Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hongaars Nationaal Museum

Dit is de aangewezen plek in Budapest om de Hongaarse geschiedenis te leren kennen: vanaf de middeleeuwen tot de Sovjetbezetting na de Tweede Wereldoorlog tot de moderne tijd.

Begin je bezoek aan Budapest bij het Hongaars Nationaal Museum (Magyar Nemzeti Múzeum), zodat je de verbanden helder krijgt en de dingen in perspectief kunt zien wanneer je de vele historische locaties van de stad bezoekt.

Het museum is een historisch museum dat specifiek is gericht op de culturele en politieke ontwikkeling van Hongarije. Bekijk de zeven tentoonstellingen en verdiep je in de achtergronden van het land, vanaf de prehistorie tot de moderne tijd. De eerste twee galerieën tonen meer dan 200 stenen objecten, vanaf de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot aan de vroege moderne tijd.

In de derde galerie vind je de Kroningsmantel en de kroonjuwelen van de koningen van Hongarije. De mantel is van groene en paarse zijde gemaakt. Het borduursel bestaat uit bijna 2,2 kilo gouddraad. De mantel is bijna 1000 jaar oud en wordt zorgvuldig geconserveerd.

De vierde galerie pakt het ambitieus aan en beslaat de periode van 400.000 v. C. tot het jaar 804. Hier zie je objecten die de fysieke en sociale ontwikkeling van het gebied beschrijven, van de paleolithische vuursteentijd tot de koper-, brons- en ijzertijd. De Romeinse periode toont de vooruitgang die in het westen van Hongarije plaatsvond terwijl de oostelijke streken onder de barbaren leden. Vervolgens lieten ook de Hunnen, Germanen en Eurazische Avaren hun invloed gelden.

In de vijfde galerie zie je grote bijdragen van Hongaren in de afgelopen honderd jaar aan onderwijs en wetenschap en op het gebied van uitvindingen.

De zesde galerie vertelt over de gebeurtenissen en cultuur die de opmaat vormden voor de stichting van de Hongaarse staat in 895. Bestudeer deze tentoonstelling om te begrijpen waarom de Hongaren hun duizendjarig bestaan zo uitbundig hebben gevierd. De zevende galerie is gewijd aan de moderne en hedendaagse geschiedenis, van de Duitse en Russische bezetting en de succesvolle opstand in 1956 tot aan de huidige tijd.

Voor het Hongaars Nationaal Museum gelden toegangskosten. Het museum van dinsdag tot en met zondag elke dag geopend. Het museum bevindt zich rechtstreeks tegenover de Citadella, aan de andere kant van de rivier. De metrohaltes Astoria en Kálvin tér liggen op minder dan vijf minuten lopen van het museum.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Hongaars Nationaal Museum

Alle 1.127 accommodaties in de buurt van Hongaars Nationaal Museum bekijken
Danubius Hotel Astoria City Center € 72
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

  Corinthia Hotel Budapest € 110
  Corinthia Hotel Budapest

  Corinthia Hotel Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt vlak bij de promenade, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 9 minuten lopen.

   Continental Hotel Budapest € 112
   Continental Hotel Budapest

   Continental Hotel Budapest

   Dohany Utca 42-44, Budapest
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 161
    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Erzsébet Tér 7-8, Budapest
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Deák Ferenc tér en Station Vörösmarty tér liggen op 5 minuten lopen.

     MEININGER Budapest Great Market Hall € 59
     MEININGER Budapest Great Market Hall

     MEININGER Budapest Great Market Hall

     Csarnok tér 2, Budapest
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Belső-Ferencváros, binnen 5 minuten lopen van Corvinus Universiteit van Budapest en Grote Markthal. Ook Hongaars Nationaal Museum en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 10 minuten lopen. Station Fővám tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Kálvin tér is het 7 minuten lopen.

      Danubius Hotel Gellert € 94
      Danubius Hotel Gellert

      Danubius Hotel Gellert

      Szent Gellert ter 2, Budapest
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Gellért Hill, binnen 5 minuten lopen van Gellert Thermische Baden en Zwembad en Elisabeth Bridge. Ook Rudasbad en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Szent Gellért tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Fővám tér is het 9 minuten lopen.

       K+K Hotel Opera Budapest € 75
       K+K Hotel Opera Budapest

       K+K Hotel Opera Budapest

       Revay Utca 24, Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis, Sint-Stefanusbasiliek en Museum Huis van de Terreur. Ook Szechenyi-kettingbrug en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

        Hotel Rum Budapest € 120
        Hotel Rum Budapest

        Hotel Rum Budapest

        Királyi Pál Street 4, Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Loránd Eötvös-universiteit en Hongaars Nationaal Museum. Ook Vaci-straat en Grote Markthal liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kálvin tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 5 minuten lopen.