Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hongaars Nationaal Museum

Dit is de aangewezen plek in Budapest om de Hongaarse geschiedenis te leren kennen: vanaf de middeleeuwen tot de Sovjetbezetting na de Tweede Wereldoorlog tot de moderne tijd.

Begin je bezoek aan Budapest bij het Hongaars Nationaal Museum (Magyar Nemzeti Múzeum), zodat je de verbanden helder krijgt en de dingen in perspectief kunt zien wanneer je de vele historische locaties van de stad bezoekt.

Het museum is een historisch museum dat specifiek is gericht op de culturele en politieke ontwikkeling van Hongarije. Bekijk de zeven tentoonstellingen en verdiep je in de achtergronden van het land, vanaf de prehistorie tot de moderne tijd. De eerste twee galerieën tonen meer dan 200 stenen objecten, vanaf de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot aan de vroege moderne tijd.

In de derde galerie vind je de Kroningsmantel en de kroonjuwelen van de koningen van Hongarije. De mantel is van groene en paarse zijde gemaakt. Het borduursel bestaat uit bijna 2,2 kilo gouddraad. De mantel is bijna 1000 jaar oud en wordt zorgvuldig geconserveerd.

De vierde galerie pakt het ambitieus aan en beslaat de periode van 400.000 v. C. tot het jaar 804. Hier zie je objecten die de fysieke en sociale ontwikkeling van het gebied beschrijven, van de paleolithische vuursteentijd tot de koper-, brons- en ijzertijd. De Romeinse periode toont de vooruitgang die in het westen van Hongarije plaatsvond terwijl de oostelijke streken onder de barbaren leden. Vervolgens lieten ook de Hunnen, Germanen en Eurazische Avaren hun invloed gelden.

In de vijfde galerie zie je grote bijdragen van Hongaren in de afgelopen honderd jaar aan onderwijs en wetenschap en op het gebied van uitvindingen.

De zesde galerie vertelt over de gebeurtenissen en cultuur die de opmaat vormden voor de stichting van de Hongaarse staat in 895. Bestudeer deze tentoonstelling om te begrijpen waarom de Hongaren hun duizendjarig bestaan zo uitbundig hebben gevierd. De zevende galerie is gewijd aan de moderne en hedendaagse geschiedenis, van de Duitse en Russische bezetting en de succesvolle opstand in 1956 tot aan de huidige tijd.

Voor het Hongaars Nationaal Museum gelden toegangskosten. Het museum van dinsdag tot en met zondag elke dag geopend. Het museum bevindt zich rechtstreeks tegenover de Citadella, aan de andere kant van de rivier. De metrohaltes Astoria en Kálvin tér liggen op minder dan vijf minuten lopen van het museum.


Hongaars Nationaal Museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Hongaars Nationaal Museum

Alle 1.589 accommodaties in de buurt van Hongaars Nationaal Museum bekijken
Continental Hotel Budapest € 86
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

  Corinthia Budapest € 137
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Heldenplein liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

   Danubius Hotel Astoria City Center € 57
   Danubius Hotel Astoria City Center

   Danubius Hotel Astoria City Center

   Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

    Prestige Hotel Budapest € 114
    Prestige Hotel Budapest

    Prestige Hotel Budapest

    Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.

     Danubius Hotel Gellert € 82
     Danubius Hotel Gellert

     Danubius Hotel Gellert

     Szent Gellert ter 2, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Gellért Hill, binnen 5 minuten lopen van Gellert Thermische Baden en Zwembad en Elisabeth Bridge. Ook Grote Markthal en Rudasbad liggen binnen 15 minuten lopen. Station Szent Gellért tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Fővám tér is het 9 minuten lopen.

      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection € 235
      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

      Petofi Sandor u 2 4, Budapest
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Loránd Eötvös-universiteit, Vaci-straat en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Grote Markthal liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ferenciek tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Astoria is het 5 minuten lopen.

       Mercure Budapest Korona Hotel € 71
       Mercure Budapest Korona Hotel

       Mercure Budapest Korona Hotel

       Kecskemeti utca 14, Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Nationaal Museum, Grote Markthal en Vaci-straat. Ook Elisabeth Bridge en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kálvin tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 7 minuten lopen.

        Erzsebet Hotel City Center € 51
        Erzsebet Hotel City Center

        Erzsebet Hotel City Center

        Karolyi Mihaly 11-15, Budapest
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Loránd Eötvös-universiteit, Vaci-straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Grote Markthal en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ferenciek tere en Station Kálvin tér liggen op 5 minuten lopen.