Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

National Gallery

Bezoek dit imposante, neoclassicistische gebouw en bewonder een van de beste verzamelingen van West-Europese schilderijen ter wereld. 

De National Gallery heeft ruim 2300 schilderijen uit de periode tussen de 13e en begin 20e eeuw. Je vindt er selecties van elke belangrijke kunststroming, met talloze fantastische voorbeelden uit elk genre. Bestudeer hier de kunst van enkele beroemde kunstenaars, zoals Caravaggio, Cezanne, Gainsborough en Michelangelo.

Nadat de Britse overheid in 1824 38 schilderijen van de Russische bankier John Julius Angerstein kocht, ontstond de National Gallery. Kies bij aankomst voor een gratis plattegrond waarop verschillende routes staan aangegeven. Ga je voor een thematische route? Of kies je liever een paar schilderijen van de collectie uit die je graag wilt zien?

Bezoek zeker de geliefde oostelijke vleugel, met kunst van enkele beroemde 18e-eeuwse Britse kunstenaars. Enkele bekende kunstwerken zijn Regen, stoom en snelheid - De grote Westerse spoorweg en de Zonnebloemen van Van Gogh.

In de noordelijke vleugel hangen werken door Rubens, Rembrandt en Caravaggio. Voorbeelden van topstukken zijn de twee zelfportretten van Rembrandt, geschilderd toen hij 34 en 63 jaar oud was. Verder vind je er het Avondmaal te Emmaüs van Caravaggio, waarop is afgebeeld hoe Christus brood zegent.

Voor kunst door Titian, Raphael, Correggio en Bronzino kun je terecht in de westelijke vleugel. Ook hangt hier het onafgemaakte, maar meesterlijke werk van Michelangelo: De Graflegging. Andere voorbeelden van fascinerende kunst in dit museum zijn een 17e-eeuwse kijkdoos van Samuel van Hoogstraten en het schilderij De ambassadeurs van Holbein, waarbij je alleen het juiste perspectief ziet als je het van opzij bekijkt.

Een andere must is de Sainsbury Wing, met werken uit de 13e tot en met 16e eeuw. Bekijk het Portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw van Jan van Eyck, waarbij een spiegel op de achtergrond het bijzondere perspectief creëert van een stel dat handen vasthoudt. Sluit je bezoek af met een kijkje bij het werk De doop van Christus van Piero della Francesca, waarbij verbeeldend licht en perspectieftechnieken zijn gebruikt.

Je vindt de National Gallery aan de noordkant van Trafalgar Square. De galerie is dagelijks gratis geopend, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Je bereikt de galerie het gemakkelijkst met de metro. Stap hiervoor uit bij de halte Charing Cross. Een van de drie restaurants van de galerij zijn absolute aanraders voor een kopje koffie, lunch of diner.


Gids voor National Gallery


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.716 accommodaties in de buurt van National Gallery bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 132
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
   
  4,4
  / 5, op basis van 10.626 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Westminster Underground Station is het 6 minuten lopen.

  The Strand Palace Hotel € 101
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, London
    
   4,0
   / 5, op basis van 9.725 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market en Piccadilly Circus. Ook London Dungeon en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 6 minuten lopen.

   Park Plaza County Hall London € 117
   Park Plaza County Hall London

   Park Plaza County Hall London

   1 Addington Street, London
     
    4,3
    / 5, op basis van 4.305 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook The Vaults en Jubilee Gardens liggen binnen 5 minuten lopen. Lambeth North Underground Station en Waterloo Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

    Assembly Hotel London € 95
    Assembly Hotel London

    Assembly Hotel London

    27 - 31 Charing Cross Road, London
      
     4,5
     / 5, op basis van 365 beoordelingen
     3.5 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij London Coliseum en Leicester Square. Ook St. Martin-in-the-Fields en National Gallery (museum) liggen binnen 5 minuten lopen. Leicester Square Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Charing Cross Underground Station is het 5 minuten lopen.

     Club Quarters Hotel, Trafalgar Square € 108
     Club Quarters Hotel, Trafalgar Square

     Club Quarters Hotel, Trafalgar Square

     8 Northumberland Ave, London
       
      4,3
      / 5, op basis van 3.391 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Zuil van Nelson, St. Martin-in-the-Fields en National Gallery (museum). Ook Trafalgar Square en London Coliseum liggen binnen 10 minuten lopen. Charing Cross Underground Station en Station Embankment liggen op 5 minuten lopen.

      Mondrian London € 116
      Mondrian London

      Mondrian London

      20 Upper Ground, London
        
       4,6
       / 5, op basis van 1.603 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Koninklijk nationaal theater, Tate Modern en Southbank Centre. Ook London Dungeon en St. Paul's Cathedral liggen binnen 15 minuten lopen. Southwark Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 9 minuten lopen.

       St Martins Lane € 200
       St Martins Lane

       St Martins Lane

       45 St Martin's Lane, London
         
        4,5
        / 5, op basis van 1.170 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Trafalgar Square en Leicester Square. Ook Piccadilly Circus en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Leicester Square Underground Station en Charing Cross Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

        Corinthia Hotel London € 437
        Corinthia Hotel London

        Corinthia Hotel London

        Whitehall Place, London
          
         4,9
         / 5, op basis van 602 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Horse Guards Building, National Gallery (museum) en Trafalgar Square. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen binnen 10 minuten lopen. Station Embankment en Charing Cross Underground Station liggen op 5 minuten lopen.