Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Heldendenkmal der Roten Armee

Ga naar het Schwarzenbergplatz in het centrum van Wenen voor het torenhoge eerbetoon aan de Russische soldaten die tijdens de Slag om Wenen tijdens WWII sneuvelden.

Neem de tijd om het Heldendenkmal der Roten Armee te bewonderen, een dramatisch monument dat hulde brengt aan de Russische soldaten die tijdens de Slag om Wenen tegen de Nazi's om het leven kwamen. Het monument torent hoog boven het Schwarzenbergplatz in het centrum van de stad uit, net voorbij de stralen van de Hochstrahlbrunnen-fontein.

Het 12-meter hoge bronzen beeld van een Russische soldaat staat bovenop een rijzige zuil, samen met een vergulde helm en schild. Het monument werd in 1945 opgericht ter nagedachtenis van de 17.000 Russische soldaten die tijdens de Slag om Wenen tegen de Nazi's waren gesneuveld. De intensieve strijd duurde meer dan twee weken in april 1945 en eindigde het Nazi-bewind van Wenen.

Vanwege de hoogte kun je het beste je foto's op een afstand van het monument nemen. Bewonder bij aankomst de soldatenfiguur die trots op zijn sokkel staat. In één hand houdt hij een Sovjetvlag vast, en een verguld wapenschild in de andere. Het Schwarzenbergplatz is een druk stadsdeel met vaak zwaar verkeer. Het kan dus enkele minuten duren voordat je het te voet bereikt.

Kom naderbij om de inscripties aan de voet van de sokkel te lezen. De dichter Sergej Michaelkov kreeg de opdracht enkele woorden te schrijven als huldebrenging aan de soldaten die de stad bevrijdden van het fascisme.

Rondom het standbeeld zie je een triomfboog en een halfcirkelvormige colonnade van wit marmer. Merk de vergulde woorden rond de top van de colonnade op, wat het een vorstelijke indruk geeft.

Het Heldendenkmal der Roten Armee bevindt zich langs de zuidelijke kant van de Schwarzbergenplatz, in het centrum van Wenen. Neem de tram naar het Schwarzbergenplatz of loop via het nabijgelegen Karlsplatz of de Rennweg.


Monument Sovjetoorlog Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Monument Sovjetoorlog

Beste hotelaanbiedingen in Monument Sovjetoorlog

Alle 1.728 accommodaties in de buurt van Monument Sovjetoorlog bekijken
Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center € 159
Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

Schubertring 10-12, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Musikverein, Staatsopera Wenen en Weens stadspark. Ook Karlsplatz en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 6 minuten lopen.

  25hours Hotel at MuseumsQuartier € 129
  25hours Hotel at MuseumsQuartier

  25hours Hotel at MuseumsQuartier

  Lerchenfelder Strasse 1-3, Wenen, Wenen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Neubau, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Museu de História Natural en Oostenrijks parlementsgebouw. Ook MuseumsQuartier en Rathaus liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Rathaus is het 6 minuten lopen.

   Motel One Wien-Staatsoper € 96
   Motel One Wien-Staatsoper

   Motel One Wien-Staatsoper

   Elisabethstrasse 5, Wenen, Wenen
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Staatsopera Wenen. Ook Albertina en Naschmarkt liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.

    The Ritz-Carlton, Vienna € 325
    The Ritz-Carlton, Vienna

    The Ritz-Carlton, Vienna

    Schubertring 5-7, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Stephansplatz en Stephansdom liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 7 minuten lopen.

     InterContinental Vienna € 140
     InterContinental Vienna

     InterContinental Vienna

     Johannesgasse 28, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Landstrasse, binnen 10 minuten lopen van Konzerthaus, Ronacher en Musikverein. Ook Staatsopera Wenen en Albertina liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Landstraße is het 8 minuten lopen.

      Im Palais Schwarzenberg
      Im Palais Schwarzenberg

      Im Palais Schwarzenberg

      SCHWARZENBERGPLATZ,9, Wenen, Vienna (state)
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Wieden, binnen 10 minuten lopen van Monument Sovjetoorlog, Konzerthaus en Musikverein. Ook Belvedere en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Taubstummengasse is het 7 minuten lopen.

       Grand Hotel Wien € 298
       Grand Hotel Wien

       Grand Hotel Wien

       Kaerntner Ring 9, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Musikverein. Ook Staatsopera Wenen en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 7 minuten lopen.

        Vienna Marriott Hotel € 176
        Vienna Marriott Hotel

        Vienna Marriott Hotel

        Parkring 12 A, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Ronacher, Stephansplatz en Stephansdom. Ook Konzerthaus en Musikverein liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark en Metrostation Stubentor liggen op 5 minuten lopen.