Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II

Bewonder dit stralend witte gebouw en de enorme bronzen beelden van dit indrukwekkende monument.

Het Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II is een van de meest in het oog springende monumenten van Rome en onderwerp van veel discussie geweest. Enkelen vinden het kolossale bronzen ruiterstandbeeld en de minutieuze versieringen prachtig, maar er zijn ook mensen die het te monument te overdreven vinden. Neem zelf een kijkje om je eigen mening te vormen. Ontdek de listige geschiedenis van de eenwording van Italië in het nabijgelegen museum en neem de lift naar het dak voor een geweldig uitzicht over de stad.

De Il Vittoriano werd voltooid in 1925 en werd gebouwd om de eerste koning van Italië te eren, omdat hij als eerste een verenigd Italiaans koninkrijk wist te vormen in 1861. Het zeventig meter hoge gebouw is opgebouwd uit dik, glanzend wit marmer en is vanaf verschillende punten in de stad te zien.

Wandel over het plein naar het monument en bekijk het vergulde bronzen beeld van de voormalige koning. Dit twaalf meter hoge beeld staat op een voetstuk dat versierd is met reliëfs die de veertien belangrijkste steden van Italië representeren. Betuig je respect aan oorlogshelden bij de eeuwige vlam voor het voetstuk. De vlam markeert het Graf van de Onbekende Soldaat uit de Eerste Wereldoorlog en is een schrijnend eerbetoon aan alle gevallen soldaten die nooit zijn geïdentificeerd.

Klim de brede trap op om bij het hoofdgebouw van het monument te komen. Dit gebouw wordt gedragen door hoge

Korinthische zuilen, versierd met kronkelende motieven en afbeeldingen van goden. Hoog op beide daken aan de zijkant van het gebouw staan twee bronzen vierspannen die worden gemend door Victoria, de Romeinse godin van de overwinning. De beelden staan symbool voor eenheid en vrijheid in het hele land.

Maak van de gelegenheid gebruik om wat spectaculaire foto's te maken boven aan de trap voordat je het Museo Centrale del Risorgimento inloopt in het monument. Bekijk hier de verschillende exposities die de bloederige slagen en conflicten in beeld brengen, die uiteindelijk leidden tot de eenwording van Italië.

Ga voor je weggaat nog even met de Roma dal Cielo-lift naar de top van het monument. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de hele stad en je hebt ook een mooi uitzicht op de beelden en fonteinen beneden.

Het Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II staat op het Piazza Venezia. Je kunt er vanuit het centrum lopend heen gaan of de bus nemen naar het piazza. Het monument is dagelijks te bezoeken en toegang is gratis.


Gids voor Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.498 accommodaties in de buurt van Nationaal monument ter ere van Victor Emmanuel II bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Cosmopolita € 61
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 2.131 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

     UNAHOTELS Decò Roma € 116
     UNAHOTELS Decò Roma

     UNAHOTELS Decò Roma

     Via Giovanni Amendola, 57, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) € 57
      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      Via di Pietra 89a, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.049 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Corso en Trevifontein. Ook Spaanse Trappen en Pantheon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 14 minuten lopen.

       Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
       Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

       Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

       Via Vittorio Veneto 50, Rome
         
        4,5
        / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

        Otivm Hotel € 65
        Otivm Hotel

        Otivm Hotel

        Via D'Aracoeli, 11, Rome
          
         4,8
         / 5, op basis van 141 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Il Gesù en Colosseum. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 16 minuten lopen en naar Station Cavour is het 17 minuten lopen.