Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kensington Gardens

De voormalige tuinen van Kensington Palace, de geboorteplaats van koningin Victoria, vormen met hun bomen en meren nog altijd een schilderachtige aanblik midden in de stad.

De tuinen van Kensington Gardens behoren tot de Royal Parks, de voormalige paleistuinen van Londen. Het park ligt in het centrum van de stad en heeft een oppervlakte van zo'n 98 hectare. Samen met de andere grote parken geeft Kensington Gardens een schilderachtige en rustige uitstraling aan het anders zo drukke stadshart. Grote bomen omzomen goed onderhouden gazons, sportvelden en meertjes. De ter ere van prinses Diana opgerichte gedenkplaats in het park fungeert ook als speeltuin voor kinderen. Het paleis waaraan het park zijn naam dankt en dat werd ontworpen door een beroemde architect, is de geboorteplek van koningin Victoria.

Een bezoek aan Kensington Palace is zeker aan te raden. Koning William III gaf opdracht tot de bouw en vroeg de beroemde architect Christopher Wren, ook de bedenker van St. Paul's Cathedral, om het ontwerp te maken. Het paleis heeft een rijke geschiedenis die verweven is met die van de monarchie, en is de geboorteplaats van Engelands langst dienende vorstin, koningin Victoria. Daarnaast was het de officiële residentie van prinses Diana tot aan haar dood in 1997.

Neem gerust kinderen mee naar de gedenkplaats voor de voormalige prinses. Het is namelijk ook een bijzondere speeltuin met onder meer een enorm houten piratenschip, klimtoestellen en een zandspeelplaats. In het paleis is ook het restaurant The Orangery gevestigd waar je heerlijk kunt ontbijten of lunchen met de weelderige tuinen op de achtergrond.

Of neem zelf wat te eten mee en ga picknicken op het fraaie gazon, met uitzicht op de statige zwanen in de vijver. Het uitgestrekte terrein is ook goed op de fiets te verkennen. Je zult wel rekening moeten houden met vele wandelaars, joggers en forenzen die de paden ook bevolken. Bekijk de spontane cricket- en voetbalwedstrijdjes op grote grasvelden, of doe lekker mee.

Via de verschillende parken, beginnend bij Kensington Park in het Westen, kun je een groot gedeelte van de stad Londen doorkruisen. Loop vervolgens door Hyde Park via Green Park en door St. James's Park voor een bijzonder mooie tocht door de stad. Onderweg kom je ook langs Buckingham Palace en St. Paul's Cathedral.

Kensington Gardens is ontworpen in de vroege 18e eeuw en ligt in het westelijke deel van Hyde Park. Het is dagelijks geopend voor het publiek, van vroeg in de ochtend tot laat in de middag. De toegang is gratis.

Kensington Gardens ligt in Kensington in het westen van Londen. Omdat het zo groot is, bevinden zich rond het park veel metrostations, waaronder High Street Kensington, Marble Arch, Hyde Park Corner en Knightsbridge. Ook zijn er diverse bushaltes in de buurt.


Kensington Gardens Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kensington Gardens

Alle 11.700 accommodaties in de buurt van Kensington Gardens bekijken
Thistle Kensington Gardens € 111
Thistle Kensington Gardens

Thistle Kensington Gardens

104 Bayswater Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 5 minuten lopen.

  Queens Park Hotel € 58
  Queens Park Hotel

  Queens Park Hotel

  48 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

   Central Park Hotel € 65
   Central Park Hotel

   Central Park Hotel

   49/67 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Hard Rock Hotel London € 234
    Hard Rock Hotel London

    Hard Rock Hotel London

    Great Cumberland Pl, Marylebone, Londen, Engeland
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Marble Arch, Oxford Street en Park Lane. Ook Hyde Park en Baker Street liggen binnen 5 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 9 minuten lopen.

     Corus Hotel Hyde Park € 125
     Corus Hotel Hyde Park

     Corus Hotel Hyde Park

     Lancaster Gate, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

      Park International Hotel € 105
      Park International Hotel

      Park International Hotel

      117 - 129 Cromwell Road, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Science Museum. Ook Imperial College London en Kensington Palace liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 11 minuten lopen.

       The Park Grand London Paddington € 110
       The Park Grand London Paddington

       The Park Grand London Paddington

       1 Queens Gardens, Bayswater, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 7 minuten lopen.

        Grand Royale London Hyde Park € 111
        Grand Royale London Hyde Park

        Grand Royale London Hyde Park

        1-9 Inverness Terrace, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Kensington Palace en Hyde Park. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station en Bayswater Underground Station liggen op 5 minuten lopen.