Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Hongaars Nationaal Museum

Dit is de aangewezen plek in Budapest om de Hongaarse geschiedenis te leren kennen: vanaf de middeleeuwen tot de Sovjetbezetting na de Tweede Wereldoorlog tot de moderne tijd.

Begin je bezoek aan Budapest bij het Hongaars Nationaal Museum (Magyar Nemzeti Múzeum), zodat je de verbanden helder krijgt en de dingen in perspectief kunt zien wanneer je de vele historische locaties van de stad bezoekt.

Het museum is een historisch museum dat specifiek is gericht op de culturele en politieke ontwikkeling van Hongarije. Bekijk de zeven tentoonstellingen en verdiep je in de achtergronden van het land, vanaf de prehistorie tot de moderne tijd. De eerste twee galerieën tonen meer dan 200 stenen objecten, vanaf de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot aan de vroege moderne tijd.

In de derde galerie vind je de Kroningsmantel en de kroonjuwelen van de koningen van Hongarije. De mantel is van groene en paarse zijde gemaakt. Het borduursel bestaat uit bijna 2,2 kilo gouddraad. De mantel is bijna 1000 jaar oud en wordt zorgvuldig geconserveerd.

De vierde galerie pakt het ambitieus aan en beslaat de periode van 400.000 v. C. tot het jaar 804. Hier zie je objecten die de fysieke en sociale ontwikkeling van het gebied beschrijven, van de paleolithische vuursteentijd tot de koper-, brons- en ijzertijd. De Romeinse periode toont de vooruitgang die in het westen van Hongarije plaatsvond terwijl de oostelijke streken onder de barbaren leden. Vervolgens lieten ook de Hunnen, Germanen en Eurazische Avaren hun invloed gelden.

In de vijfde galerie zie je grote bijdragen van Hongaren in de afgelopen honderd jaar aan onderwijs en wetenschap en op het gebied van uitvindingen.

De zesde galerie vertelt over de gebeurtenissen en cultuur die de opmaat vormden voor de stichting van de Hongaarse staat in 895. Bestudeer deze tentoonstelling om te begrijpen waarom de Hongaren hun duizendjarig bestaan zo uitbundig hebben gevierd. De zevende galerie is gewijd aan de moderne en hedendaagse geschiedenis, van de Duitse en Russische bezetting en de succesvolle opstand in 1956 tot aan de huidige tijd.

Voor het Hongaars Nationaal Museum gelden toegangskosten. Het museum van dinsdag tot en met zondag elke dag geopend. Het museum bevindt zich rechtstreeks tegenover de Citadella, aan de andere kant van de rivier. De metrohaltes Astoria en Kálvin tér liggen op minder dan vijf minuten lopen van het museum.


Hongaars Nationaal Museum Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Hongaars Nationaal Museum

Alle 1.751 accommodaties in de buurt van Hongaars Nationaal Museum bekijken
Continental Hotel Budapest € 74
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

  Bliss Hotel And Wellness € 47
  Bliss Hotel And Wellness

  Bliss Hotel And Wellness

  Ó utca 43-49, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Oktogon, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Opera is het 6 minuten lopen.

   MEININGER Budapest Great Market Hall € 36
   MEININGER Budapest Great Market Hall

   MEININGER Budapest Great Market Hall

   Csarnok tér 2, Budapest
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Belső-Ferencváros, binnen 5 minuten lopen van Corvinus Universiteit van Budapest en Grote Markthal. Ook Vaci-straat en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 10 minuten lopen. Station Fővám tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Kálvin tér is het 7 minuten lopen.

    New York Residence € 95
    New York Residence

    New York Residence

    Osvat utca 2-8, Budapest
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Vaci-straat liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Népszínház utca is het 8 minuten lopen.

     Danubius Hotel Astoria City Center € 61
     Danubius Hotel Astoria City Center

     Danubius Hotel Astoria City Center

     Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in binnenstad, vlak bij Paloma en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Vaci-straat en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

      Danubius Hotel Erzsébet City Center € 41
      Danubius Hotel Erzsébet City Center

      Danubius Hotel Erzsébet City Center

      Karolyi Mihaly 11-15, Budapest
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Loránd Eötvös-universiteit, Vaci-straat en Grote Markthal. Ook Hongaars Nationaal Museum en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ferenciek tere en Station Kálvin tér liggen op 5 minuten lopen.

       Loft Astoria € 65
       Loft Astoria

       Loft Astoria

       Múzeum körút 1/b, Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Paloma, Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Vaci-straat en Grote Markthal liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 5 minuten lopen.

        Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection € 295
        Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

        Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

        Petofi Sandor u 2 4, Budapest
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Párisi Udvar, Vaci-straat en Grote Markthal. Ook Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ferenciek tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Astoria is het 5 minuten lopen.