Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Heldenplein (Hősök Tere)

Hongarije is trots op het feit dat het al meer dan duizend jaar een nationale eenheid is. Deze trots wordt tot uitdrukking gebracht op dit grote openbare plein met monumenten voor helden uit het verleden.

Het Heldenplein (Hősök Tere) is een van de meest bezochte gebieden in Budapest en vormde het centrum van de activiteiten toen Hongarije in 1896 zijn duizendjarig bestaan vierde. Bekijk het indrukwekkende Millenniummonument dat het plein domineert maar eens goed. Het werd in 1894 door Albert Schickedanz voor de feestelijkheden ontworpen, maar werd pas in 1929 voltooid. Drie jaar later kreeg het gebied de naam Heldenplein.

Het Millenniummonument is een 36 meter hoge witte zuil. Op de top van de zuil staat de aartsengel Gabriël. Op de lagere zuilengalerij staan standbeelden die symbool staan voor oorlog en vrede, werk en voorspoed en kennis en glorie. Rond de voet van het monument staat een groep ruiterstandbeelden van Árpád, de leider van de Hongaren tijdens hun verovering van de Karpaten in 895, en zeven Hongaarse stamhoofden.

Tijdens de bezetting van Budapest door de Sovjets werd het plein veelvuldig gebruikt voor militaire parades en speciale communistische feestelijkheden. Het was dan ook niet meer dan gepast dat Imre Nagy, die de Hongaren in 1956 aanvoerde in een opstand tegen de Sovjets, in 1989 op het plein werd herbegraven. Er is ook een Tombe van de Onbekende Soldaat.

Je kunt het plein het beste in de ochtend bezoeken, voordat het plein en het park volstromen. Het plein zelf ben je in een uurtje rondgewandeld, maar plan ook tijd in voor een bezoek aan het park, de galerieën en het museum. Aan de ene kant bevindt zich het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum) en aan de andere kant de Kunsthal. Het plein vormt de hoofdingang naar het Stadspark (Varosliget) met zijn vele attracties, zoals het Slot Vajdahunyad (Vajdahunyadvár), de dierentuin en de Széchenyibaden.

Het Heldenplein en het Stadspark zijn gratis toegankelijk. Het Heldenplein bevindt zich in Pest aan het einde van de Andrássyboulevard die vanaf de Donau loopt. Het historische, nog altijd in gebruik zijnde metrosysteem loopt ondergronds parallel aan de boulevard. Ook bussen en trolleybussen stoppen bij het plein. Een wandeling naar de Donau duurt minder dan een uur; de rivier ligt zo'n 3.2 kilometer ten westen van het plein.


Heldenplein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Heldenplein

Alle 1.666 accommodaties in de buurt van Heldenplein bekijken
Corinthia Budapest € 175
Corinthia Budapest

Corinthia Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

  Continental Hotel Budapest € 103
  Continental Hotel Budapest

  Continental Hotel Budapest

  Dohany Utca 42-44, Budapest
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

   Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 181
   Kempinski Hotel Corvinus Budapest

   Kempinski Hotel Corvinus Budapest

   Erzsébet Tér 7-8, Budapest
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 3 minuten lopen.

    Danubius Hotel Astoria City Center € 68
    Danubius Hotel Astoria City Center

    Danubius Hotel Astoria City Center

    Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

     Hilton Garden Inn Budapest City Centre € 82
     Hilton Garden Inn Budapest City Centre

     Hilton Garden Inn Budapest City Centre

     Lazar Utca 11-13, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Szechenyi-kettingbrug en Museum Huis van de Terreur liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera en Station Arany János utca liggen op 5 minuten lopen.

      Iberostar Grand Budapest € 140
      Iberostar Grand Budapest

      Iberostar Grand Budapest

      Oktober 6. utca 26, Budapest
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Standbeeld van Ronald Reagan en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 5 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 6 minuten lopen.

       Hotel Moments Budapest € 129
       Hotel Moments Budapest

       Hotel Moments Budapest

       Andrássy út 8., Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Andrássy-laan, Hongaars Staatsoperahuis en Gozsdu-binnenplaats. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 10 minuten lopen. Station Bajcsy-Zsilinszky út en Station Opera liggen op 5 minuten lopen.

        K+K Hotel Opera Budapest € 69
        K+K Hotel Opera Budapest

        K+K Hotel Opera Budapest

        Revay Utca 24, Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis, Sint-Stefanusbasiliek en Museum Huis van de Terreur. Ook Szechenyi-kettingbrug en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 4 minuten lopen.