Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museum van kunstgeschiedenis (Kunsthistoriches Museum)

Bekijk schilderijen van Europese meesters, onderzoek een fascinerende muntenverzameling en zie de overblijfselen van oude beschavingen in dit indrukwekkende complex voor beeldende kunst . 

Het hoogtepunt van het Museum van kunstgeschiedenis is haar uitgebreide schilderijengalerij. Het aantal meesters dat je tegenkomt is oogverblindend. Je kunt onder andere werken van Rafaël, Rubens, Bruegel en Titiaan zien. Kijk ook naar andere schatten die verzameld zijn gedurende de Habsburgse dynastie. Bekijk Egyptische en andere antiquiteiten, en bewonder enkele van de oudste munten ter wereld in het muntenkabinet.

Het KHM, of Kunsthistoriches Museum, is in 1891 gebouwd om de grote kunstcollectie van de Habsburgers, het keizerlijke vorstenhuis van Oostenrijk, te huisvesten. Tegenover de Ringstrasse, herbergt een halfrond gebouw de Neue Burg (het Nieuwe Paleis). Aan ene kant wordt het geflankeerd door de keizerlijke schatkamer en de Theseus-tempel is in de omgeving. Deze gebouwen zijn allemaal onderdeel van de KHM museumgroep. In 2013 heropende het KHM de Kunstkammer (Kunstkamer) na bijna een decennium van restauraties.

Bekijk het grand design aan de buitenkant. Ga dan naar binnen om de rijke neobarokke decoraties van dit prachtige museum te ontdekken voordat je de collecties bewondert.

De Kunstkammer toont voorwerpen van de middeleeuwen tot de renaissance en de barok. Bekijk meesterwerken zoals Madonna in de wei van Rafael en Susanna in bad van Tintoretto in de hoofdgalerij. Het museum bevat ook 's werelds grootste collectie werken van de Vlaamse renaissanceschilder Pieter Bruegel.

Als je de schilderijen hebt gezien, ga dan naar de andere beeldende kunst en historische objecten. De Armory-tentoonstelling is één van de mooiste van Europa, terwijl de Egyptische, Griekse en Romeinse collecties kunstvoorwerpen bevatten van een periode die meer dan 3000 jaar omspant. Mis de meest uitgebreide muntenverzamelingen ter wereld niet. ZIj omvatten meer dan 700.000 stukken met onder andere vroege voorbeelden van papiergeld.

Het Kunsthistorisches Museum ligt aan het Maria-Theresien-Platz, aan de Ringstrasse in het centrum van Wenen. Het is het beste te bereiken met het openbaar vervoer of te voet vanaf het stadscentrum. Het museum is dagelijks open, met uitzondering van de meeste maandagen en sommige feestdagen, en is ook open op donderdagavond. De Neue Burg heeft beperktere openingstijden. Bezoekers vanaf 19 jaar betalen een toegangsprijs.


Kunsthistorisches Museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kunsthistorisches Museum

Alle 1.635 accommodaties in de buurt van Kunsthistorisches Museum bekijken
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 178
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Herrengasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

  Hotel Josefshof am Rathaus € 86
  Hotel Josefshof am Rathaus

  Hotel Josefshof am Rathaus

  Josefsgasse 4-8, Wenen, Wenen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Museu de História Natural liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 7 minuten lopen.

   Le Méridien Wien € 178
   Le Méridien Wien

   Le Méridien Wien

   Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Secessiongebouw en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten lopen.

    25hours Hotel at MuseumsQuartier € 117
    25hours Hotel at MuseumsQuartier

    25hours Hotel at MuseumsQuartier

    Lerchenfelder Strasse 1-3, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Museu de História Natural en Oostenrijks parlementsgebouw liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Rathaus is het 6 minuten lopen.

     K+K Hotel Maria Theresia € 90
     K+K Hotel Maria Theresia

     K+K Hotel Maria Theresia

     Kirchberggasse 6, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Neubau, binnen 5 minuten lopen van Volkstheater, Leopoldmuseum en MuseumsQuartier. Ook Museu de História Natural en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 8 minuten lopen.

      Fleming's Selection Hotel Wien-City € 129
      Fleming's Selection Hotel Wien-City

      Fleming's Selection Hotel Wien-City

      Josefstaedter Str. 10-12, Wenen, Wenen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Theater in der Josefstadt en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Burgtheater liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 8 minuten lopen.

       Hilton Vienna Plaza € 139
       Hilton Vienna Plaza

       Hilton Vienna Plaza

       Schottenring 11, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

        The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 169
        The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

        The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

        Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.