Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Heldenplein (Hősök Tere)

Hongarije is trots op het feit dat het al meer dan duizend jaar een nationale eenheid is. Deze trots wordt tot uitdrukking gebracht op dit grote openbare plein met monumenten voor helden uit het verleden.

Het Heldenplein (Hősök Tere) is een van de meest bezochte gebieden in Budapest en vormde het centrum van de activiteiten toen Hongarije in 1896 zijn duizendjarig bestaan vierde. Bekijk het indrukwekkende Millenniummonument dat het plein domineert maar eens goed. Het werd in 1894 door Albert Schickedanz voor de feestelijkheden ontworpen, maar werd pas in 1929 voltooid. Drie jaar later kreeg het gebied de naam Heldenplein.

Het Millenniummonument is een 36 meter hoge witte zuil. Op de top van de zuil staat de aartsengel Gabriël. Op de lagere zuilengalerij staan standbeelden die symbool staan voor oorlog en vrede, werk en voorspoed en kennis en glorie. Rond de voet van het monument staat een groep ruiterstandbeelden van Árpád, de leider van de Hongaren tijdens hun verovering van de Karpaten in 895, en zeven Hongaarse stamhoofden.

Tijdens de bezetting van Budapest door de Sovjets werd het plein veelvuldig gebruikt voor militaire parades en speciale communistische feestelijkheden. Het was dan ook niet meer dan gepast dat Imre Nagy, die de Hongaren in 1956 aanvoerde in een opstand tegen de Sovjets, in 1989 op het plein werd herbegraven. Er is ook een Tombe van de Onbekende Soldaat.

Je kunt het plein het beste in de ochtend bezoeken, voordat het plein en het park volstromen. Het plein zelf ben je in een uurtje rondgewandeld, maar plan ook tijd in voor een bezoek aan het park, de galerieën en het museum. Aan de ene kant bevindt zich het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum) en aan de andere kant de Kunsthal. Het plein vormt de hoofdingang naar het Stadspark (Varosliget) met zijn vele attracties, zoals het Slot Vajdahunyad (Vajdahunyadvár), de dierentuin en de Széchenyibaden.

Het Heldenplein en het Stadspark zijn gratis toegankelijk. Het Heldenplein bevindt zich in Pest aan het einde van de Andrássyboulevard die vanaf de Donau loopt. Het historische, nog altijd in gebruik zijnde metrosysteem loopt ondergronds parallel aan de boulevard. Ook bussen en trolleybussen stoppen bij het plein. Een wandeling naar de Donau duurt minder dan een uur; de rivier ligt zo'n 3.2 kilometer ten westen van het plein.


Heldenplein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Heldenplein

Alle 1.541 accommodaties in de buurt van Heldenplein bekijken
Continental Hotel Budapest € 82
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

  Corinthia Budapest € 122
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

   Mirage Medic Hotel € 72
   Mirage Medic Hotel

   Mirage Medic Hotel

   Dózsa György út 88, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 3 km afstand van Heldenplein, Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Parlementsgebouw en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 5 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 7 minuten lopen.

    ibis Budapest Heroes Square € 42
    ibis Budapest Heroes Square

    ibis Budapest Heroes Square

    Dozsa Gyorgy Ut 106, Budapest
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Vajdahunyad-kasteel en Thermale baden van Széchenyi liggen binnen 10 minuten lopen. Station Hősök tere ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Széchenyi fürdö is het 8 minuten lopen.

     Hotel Golden Park Budapest € 37
     Hotel Golden Park Budapest

     Hotel Golden Park Budapest

     Baross tér 10, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Józsefváros, binnen 2 km afstand van Erkel-theater, Museum Huis van de Terreur en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Heldenplein en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 3 km afstand. Station Keleti en Station Oost liggen op 2 minuten lopen.

      Hotel Benczur € 45
      Hotel Benczur

      Hotel Benczur

      Benczur str.35, Budapest
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 15 minuten lopen van Heldenplein en Vajdahunyad-kasteel. Ook Holnemvolt Vár en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 5 minuten lopen.

       Leven als een Koning in Boedapest - 260m2 Loft met Uitzicht op het Terras en een Fantastisch
       Leven als een Koning in Boedapest - 260m2 Loft met Uitzicht op het Terras en een Fantastisch

       Leven als een Koning in Boedapest - 260m2 Loft met Uitzicht op het Terras en een Fantastisch

       Dózsa György út, Budapest, Pest County
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit historische appartement ligt in Terézváros, vlak bij Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Thermale baden van Széchenyi en Museum Huis van de Terreur liggen binnen 2 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Széchenyi fürdö is het 8 minuten lopen.

        Lendvay Palace
        Lendvay Palace

        Lendvay Palace

        Lendvay utca 23., Budapest
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Vajdahunyad-kasteel en Thermale baden van Széchenyi liggen binnen 15 minuten lopen. Station Hősök tere ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 6 minuten lopen.