Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Heldenplein (Hősök Tere)

Hongarije is trots op het feit dat het al meer dan duizend jaar een nationale eenheid is. Deze trots wordt tot uitdrukking gebracht op dit grote openbare plein met monumenten voor helden uit het verleden.

Het Heldenplein (Hősök Tere) is een van de meest bezochte gebieden in Budapest en vormde het centrum van de activiteiten toen Hongarije in 1896 zijn duizendjarig bestaan vierde. Bekijk het indrukwekkende Millenniummonument dat het plein domineert maar eens goed. Het werd in 1894 door Albert Schickedanz voor de feestelijkheden ontworpen, maar werd pas in 1929 voltooid. Drie jaar later kreeg het gebied de naam Heldenplein.

Het Millenniummonument is een 36 meter hoge witte zuil. Op de top van de zuil staat de aartsengel Gabriël. Op de lagere zuilengalerij staan standbeelden die symbool staan voor oorlog en vrede, werk en voorspoed en kennis en glorie. Rond de voet van het monument staat een groep ruiterstandbeelden van Árpád, de leider van de Hongaren tijdens hun verovering van de Karpaten in 895, en zeven Hongaarse stamhoofden.

Tijdens de bezetting van Budapest door de Sovjets werd het plein veelvuldig gebruikt voor militaire parades en speciale communistische feestelijkheden. Het was dan ook niet meer dan gepast dat Imre Nagy, die de Hongaren in 1956 aanvoerde in een opstand tegen de Sovjets, in 1989 op het plein werd herbegraven. Er is ook een Tombe van de Onbekende Soldaat.

Je kunt het plein het beste in de ochtend bezoeken, voordat het plein en het park volstromen. Het plein zelf ben je in een uurtje rondgewandeld, maar plan ook tijd in voor een bezoek aan het park, de galerieën en het museum. Aan de ene kant bevindt zich het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum) en aan de andere kant de Kunsthal. Het plein vormt de hoofdingang naar het Stadspark (Varosliget) met zijn vele attracties, zoals het Slot Vajdahunyad (Vajdahunyadvár), de dierentuin en de Széchenyibaden.

Het Heldenplein en het Stadspark zijn gratis toegankelijk. Het Heldenplein bevindt zich in Pest aan het einde van de Andrássyboulevard die vanaf de Donau loopt. Het historische, nog altijd in gebruik zijnde metrosysteem loopt ondergronds parallel aan de boulevard. Ook bussen en trolleybussen stoppen bij het plein. Een wandeling naar de Donau duurt minder dan een uur; de rivier ligt zo'n 3.2 kilometer ten westen van het plein.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Heldenplein

Alle 1.114 accommodaties in de buurt van Heldenplein bekijken
Corinthia Hotel Budapest € 146
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt vlak bij de promenade, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 9 minuten lopen.

  Danubius Hotel Astoria City Center € 72
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

   Continental Hotel Budapest € 115
   Continental Hotel Budapest

   Continental Hotel Budapest

   Dohany Utca 42-44, Budapest
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

    K+K Hotel Opera Budapest € 69
    K+K Hotel Opera Budapest

    K+K Hotel Opera Budapest

    Revay Utca 24, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis, Sint-Stefanusbasiliek en Museum Huis van de Terreur. Ook Szechenyi-kettingbrug en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 161
     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Erzsébet Tér 7-8, Budapest
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Deák Ferenc tér en Station Vörösmarty tér liggen op 5 minuten lopen.

      Novum Hotel Golden Park Budapest € 47
      Novum Hotel Golden Park Budapest

      Novum Hotel Golden Park Budapest

      Baross tér 10, Budapest
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Józsefváros, binnen 10 minuten lopen van Erkel-theater en Arena Plaza Shopping Mall. Ook Museum Huis van de Terreur en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 2 km afstand. Station Keleti ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Oost is het 2 minuten lopen.

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection € 155
       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       Erzsebet Korut 9-11, Budapest
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square, Synagoge aan de Dohany Straat en Museum Huis van de Terreur. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 9 minuten lopen.

        Mirage Medic Hotel € 91
        Mirage Medic Hotel

        Mirage Medic Hotel

        Dózsa György út 88, Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Heldenplein, Vajdahunyad-kasteel en Thermale baden van Széchenyi. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 7 minuten lopen.