een geweldig uitzicht over het Forum Romanum en zelfs heel Rome.

Om bij de Colle Palatino te komen, neem je de metro naar het station Colosseo of ga je met de bus naar de Via dei Fori Imperiali. Bij de toegangsprijs voor de Colle Palatino is de entree voor het Forum Romanum en het Colosseum inbegrepen. De locatie is dagelijks geopend. De openingstijden variëren dus doe hier vooraf navraag over.


Colle Palatino Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Colle Palatino

Alle 6.983 accommodaties in Colle Palatino bekijken
47 Boutique Hotel € 164
47 Boutique Hotel

47 Boutique Hotel

Via Luigi Petroselli 47, Rome
   
  4,6
  / 5, op basis van 1.524 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit romantische hotel ligt in Ripa, binnen 15 minuten lopen van La Bocca della Verità en Keizerlijke Fora. Station Circus Maximus ligt op 12 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 20 minuten lopen.

  Kolbe Hotel Rome € 85
  Kolbe Hotel Rome

  Kolbe Hotel Rome

  Via di San Teodoro 48, Rome
    
   4,4
   / 5, op basis van 1.560 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit romantische hotel ligt in Ripa, binnen 10 minuten lopen La Bocca della Verità, Piazza del Campidoglio en Circus Maximus. Ook Forum Romanum en Santa Cecilia in Trastevere liggen binnen 2 km afstand. Station Circus Maximus ligt op 13 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 19 minuten lopen.

   Palazzo al Velabro - Serviced Apartment € 110
   Palazzo al Velabro - Serviced Apartment

   Palazzo al Velabro - Serviced Apartment

   Via Del Velabro 16, Rome
     
    4,3
    / 5, op basis van 345 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Deze gezinsvriendelijke residentie in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij La Bocca della Verità en Colosseum. Ook Trevifontein en Circus Maximus liggen binnen 15 minuten lopen. Station Circus Maximus ligt op 14 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 20 minuten lopen.

    Foro Romano Luxury Suites € 89
    Foro Romano Luxury Suites

    Foro Romano Luxury Suites

    89 Piazza della Consolazione, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 12 beoordelingen
     0.0 van 5.0

     Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Campitelli, op 0,1 km van Colosseum.

     Circo Massimo Exclusive Suite € 70
     Circo Massimo Exclusive Suite

     Circo Massimo Exclusive Suite

     Via dei cerchi 87, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 19 beoordelingen
      0.0 van 5.0

      Deze bed & breakfast ligt in Ripa, binnen 10 minuten lopen van Colosseum en Circus Maximus. Ook Trevifontein en Terme di Caracalla liggen binnen 2 km afstand. Station Circus Maximus ligt op 9 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 15 minuten lopen.

      Fori Romani B&B
      Fori Romani B&B

      Fori Romani B&B

      Via di S. Teodoro, 12, Rome
        
       0.0 van 5.0

       Deze bed & breakfast ligt in Campitelli, vlak bij Lupercale en Colosseum.

       Restart Accommodations Little Colosseum € 99
       Restart Accommodations Little Colosseum

       Restart Accommodations Little Colosseum

       Via Capo d Africa 15, Rome
         
        0.0 van 5.0

        Dit appartement ligt in Celio, vlak bij Boog van Constantijn en Colosseum. Ook Forum Romanum en Circus Maximus liggen binnen 15 minuten lopen. Station Colosseo ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Circus Maximus is het 10 minuten lopen.

        Colosseum Area
        Colosseum Area

        Colosseum Area

        Various Adresses, Rome
          
         0.0 van 5.0

         Deze appartementen bevinden zich op verschillende plekken in Rome.