Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Mercado Central

Koop de ingrediënten voor een picknick, souvenirs voor thuis of gewoon een lekkere snack op deze authentieke lokale versmarkt.

Voor Spanjaarden is eten heel belangrijk; het vormt een centraal onderdeel van hun dagelijks leven. Voor veel inwoners van Alicante begint de dag op de Mercado Centraal, oftewel de Centrale Markt. Dit is een enorme versmarkt in het hart van de stad. De markt beslaat een enorm oppervlak en telt meer dan tweehonderd kramen verspreid over twee niveaus. De meeste producten op de markt zijn verse groenten en fruit en vlees. Er zijn echter ook niet-bederfelijke waren te koop, zodat het een ideale plek is voor authentieke souvenirs. Als je op weg bent naar het strand of van plan bent de Benacantil te beklimmen, is de markt een mooie plek om op je weg uit de stad een goedkope en gezonde picknick samen te stellen en tegelijk kennis te maken met de plaatselijke gebruiken. 

Je vindt er een overvloed aan verse vis en schaaldieren uit het water in de buurt en slagers verkopen lokaal vlees voor een goede prijs. Verspreid over beide verdiepingen vind je vele verkopers met zongerijpt fruit en groente, waaronder de beroemde Alicante-tomaten. Een bezoek aan de Mercado Central is een beleving voor alle zintuigen. De geuren, beelden en geluiden zorgen voor een blijvende herinnering. 

Zodra je door de prachtige art-decodeuren loopt, beland je in de chaos. De hele morgen lang is het er een drukte van belang met zowel toeristen als lokale bewoners. Neem de tijd om de sfeer in je op te zuigen en mensen te kijken. De lokale bewoners zijn vriendelijk en de meeste verkopers maken graag een praatje. Achter op de markt vind je de bloemenmarkt van Alicante met een adembenemende uitstalling van kleurrijke bloemen die vragen om een foto. Koop een boeket voor op je hotelkamer, zodat je daar kunt genieten van een mooie en heerlijk geurende decoratie.

De Mercado Central van Alicante is gelegen aan de Avenida Alfonso, in het centrum van de stad. De markt is gemakkelijk lopend te bereiken, maar ook met taxi's en het openbaar vervoer. Parkeren in het gebied is mogelijk, maar het kan lastig zijn om een plekje te vinden. De markt is elke morgen geopend, behalve op zondag, en de toegang is gratis.


Mercado Central Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Mercado Central

Alle 1.909 accommodaties in de buurt van Mercado Central bekijken
Hotel Spa Porta Maris by Melia € 100
Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Casino Mediterraneo en Playa del Postiguet. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 23 minuten lopen.

  Amelia Habitaciones € 45
  Amelia Habitaciones

  Amelia Habitaciones

  Miguel Soler n.10, Alicante
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hostal ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Mercado Central en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.

   Melia Alicante € 115
   Melia Alicante

   Melia Alicante

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, binnen 10 minuten lopen van Playa del Postiguet en Gemeentehuis van Alicante. Ook Mercado Central en Kasteel van Santa Barbara liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 22 minuten lopen.

    Hotel Serawa Alicante € 86
    Hotel Serawa Alicante

    Hotel Serawa Alicante

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Haven van Alicante. Ook Playa del Postiguet en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 16 minuten lopen.

     Occidental Alicante € 63
     Occidental Alicante

     Occidental Alicante

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Theater van Alicante en Mercado Central. Ook Haven van Alicante en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 13 minuten lopen.

      TRYP Ciudad de Alicante Hotel € 58
      TRYP Ciudad de Alicante Hotel

      TRYP Ciudad de Alicante Hotel

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Museo de Bellas Artes Gravina, Playa del Postiguet en Haven van Alicante. Ook Explanada de España en Mercado Central liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 19 minuten lopen.

       Hotel La City Mercado € 49
       Hotel La City Mercado

       Hotel La City Mercado

       Avenida Alfonso X el Sabio 26, Alicante
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Alicante, binnen 5 minuten lopen van Placa de los Luceros en Mercado Central. Ook Winkelcentrum El Corte Inglés en Explanada de España liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 10 minuten lopen.

        TRYP Alicante Gran Sol Hotel € 86
        TRYP Alicante Gran Sol Hotel

        TRYP Alicante Gran Sol Hotel

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Alicante, vlak bij Gemeentehuis van Alicante en Explanada de España. Ook Haven van Alicante en Playa del Postiguet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Alacant Terminal ligt op 15 minuten lopen.