Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Heldendenkmal der Roten Armee

Ga naar het Schwarzenbergplatz in het centrum van Wenen voor het torenhoge eerbetoon aan de Russische soldaten die tijdens de Slag om Wenen tijdens WWII sneuvelden.

Neem de tijd om het Heldendenkmal der Roten Armee te bewonderen, een dramatisch monument dat hulde brengt aan de Russische soldaten die tijdens de Slag om Wenen tegen de Nazi's om het leven kwamen. Het monument torent hoog boven het Schwarzenbergplatz in het centrum van de stad uit, net voorbij de stralen van de Hochstrahlbrunnen-fontein.

Het 12-meter hoge bronzen beeld van een Russische soldaat staat bovenop een rijzige zuil, samen met een vergulde helm en schild. Het monument werd in 1945 opgericht ter nagedachtenis van de 17.000 Russische soldaten die tijdens de Slag om Wenen tegen de Nazi's waren gesneuveld. De intensieve strijd duurde meer dan twee weken in april 1945 en eindigde het Nazi-bewind van Wenen.

Vanwege de hoogte kun je het beste je foto's op een afstand van het monument nemen. Bewonder bij aankomst de soldatenfiguur die trots op zijn sokkel staat. In één hand houdt hij een Sovjetvlag vast, en een verguld wapenschild in de andere. Het Schwarzenbergplatz is een druk stadsdeel met vaak zwaar verkeer. Het kan dus enkele minuten duren voordat je het te voet bereikt.

Kom naderbij om de inscripties aan de voet van de sokkel te lezen. De dichter Sergej Michaelkov kreeg de opdracht enkele woorden te schrijven als huldebrenging aan de soldaten die de stad bevrijdden van het fascisme.

Rondom het standbeeld zie je een triomfboog en een halfcirkelvormige colonnade van wit marmer. Merk de vergulde woorden rond de top van de colonnade op, wat het een vorstelijke indruk geeft.

Het Heldendenkmal der Roten Armee bevindt zich langs de zuidelijke kant van de Schwarzbergenplatz, in het centrum van Wenen. Neem de tram naar het Schwarzbergenplatz of loop via het nabijgelegen Karlsplatz of de Rennweg.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Monument Sovjetoorlog

Alle 1.239 accommodaties in de buurt van Monument Sovjetoorlog bekijken
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 186
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten lopen.

  Hotel Imlauer Vienna € 65
  Hotel Imlauer Vienna

  Hotel Imlauer Vienna

  Rotensterngasse 10, Wenen, Wenen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Leopoldstadt, Wenen.

   Urania (0,7 km) • Schwedenplatz (0,8 km) • Stephansplatz (1,3 km) • Wiener Prater • Keizerlijk paleis Hofburg (1,8 km) U-Bahnstation Taborstraße ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Nestroyplatz is het 7 minuten lopen.

   Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center € 160
   Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

   Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

   Schubertring 10-12, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Musikverein, Staatsopera Wenen en Weens stadspark. Ook Karlsplatz en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 6 minuten lopen.

    Grand Hotel Wien € 260
    Grand Hotel Wien

    Grand Hotel Wien

    Kaerntner Ring 9, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Musikverein. Ook Staatsopera Wenen en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 7 minuten lopen.

     The Ritz-Carlton, Vienna € 275
     The Ritz-Carlton, Vienna

     The Ritz-Carlton, Vienna

     Schubertring 5-7, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Konzerthaus en Musikverein. Ook Weens stadspark en Staatsopera Wenen liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 7 minuten lopen.

      Lindner Hotel am Belvedere € 78
      Lindner Hotel am Belvedere

      Lindner Hotel am Belvedere

      Rennweg 12, Wenen, Wenen
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Schwarzenbergplatz en Belvedere. Ook Staatsopera Wenen en Graben liggen binnen 2 km afstand. Station Rennweg ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Stadtpark is het 10 minuten lopen.

       Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 151
       Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

       Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

       Herrengasse 10, Wenen, Wenen
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

        Vienna Marriott Hotel € 169
        Vienna Marriott Hotel

        Vienna Marriott Hotel

        Parkring 12 A, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Ronacher en Weens stadspark. Ook Stephansdom en Musikverein liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark en Metrostation Stubentor liggen op 5 minuten lopen.