Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kensington Gardens

De voormalige tuinen van Kensington Palace, de geboorteplaats van koningin Victoria, vormen met hun bomen en meren nog altijd een schilderachtige aanblik midden in de stad.

De tuinen van Kensington Gardens behoren tot de Royal Parks, de voormalige paleistuinen van Londen. Het park ligt in het centrum van de stad en heeft een oppervlakte van zo'n 98 hectare. Samen met de andere grote parken geeft Kensington Gardens een schilderachtige en rustige uitstraling aan het anders zo drukke stadshart. Grote bomen omzomen goed onderhouden gazons, sportvelden en meertjes. De ter ere van prinses Diana opgerichte gedenkplaats in het park fungeert ook als speeltuin voor kinderen. Het paleis waaraan het park zijn naam dankt en dat werd ontworpen door een beroemde architect, is de geboorteplek van koningin Victoria.

Een bezoek aan Kensington Palace is zeker aan te raden. Koning William III gaf opdracht tot de bouw en vroeg de beroemde architect Christopher Wren, ook de bedenker van St. Paul's Cathedral, om het ontwerp te maken. Het paleis heeft een rijke geschiedenis die verweven is met die van de monarchie, en is de geboorteplaats van Engelands langst dienende vorstin, koningin Victoria. Daarnaast was het de officiële residentie van prinses Diana tot aan haar dood in 1997.

Neem gerust kinderen mee naar de gedenkplaats voor de voormalige prinses. Het is namelijk ook een bijzondere speeltuin met onder meer een enorm houten piratenschip, klimtoestellen en een zandspeelplaats. In het paleis is ook het restaurant The Orangery gevestigd waar je heerlijk kunt ontbijten of lunchen met de weelderige tuinen op de achtergrond.

Of neem zelf wat te eten mee en ga picknicken op het fraaie gazon, met uitzicht op de statige zwanen in de vijver. Het uitgestrekte terrein is ook goed op de fiets te verkennen. Je zult wel rekening moeten houden met vele wandelaars, joggers en forenzen die de paden ook bevolken. Bekijk de spontane cricket- en voetbalwedstrijdjes op grote grasvelden, of doe lekker mee.

Via de verschillende parken, beginnend bij Kensington Park in het Westen, kun je een groot gedeelte van de stad Londen doorkruisen. Loop vervolgens door Hyde Park via Green Park en door St. James's Park voor een bijzonder mooie tocht door de stad. Onderweg kom je ook langs Buckingham Palace en St. Paul's Cathedral.

Kensington Gardens is ontworpen in de vroege 18e eeuw en ligt in het westelijke deel van Hyde Park. Het is dagelijks geopend voor het publiek, van vroeg in de ochtend tot laat in de middag. De toegang is gratis.

Kensington Gardens ligt in Kensington in het westen van Londen. Omdat het zo groot is, bevinden zich rond het park veel metrostations, waaronder High Street Kensington, Marble Arch, Hyde Park Corner en Knightsbridge. Ook zijn er diverse bushaltes in de buurt.


Kensington Gardens Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kensington Gardens

Alle 17.462 accommodaties in de buurt van Kensington Gardens bekijken
Thistle Kensington Gardens € 108
Thistle Kensington Gardens

Thistle Kensington Gardens

104 Bayswater Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 5 minuten lopen.

  Copthorne Tara Hotel London Kensington € 101
  Copthorne Tara Hotel London Kensington

  Copthorne Tara Hotel London Kensington

  Scarsdale Place, Kensington, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington High Street, Kensington Gardens en Cromwell Road. Ook Kensington Palace en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Station High Street Kensington ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 15 minuten lopen.

   Lancaster Gate Hotel € 100
   Lancaster Gate Hotel

   Lancaster Gate Hotel

   66-71 Lancaster Gate, Londen, Engeland
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Hyde Park en Kensington Palace. Ook Buckingham Palace en Brits museum liggen binnen 5 km afstand. Queensway Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Lancaster Gate Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Central Park Hotel € 60
    Central Park Hotel

    Central Park Hotel

    49/67 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

     Hyde Park Executive Apartments € 65
     Hyde Park Executive Apartments

     Hyde Park Executive Apartments

     8-18 Inverness Terrace, Londen, Engeland
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Kensington Palace en Hyde Park. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station en Bayswater Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

      Corus Hotel Hyde Park € 118
      Corus Hotel Hyde Park

      Corus Hotel Hyde Park

      Lancaster Gate, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

       The Rembrandt € 171
       The Rembrandt

       The Rembrandt

       11 Thurloe Place, Kensington, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Victoria and Albert Museum (V&A), Natural History Museum en Cromwell Road. Ook Imperial College London en Harrods liggen binnen 10 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 11 minuten lopen.

        Park Plaza Westminster Bridge London € 167
        Park Plaza Westminster Bridge London

        Park Plaza Westminster Bridge London

        200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.