Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Pantheon

Het Pantheon, een van de oudste creaties van Rome, is een combinatie van gedenkwaardige geschiedenis en inspirerende architectuur.

De tweeduizend jaar oude tempel is in deze hoofdstad vol wereldberoemde architectuur een van de belangrijkste overgebleven symbolen van de macht en ambitie van het Romeinse Rijk.

Het oorspronkelijke Pantheon werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus onder het toezicht van de Romeinse generaal Marcus Agrippa, maar het gebouw dat we nu kennen, is het resultaat van een verbouwing in het jaar 126 door de beroemde Romeinse keizer Hadrianus. Toch is op de façade nog te lezen wie de oorspronkelijke opdrachtgever was: "Marcus Agrippa, zoon van Lucius, voor de derde maal consul, heeft dit gebouwd".

Het gebouw is beroemd vanwege zijn zuilengang met acht opvallende granieten Korinthische zuilen, met daarachter nog acht, die samen een enorme geveldriehoek ondersteunen. Het daadwerkelijke tempelgebouw is een rond bouwwerk met wat nog altijd de grootste niet-gewapende betonnen koepel op aarde is. De zuilengang heeft een diameter van 43 meter en is ook precies 43 meter hoog, gemeten vanaf de geblokte marmeren vloer tot het hoogste punt van de imposante koepel. De hoge koepel springt als eerste in het oog, maar kijk vooral ook naar beneden, naar de vloer die nog exact hetzelfde is als in de Romeinse tijd.

Het bouwwerk werd in eerste instantie gebouwd als tempel voor de oude Romeinse goden ('pantheon' betekent 'gewijd aan alle goden'), maar is vanaf het begin van de zevende eeuw in gebruik als rooms-katholieke kerk. De invloed van deze omschakeling naar het christendom is duidelijk te zien in het interieur van het gebouw. In het Pantheon komen de Romeinse mythologie en de christelijke leer prachtig samen. Zo worden de ronde muren van de zuilengalerij tegenwoordig opgesierd door vele meesterwerken uit de Renaissance en zijn notabele christenen in de grafkelder begraven, zoals de Italiaanse koning Umberto I en de beroemde kunstenaar Rafaël.

Het niet al te grote Pantheon wordt elk jaar door miljoenen toeristen bezocht. Houd dus rekening met lange rijen op de Piazza del Rotonda. Het wachten duurt misschien lang, maar dat is het Pantheon absoluut waard.

Het Pantheon ligt in het centrum van Rome en is elke dag geopend. De straatjes in de omgeving zijn te smal voor bussen. Het Pantheon is dan ook het best met de taxi of te voet te bereiken. Sommige bussen komen aardig dichtbij, maar dan moet je nog wel een stukje wandelen.


Gids voor Pantheon


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.591 accommodaties in de buurt van Pantheon bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Albergo Del Senato € 123
    Albergo Del Senato

    Albergo Del Senato

    Piazza Della Rotonda 73, Rome
      
     4,8
     / 5, op basis van 1.261 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 16 minuten lopen en naar Station Spagna is het 17 minuten lopen.

     Hotel Cosmopolita € 61
     Hotel Cosmopolita

     Hotel Cosmopolita

     Via Santa Eufemia, 5, Rome
       
      4,0
      / 5, op basis van 2.131 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) € 57
      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      Via di Pietra 89a, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.045 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Corso en Trevifontein. Ook Spaanse Trappen en Pantheon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 14 minuten lopen.

       Grand Hotel Olympic € 35
       Grand Hotel Olympic

       Grand Hotel Olympic

       Via Properzio 2/a, Rome
         
        3,5
        / 5, op basis van 494 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo), Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 13 minuten lopen.

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Via Vittorio Veneto 50, Rome
          
         4,5
         / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.