Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Thyssen-Bornemisza-museum (Museo Thyssen-Bornemisza)

Dit is een van de drie grote kunstmusea van Madrid en dé plek om meesterwerken uit de 13e tot en met de 20e eeuw te bezichtigen.

De collectie in het Thyssen-Bornemisza-museum (Museo Thyssen-Bornemisza) was ooit een van ’s werelds grootste privécollecties. Baron Heinrich Thyssen-Bornemisza begon de collectie in de jaren 1920. Zijn zoon en schoondochter zetten het werk voort. Naast grandioze werken van oude meesters hangen in het museum veel impressionistische schilderijen en Amerikaanse kunstwerken uit de 19e eeuw.

Wandel door de zalen van dit ongelooflijke museum met bijna 1000 werken. Liefhebbers van de oude Italiaanse schilders raken betoverd door meesterwerken als het Portret van Giovanna Tornabuoni van Ghirlandaio en De Samaritaanse vrouw van Duccio di Buoninsegna. Er hangen ook schilderijen van Carpaccio, Titiaan en Caravaggio. Bekijk ook de collectie oude Vlaamse, Hollandse en Duitse meesters onder wie Dürer en Jan van Eyck. Vergaap je aan voorstellingen uit de 17e eeuw, die door Rubens en Rembrandt zijn vastgelegd.

In de zalen met latere werken hangen spectaculaire landschappen, werken van Amerikaanse kunstenaars als Edward Hopper en Sanford Gifford en impressionistische schilderijen van grootheden als Manet, Monet, Degas, Renoir en Van Gogh. Ook vind je er kubistische schilderijen van Pablo Picasso en zijn tijdgenoten.

Loop naar de aanbouw met de Carmen Thyssen-Bornemisza-collectie voor een overzicht van Spaanse kunst uit de 19e en 20e eeuw. Hier hangen ook werken van Toulouse-Lautrec, Pechstein en Pissarro.

In het Thyssen-Bornemisza-museum worden regelmatig bijzondere exposities, lezingen en educatieve programma’s georganiseerd. Kijk op de website voor details en datums. Het museum ligt aan de Paseo del Prado, dicht bij het Prado-museum en op loopafstand van de metrostations Puerta del Sol en Banco de España.

Het museum is dagelijks geopend, behalve op Nieuwjaarsdag, 1 mei en Eerste Kerstdag. Er wordt entreegeld gevraagd, maar op maandagmiddag kun je de permanente collectie gratis bewonderen.


Museo Nacional Thyssen-Bornemisza Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museo Nacional Thyssen-Bornemisza

Alle 4.451 accommodaties in de buurt van Museo Nacional Thyssen-Bornemisza bekijken
Hotel Riu Plaza España € 169
Hotel Riu Plaza España

Hotel Riu Plaza España

C/ Gran Via, 84, Madrid
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Plaza de España - Koninklijk Paleis, Plaza de España en Gran Via. Ook Teatro Coliseum en Teatro Lope de Vega liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Plaza de Espana ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Ventura Rodriguez is het 5 minuten lopen.

  ME Madrid by Melia
  ME Madrid by Melia

  ME Madrid by Melia

  Plaza de Santa Ana, 14, Madrid, Madrid
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Barrio de las Letras, vlak bij Plaza de Santa Ana en Teatro Español. Ook Congreso de los Diputados en Museo Nacional Thyssen-Bornemisza liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Anton Martin ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Sol is het 5 minuten lopen.

   Iberostar Las Letras Gran Via
   Iberostar Las Letras Gran Via

   Iberostar Las Letras Gran Via

   Gran Via 11, Madrid, Madrid
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centro, binnen 10 minuten lopen van Gran Via, Puerta del Sol en Paseo del Prado. Ook Teatro Lara en Plaza de Cibeles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gran Via en Metrostation Sevilla liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia
    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

    Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

    Gran Via 25, Madrid, Madrid
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centro, binnen 5 minuten lopen van Gran Via, Puerta del Sol en Teatro Lara. Ook Teatro Rialto en Teatro Lope de Vega liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gran Via ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Callao is het 4 minuten lopen.

     Hotel Regina € 109
     Hotel Regina

     Hotel Regina

     Alcala 19, Madrid, Madrid
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Palacio de la Equitativa, Casino de Madrid en Iglesia de las Calatravas. Ook Real Academia de Bellas Artes de San Fernando en Sala Alcalá 31 liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Sevilla ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Sol is het 5 minuten lopen.

      The Westin Palace, Madrid
      The Westin Palace, Madrid

      The Westin Palace, Madrid

      Plaza de las Cortes, 7, Madrid, Madrid
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Barrio de las Letras, vlak bij Congreso de los Diputados, Fountain of Neptune en Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Ook Parroquia Jesús de Medinaceli en Casa Museo Lope de Vega liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Sevilla ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Anton Martin is het 6 minuten lopen.

       Hotel Fenix Gran Meliá - The Leading Hotels of the World
       Hotel Fenix Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

       Hotel Fenix Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

       Hermosilla 2, Madrid, Madrid
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Salamanca - Serrano, vlak bij Golden Mile en Paseo de la Castellana. Ook Paseo del Prado en Parque El Retiro liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Colon en Metrostation Serrano liggen op 5 minuten lopen.

        Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World
        Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

        Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

        Cuesta de Santo Domingo, 5, Madrid, Madrid
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centro, binnen 5 minuten lopen van Teatro Real en Plaza de Oriente. Ook Jardines de Sabatini en Koninklijk paleis liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Opera en Metrostation Santo Domingo liggen op 5 minuten lopen.