Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Nationaal Theater

In dit theatercomplex kun je terecht voor alle soorten drama, van de voorstellingen op het toneel tot de interessante tentoonstellingen in de omringende tuin.

Bezoek het Nationaal Theater (Nemzeti Színház) aan de oever van de Donau en wandel door het omliggende culturele district in het Millenniumkwartier, tussen de Petőfibrug en de Lágymányosibrug. Het theater is gehuisvest in een opvallend rond gebouw en heeft een openluchtpodium en een auditorium met 619 zitplaatsen. Het moderne gebouw dat je vandaag de dag ziet werd geopend in 2002, maar het Nationaal Theater van Budapest heeft een veel langere geschiedenis, die meer dan 150 jaar teruggaat en diverse locaties omvat.

Zoals te verwachten is, worden er in het Nationaal Theater voornamelijk Hongaarse stukken gespeeld, waaronder hedendaagse stukken en literaire bewerkingen. Maar ook als je geen Hongaars spreekt, is het leuk om een van de klassiekers te zien die regelmatig worden opgevoerd.

Buiten het gebouw kunnen bezoekers in een aangelegd park van interessante activiteiten genieten. Dit park is ontworpen als een verlengstuk van de theaterruimte en biedt 'drama' in de buitenlucht. Je betreedt de tuinen via een kalkstenen boog in de vorm van theatergordijnen. Bekijk de standbeelden van beroemde Hongaarse acteurs langs het pad naar een vijver waar de boeg van een schip boven het wateroppervlak uitkomt. Wandel door het grote doolhof of beklim een kronkelende helling naar de top van de kegelvormige tentoonstellingshal. Vanaf deze hoge plek heb je een mooi uitzicht op het theater.

In de buurt bevindt zich nog een ander cultureel pronkstuk, de uit 2005 stammende Kunsthal. In dit glazen gebouw vinden uitvoeringen plaats op het gebied van jazz, dans, opera en klassieke muziek en het geniet grote populariteit onder bezoekers van alle leeftijden. Kinderen kunnen er op instrumenten 'spelen'.

Het park rond het Nationaal Theater is altijd open. Kijk op de website van het Nationaal Theater voor de data en tijden van theatervoorstellingen. Het theater is te bereiken met de Stadstrein naar het station Lágymányosibrut en met Tramlijn 2 naar het station Millenniumi Kulturális Központ.


Fins nationaal theater Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Fins nationaal theater

Beste hotelaanbiedingen in Fins nationaal theater

Alle 1.768 accommodaties in de buurt van Fins nationaal theater bekijken
MEININGER Budapest Great Market Hall € 32
MEININGER Budapest Great Market Hall

MEININGER Budapest Great Market Hall

Csarnok tér 2, Budapest
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Belső-Ferencváros, binnen 5 minuten lopen van Corvinus Universiteit van Budapest en Grote Markthal. Ook Vaci-straat en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 10 minuten lopen. Station Fővám tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Kálvin tér is het 7 minuten lopen.

  Palast der Künste
  Palast der Künste

  Palast der Künste

  Komor Marcell u., 1, Budapest, Pest County
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Ferencváros, binnen 3 km afstand van Palácio das Artes, Grote Markthal en Vaci-straat. Ook Gellert Thermische Baden en Zwembad en Elisabeth Bridge liggen binnen 3 km afstand. Station Közvágóhíd ligt op 8 minuten lopen en naar Station Beöthy Utca is het 16 minuten lopen.

   SSA Vagohid30 Balcony Apartment Heeft 2 Aparte Kamers en Biedt Gratis Wifi
   SSA Vagohid30 Balcony Apartment Heeft 2 Aparte Kamers en Biedt Gratis Wifi

   SSA Vagohid30 Balcony Apartment Heeft 2 Aparte Kamers en Biedt Gratis Wifi

   30 Vágóhíd u., floor 1. flat 38, Budapest, Pest County
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit historische appartement ligt in Ferencváros, binnen 3 km afstand van Palácio das Artes, Grote Markthal en Elisabeth Bridge. Ook Vaci-straat en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 5 km afstand. Station Közvágóhíd ligt op 14 minuten lopen en naar Station Klinikák is het 17 minuten lopen.

    Skyline Penthouse Apartment
    Skyline Penthouse Apartment

    Skyline Penthouse Apartment

    Mester utca 83/B, 9 em. B912, Budapest, Pest
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Ferencváros, binnen 3 km afstand van Palácio das Artes, Grote Markthal en Hongaars Nationaal Museum. Ook Vaci-straat en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 5 km afstand. Station Közvágóhíd ligt op 11 minuten lopen en naar Station Nagyvárad tér is het 16 minuten lopen.

     Apollo 3 Apartman € 82
     Apollo 3 Apartman

     Apollo 3 Apartman

     Dandár utca 22A, Budapest
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Ferencváros, binnen 2 km afstand van Fins nationaal theater en Grote Markthal. Ook Vaci-straat en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 3 km afstand. Station Boráros tér ligt op 9 minuten lopen en naar Station Klinikák is het 10 minuten lopen.

      Continental Hotel Budapest € 83
      Continental Hotel Budapest

      Continental Hotel Budapest

      Dohany Utca 42-44, Budapest
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

       Riverhood Apartment
       Riverhood Apartment

       Riverhood Apartment

       Lechner Ödön fasor 1, 7 em. 706, Budapest, Pest
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Ferencváros, binnen 2 km afstand van Bálna Budapest, Grote Markthal en Vaci-straat. Ook Gellert Thermische Baden en Zwembad en Elisabeth Bridge liggen binnen 2 km afstand. Station Boráros tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Corvin-negyed is het 14 minuten lopen.

        New York Residence € 110
        New York Residence

        New York Residence

        Osvat utca 2-8, Budapest
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Vaci-straat liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Népszínház utca is het 8 minuten lopen.