Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Citadella

Geniet van een van de beste uitzichten op Budapest vanaf de heuveltop rondom het fort dat al meer dan 150 jaar boven de stad uittorent.

Begin of eindig je bezoek aan Budapest bij de Citadella aan de westkant van centraal Budapest. Vanaf zijn hoge wallen zie je de Donau kronkelen tussen de twee delen van het prachtige Budapest: het heuvelachtige Buda aan de westkant en het vlakke Pest aan de oostkant. Let op alle acht bruggen om je te oriënteren op locaties in de stad. Het is ook leuk om tot aan zonsondergang te blijven om de lichten in de stad te zien aan gaan en van het romantische avondbeeld te genieten.

De citadel bevindt zich boven op een plateau dat de Gellértberg heet, naar de missionaris die het christendom hiernaartoe heeft gebracht. Met een hoogte van 235 meter is de Gellértberg een van de hoogste punten van Budapest. Het fort werd in 1854 gebouwd tijdens de Habsburgse monarchie. Zo'n 100 jaar later bezetten de Russen het tijdens de Hongaarse revolutie van 1956.  

Als je souvenirs wilt kopen, kun je terecht in de vele winkeltjes langs het pad omhoog en op de top. Sommige winkels hebben informatie over de geschiedenis van de citadel vanaf de Habsburgse tijd tot en met de Sovjettijd. Verken ook de ondergrondse Russische bunker waarin nu een museum is gevestigd met memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder een tentoonstelling van een cel voor krijgsgevangenen.  

Wanneer je om de citadel heen wandelt, krijg je een indruk van de machtige bescherming die deze muren boden. Op het gras kun je op de plek waar eens kanongebulder klonk nu in alle rust picknicken. De uitzichtspunten op de heuveltop zijn gratis toegankelijk, maar voor het Citadella-museum en om boven op de muren te klimmen, moet je toegangskosten betalen. Een aanzienlijk deel van de oorspronkelijke citadel is nu een hotel met een elegant restaurant (reserveren verplicht).

Je kunt de Citadella zowel met de auto als lopend bereiken, waarbij je in het laatste geval van het mooie uitzicht onderweg kunt genieten. Je kunt ook de bus naar boven of beneden nemen, en zelfs onderweg nog in- en uitstappen als je liever niet de hele weg wilt lopen.


Citadella Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Citadella

Alle 1.534 accommodaties in de buurt van Citadella bekijken
Continental Hotel Budapest € 82
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

  Corinthia Budapest € 122
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

   Danubius Hotel Gellert € 76
   Danubius Hotel Gellert

   Danubius Hotel Gellert

   Szent Gellert ter 2, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Gellért Hill, binnen 5 minuten lopen van Gellert Thermische Baden en Zwembad en Elisabeth Bridge. Ook Rudasbad en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Szent Gellért tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Fővám tér is het 9 minuten lopen.

    Prestige Hotel Budapest € 98
    Prestige Hotel Budapest

    Prestige Hotel Budapest

    Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.

     Danubius Hotel Astoria City Center € 60
     Danubius Hotel Astoria City Center

     Danubius Hotel Astoria City Center

     Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection € 265
      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

      Petofi Sandor u 2 4, Budapest
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Loránd Eötvös-universiteit, Vaci-straat en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Grote Markthal liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ferenciek tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Astoria is het 5 minuten lopen.

       MEININGER Budapest Great Market Hall € 38
       MEININGER Budapest Great Market Hall

       MEININGER Budapest Great Market Hall

       Csarnok tér 2, Budapest
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Belső-Ferencváros, binnen 5 minuten lopen van Corvinus Universiteit van Budapest en Grote Markthal. Ook Hongaars Nationaal Museum en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 10 minuten lopen. Station Fővám tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Kálvin tér is het 7 minuten lopen.

        Budapest Marriott Hotel € 135
        Budapest Marriott Hotel

        Budapest Marriott Hotel

        Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt aan de rivierpromenade, binnen 10 minuten lopen van Concerthal Vigado en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Rudasbad liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 7 minuten lopen.