Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kensington Gardens

De voormalige tuinen van Kensington Palace, de geboorteplaats van koningin Victoria, vormen met hun bomen en meren nog altijd een schilderachtige aanblik midden in de stad.

De tuinen van Kensington Gardens behoren tot de Royal Parks, de voormalige paleistuinen van Londen. Het park ligt in het centrum van de stad en heeft een oppervlakte van zo'n 98 hectare. Samen met de andere grote parken geeft Kensington Gardens een schilderachtige en rustige uitstraling aan het anders zo drukke stadshart. Grote bomen omzomen goed onderhouden gazons, sportvelden en meertjes. De ter ere van prinses Diana opgerichte gedenkplaats in het park fungeert ook als speeltuin voor kinderen. Het paleis waaraan het park zijn naam dankt en dat werd ontworpen door een beroemde architect, is de geboorteplek van koningin Victoria.

Een bezoek aan Kensington Palace is zeker aan te raden. Koning William III gaf opdracht tot de bouw en vroeg de beroemde architect Christopher Wren, ook de bedenker van St. Paul's Cathedral, om het ontwerp te maken. Het paleis heeft een rijke geschiedenis die verweven is met die van de monarchie, en is de geboorteplaats van Engelands langst dienende vorstin, koningin Victoria. Daarnaast was het de officiële residentie van prinses Diana tot aan haar dood in 1997.

Neem gerust kinderen mee naar de gedenkplaats voor de voormalige prinses. Het is namelijk ook een bijzondere speeltuin met onder meer een enorm houten piratenschip, klimtoestellen en een zandspeelplaats. In het paleis is ook het restaurant The Orangery gevestigd waar je heerlijk kunt ontbijten of lunchen met de weelderige tuinen op de achtergrond.

Of neem zelf wat te eten mee en ga picknicken op het fraaie gazon, met uitzicht op de statige zwanen in de vijver. Het uitgestrekte terrein is ook goed op de fiets te verkennen. Je zult wel rekening moeten houden met vele wandelaars, joggers en forenzen die de paden ook bevolken. Bekijk de spontane cricket- en voetbalwedstrijdjes op grote grasvelden, of doe lekker mee.

Via de verschillende parken, beginnend bij Kensington Park in het Westen, kun je een groot gedeelte van de stad Londen doorkruisen. Loop vervolgens door Hyde Park via Green Park en door St. James's Park voor een bijzonder mooie tocht door de stad. Onderweg kom je ook langs Buckingham Palace en St. Paul's Cathedral.

Kensington Gardens is ontworpen in de vroege 18e eeuw en ligt in het westelijke deel van Hyde Park. Het is dagelijks geopend voor het publiek, van vroeg in de ochtend tot laat in de middag. De toegang is gratis.

Kensington Gardens ligt in Kensington in het westen van Londen. Omdat het zo groot is, bevinden zich rond het park veel metrostations, waaronder High Street Kensington, Marble Arch, Hyde Park Corner en Knightsbridge. Ook zijn er diverse bushaltes in de buurt.


Gids voor Kensington Gardens


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.694 accommodaties in de buurt van Kensington Gardens bekijken
Thistle Kensington Gardens € 86
Thistle Kensington Gardens

Thistle Kensington Gardens

104 Bayswater Road, London
   
  4,1
  / 5, op basis van 1.560 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Hyde Park en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

  Corus Hotel Hyde Park € 87
  Corus Hotel Hyde Park

  Corus Hotel Hyde Park

  Lancaster Gate, London
    
   3,8
   / 5, op basis van 3.689 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

   The Westbourne Hyde Park € 93
   The Westbourne Hyde Park

   The Westbourne Hyde Park

   51 Gloucester Terrace, London
     
    4,6
    / 5, op basis van 1.098 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Millennium Gloucester Hotel London Kensington € 78
    Millennium Gloucester Hotel London Kensington

    Millennium Gloucester Hotel London Kensington

    4-18 Harrington Gardens, London
      
     4,0
     / 5, op basis van 5.394 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Kensington, binnen 2 km afstand van Wetenschapsmuseum van Londen, Natural History Museum en Imperial College London. Ook Kensington Palace en Harrods liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 8 minuten lopen.

     Central Park Hotel € 47
     Central Park Hotel

     Central Park Hotel

     49/67 Queensborough Terrace, London
       
      3,5
      / 5, op basis van 223 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Hyde Park en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

      Park International Hotel € 81
      Park International Hotel

      Park International Hotel

      117 - 129 Cromwell Road, London
        
       4,1
       / 5, op basis van 2.385 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Wetenschapsmuseum van Londen. Ook Imperial College London en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 11 minuten lopen.

       Lancaster Gate Hotel € 63
       Lancaster Gate Hotel

       Lancaster Gate Hotel

       66-71 Lancaster Gate, London
         
        3,9
        / 5, op basis van 5.034 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Hyde Park en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Lancaster Gate Underground Station is het 6 minuten lopen.

        The Cumberland € 117
        The Cumberland

        The Cumberland

        Great Cumberland Place, London
          
         3,8
         / 5, op basis van 2.163 beoordelingen
         4.5 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Marble Arch en Selfridges. Ook Hyde Park en London Palladium Theater liggen binnen 2 km afstand. Marble Arch Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 9 minuten lopen.