Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kensington Gardens

De voormalige tuinen van Kensington Palace, de geboorteplaats van koningin Victoria, vormen met hun bomen en meren nog altijd een schilderachtige aanblik midden in de stad.

De tuinen van Kensington Gardens behoren tot de Royal Parks, de voormalige paleistuinen van Londen. Het park ligt in het centrum van de stad en heeft een oppervlakte van zo'n 98 hectare. Samen met de andere grote parken geeft Kensington Gardens een schilderachtige en rustige uitstraling aan het anders zo drukke stadshart. Grote bomen omzomen goed onderhouden gazons, sportvelden en meertjes. De ter ere van prinses Diana opgerichte gedenkplaats in het park fungeert ook als speeltuin voor kinderen. Het paleis waaraan het park zijn naam dankt en dat werd ontworpen door een beroemde architect, is de geboorteplek van koningin Victoria.

Een bezoek aan Kensington Palace is zeker aan te raden. Koning William III gaf opdracht tot de bouw en vroeg de beroemde architect Christopher Wren, ook de bedenker van St. Paul's Cathedral, om het ontwerp te maken. Het paleis heeft een rijke geschiedenis die verweven is met die van de monarchie, en is de geboorteplaats van Engelands langst dienende vorstin, koningin Victoria. Daarnaast was het de officiële residentie van prinses Diana tot aan haar dood in 1997.

Neem gerust kinderen mee naar de gedenkplaats voor de voormalige prinses. Het is namelijk ook een bijzondere speeltuin met onder meer een enorm houten piratenschip, klimtoestellen en een zandspeelplaats. In het paleis is ook het restaurant The Orangery gevestigd waar je heerlijk kunt ontbijten of lunchen met de weelderige tuinen op de achtergrond.

Of neem zelf wat te eten mee en ga picknicken op het fraaie gazon, met uitzicht op de statige zwanen in de vijver. Het uitgestrekte terrein is ook goed op de fiets te verkennen. Je zult wel rekening moeten houden met vele wandelaars, joggers en forenzen die de paden ook bevolken. Bekijk de spontane cricket- en voetbalwedstrijdjes op grote grasvelden, of doe lekker mee.

Via de verschillende parken, beginnend bij Kensington Park in het Westen, kun je een groot gedeelte van de stad Londen doorkruisen. Loop vervolgens door Hyde Park via Green Park en door St. James's Park voor een bijzonder mooie tocht door de stad. Onderweg kom je ook langs Buckingham Palace en St. Paul's Cathedral.

Kensington Gardens is ontworpen in de vroege 18e eeuw en ligt in het westelijke deel van Hyde Park. Het is dagelijks geopend voor het publiek, van vroeg in de ochtend tot laat in de middag. De toegang is gratis.

Kensington Gardens ligt in Kensington in het westen van Londen. Omdat het zo groot is, bevinden zich rond het park veel metrostations, waaronder High Street Kensington, Marble Arch, Hyde Park Corner en Knightsbridge. Ook zijn er diverse bushaltes in de buurt.


Kensington Gardens Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kensington Gardens

Alle 14.398 accommodaties in de buurt van Kensington Gardens bekijken
Central Park Hotel € 83
Central Park Hotel

Central Park Hotel

49/67 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

  Thistle Kensington Gardens € 112
  Thistle Kensington Gardens

  Thistle Kensington Gardens

  104 Bayswater Road, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 5 minuten lopen.

   Corus Hotel Hyde Park € 121
   Corus Hotel Hyde Park

   Corus Hotel Hyde Park

   Lancaster Gate, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

    Safestay London Kensington Holland Park € 20
    Safestay London Kensington Holland Park

    Safestay London Kensington Holland Park

    Holland Walk, Kensington, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Kensington High Street, Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Hyde Park liggen binnen 3 km afstand. Station High Street Kensington ligt op 9 minuten lopen en naar Holland Park Underground Station is het 10 minuten lopen.

     Park Grand Paddington Court € 103
     Park Grand Paddington Court

     Park Grand Paddington Court

     27 Devonshire Terrace, Paddington, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. London Paddington Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Lancaster Gate Underground Station is het 5 minuten lopen.

      Hilton London Paddington € 188
      Hilton London Paddington

      Hilton London Paddington

      146 Praed Street, Paddington, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Hyde Park en Kensington Gardens. Ook Oxford Street en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Paddington Underground Station en London Paddington Station liggen op 2 minuten lopen.

       Queens Park Hotel € 58
       Queens Park Hotel

       Queens Park Hotel

       48 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

        Holiday Inn London-Kensington Forum € 111
        Holiday Inn London-Kensington Forum

        Holiday Inn London-Kensington Forum

        97 Cromwell Road, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Science Museum. Ook Royal Albert Hall en Hyde Park liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 10 minuten lopen.