Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

National Gallery

Bezoek dit imposante, neoclassicistische gebouw en bewonder een van de beste verzamelingen van West-Europese schilderijen ter wereld. 

De National Gallery heeft ruim 2300 schilderijen uit de periode tussen de 13e en begin 20e eeuw. Je vindt er selecties van elke belangrijke kunststroming, met talloze fantastische voorbeelden uit elk genre. Bestudeer hier de kunst van enkele beroemde kunstenaars, zoals Caravaggio, Cezanne, Gainsborough en Michelangelo.

Nadat de Britse overheid in 1824 38 schilderijen van de Russische bankier John Julius Angerstein kocht, ontstond de National Gallery. Kies bij aankomst voor een gratis plattegrond waarop verschillende routes staan aangegeven. Ga je voor een thematische route? Of kies je liever een paar schilderijen van de collectie uit die je graag wilt zien?

Bezoek zeker de geliefde oostelijke vleugel, met kunst van enkele beroemde 18e-eeuwse Britse kunstenaars. Enkele bekende kunstwerken zijn Regen, stoom en snelheid - De grote Westerse spoorweg en de Zonnebloemen van Van Gogh.

In de noordelijke vleugel hangen werken door Rubens, Rembrandt en Caravaggio. Voorbeelden van topstukken zijn de twee zelfportretten van Rembrandt, geschilderd toen hij 34 en 63 jaar oud was. Verder vind je er het Avondmaal te Emmaüs van Caravaggio, waarop is afgebeeld hoe Christus brood zegent.

Voor kunst door Titian, Raphael, Correggio en Bronzino kun je terecht in de westelijke vleugel. Ook hangt hier het onafgemaakte, maar meesterlijke werk van Michelangelo: De Graflegging. Andere voorbeelden van fascinerende kunst in dit museum zijn een 17e-eeuwse kijkdoos van Samuel van Hoogstraten en het schilderij De ambassadeurs van Holbein, waarbij je alleen het juiste perspectief ziet als je het van opzij bekijkt.

Een andere must is de Sainsbury Wing, met werken uit de 13e tot en met 16e eeuw. Bekijk het Portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw van Jan van Eyck, waarbij een spiegel op de achtergrond het bijzondere perspectief creëert van een stel dat handen vasthoudt. Sluit je bezoek af met een kijkje bij het werk De doop van Christus van Piero della Francesca, waarbij verbeeldend licht en perspectieftechnieken zijn gebruikt.

Je vindt de National Gallery aan de noordkant van Trafalgar Square. De galerie is dagelijks gratis geopend, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Je bereikt de galerie het gemakkelijkst met de metro. Stap hiervoor uit bij de halte Charing Cross. Een van de drie restaurants van de galerij zijn absolute aanraders voor een kopje koffie, lunch of diner.


National Gallery Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in National Gallery

Alle 15.636 accommodaties in de buurt van National Gallery bekijken
The Strand Palace Hotel € 141
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten lopen.

  Park Plaza Westminster Bridge London € 180
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

   Assembly Hotel London € 109
   Assembly Hotel London

   Assembly Hotel London

   27 - 31 Charing Cross Road, Londen, Engeland
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Brits museum, Coca-Cola London Eye en Big Ben. Ook Buckingham Palace en Hyde Park liggen binnen 2 km afstand. Leicester Square Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Charing Cross Underground Station is het 4 minuten lopen.

    Park Plaza London Waterloo € 150
    Park Plaza London Waterloo

    Park Plaza London Waterloo

    6 Hercules Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen binnen 10 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten lopen.

     Marlin Waterloo € 141
     Marlin Waterloo

     Marlin Waterloo

     111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit aparthotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten lopen.

      Sea Containers London € 188
      Sea Containers London

      Sea Containers London

      20 Upper Ground, Londen, Engeland
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Tate Modern en Coca-Cola London Eye. Ook The Shard en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Southwark Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 8 minuten lopen.

       Park Plaza County Hall London € 141
       Park Plaza County Hall London

       Park Plaza County Hall London

       1 Addington Street, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook Jubilee Gardens en The Vaults liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station en Lambeth North Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

        Thistle Trafalgar Leicester Square € 148
        Thistle Trafalgar Leicester Square

        Thistle Trafalgar Leicester Square

        Whitcomb Street, Trafalger Square, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Coca-Cola London Eye, Buckingham Palace en Brits museum. Ook Big Ben en Hyde Park liggen binnen 2 km afstand. Leicester Square Underground Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Charing Cross Underground Station is het 5 minuten lopen.