Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Heldenplein (Hősök Tere)

Hongarije is trots op het feit dat het al meer dan duizend jaar een nationale eenheid is. Deze trots wordt tot uitdrukking gebracht op dit grote openbare plein met monumenten voor helden uit het verleden.

Het Heldenplein (Hősök Tere) is een van de meest bezochte gebieden in Budapest en vormde het centrum van de activiteiten toen Hongarije in 1896 zijn duizendjarig bestaan vierde. Bekijk het indrukwekkende Millenniummonument dat het plein domineert maar eens goed. Het werd in 1894 door Albert Schickedanz voor de feestelijkheden ontworpen, maar werd pas in 1929 voltooid. Drie jaar later kreeg het gebied de naam Heldenplein.

Het Millenniummonument is een 36 meter hoge witte zuil. Op de top van de zuil staat de aartsengel Gabriël. Op de lagere zuilengalerij staan standbeelden die symbool staan voor oorlog en vrede, werk en voorspoed en kennis en glorie. Rond de voet van het monument staat een groep ruiterstandbeelden van Árpád, de leider van de Hongaren tijdens hun verovering van de Karpaten in 895, en zeven Hongaarse stamhoofden.

Tijdens de bezetting van Budapest door de Sovjets werd het plein veelvuldig gebruikt voor militaire parades en speciale communistische feestelijkheden. Het was dan ook niet meer dan gepast dat Imre Nagy, die de Hongaren in 1956 aanvoerde in een opstand tegen de Sovjets, in 1989 op het plein werd herbegraven. Er is ook een Tombe van de Onbekende Soldaat.

Je kunt het plein het beste in de ochtend bezoeken, voordat het plein en het park volstromen. Het plein zelf ben je in een uurtje rondgewandeld, maar plan ook tijd in voor een bezoek aan het park, de galerieën en het museum. Aan de ene kant bevindt zich het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum) en aan de andere kant de Kunsthal. Het plein vormt de hoofdingang naar het Stadspark (Varosliget) met zijn vele attracties, zoals het Slot Vajdahunyad (Vajdahunyadvár), de dierentuin en de Széchenyibaden.

Het Heldenplein en het Stadspark zijn gratis toegankelijk. Het Heldenplein bevindt zich in Pest aan het einde van de Andrássyboulevard die vanaf de Donau loopt. Het historische, nog altijd in gebruik zijnde metrosysteem loopt ondergronds parallel aan de boulevard. Ook bussen en trolleybussen stoppen bij het plein. Een wandeling naar de Donau duurt minder dan een uur; de rivier ligt zo'n 3.2 kilometer ten westen van het plein.


Heldenplein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Heldenplein

Alle 1.645 accommodaties in de buurt van Heldenplein bekijken
Eurostars Danube Budapest
Eurostars Danube Budapest

Eurostars Danube Budapest

Asboth 9, Budapest
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Parlementsgebouw en Buda-kasteel liggen binnen 3 km afstand. Station Deák Ferenc tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

  Novotel Budapest Centrum € 94
  Novotel Budapest Centrum

  Novotel Budapest Centrum

  Rákóczi út 43-45, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Népszínház negyed, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 8 minuten lopen.

   Mirage Medic Hotel € 113
   Mirage Medic Hotel

   Mirage Medic Hotel

   Dózsa György út 88, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 3 km afstand van Heldenplein, Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Parlementsgebouw en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 5 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 7 minuten lopen.

    Mamaison Hotel Andrassy Budapest € 92
    Mamaison Hotel Andrassy Budapest

    Mamaison Hotel Andrassy Budapest

    Munkacsy Mihaly utca 5-7, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Terézváros, binnen 15 minuten lopen van Heldenplein, Thermale baden van Széchenyi en Museum Huis van de Terreur. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 3 km afstand. Station Bajza utca en Station Hősök tere liggen op 5 minuten lopen.

     Corinthia Budapest € 225
     Corinthia Budapest

     Corinthia Budapest

     Erzsebet krt 43-49, Budapest
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Heldenplein liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

      Prestige Hotel Budapest
      Prestige Hotel Budapest

      Prestige Hotel Budapest

      Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.

       Hotel Nemzeti Budapest – MGallery € 119
       Hotel Nemzeti Budapest – MGallery

       Hotel Nemzeti Budapest – MGallery

       Jozsef 4, Budapest
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Józsefváros, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square, Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 5 minuten lopen.

        ibis Budapest Heroes Square € 62
        ibis Budapest Heroes Square

        ibis Budapest Heroes Square

        Dozsa Gyorgy Ut 106, Budapest
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Thermale baden van Széchenyi en Museum Huis van de Terreur liggen binnen 2 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Széchenyi fürdö is het 8 minuten lopen.