Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Pantheon

Het Pantheon, een van de oudste creaties van Rome, is een combinatie van gedenkwaardige geschiedenis en inspirerende architectuur.

De tweeduizend jaar oude tempel is in deze hoofdstad vol wereldberoemde architectuur een van de belangrijkste overgebleven symbolen van de macht en ambitie van het Romeinse Rijk.

Het oorspronkelijke Pantheon werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus onder het toezicht van de Romeinse generaal Marcus Agrippa, maar het gebouw dat we nu kennen, is het resultaat van een verbouwing in het jaar 126 door de beroemde Romeinse keizer Hadrianus. Toch is op de façade nog te lezen wie de oorspronkelijke opdrachtgever was: "Marcus Agrippa, zoon van Lucius, voor de derde maal consul, heeft dit gebouwd".

Het gebouw is beroemd vanwege zijn zuilengang met acht opvallende granieten Korinthische zuilen, met daarachter nog acht, die samen een enorme geveldriehoek ondersteunen. Het daadwerkelijke tempelgebouw is een rond bouwwerk met wat nog altijd de grootste niet-gewapende betonnen koepel op aarde is. De zuilengang heeft een diameter van 43 meter en is ook precies 43 meter hoog, gemeten vanaf de geblokte marmeren vloer tot het hoogste punt van de imposante koepel. De hoge koepel springt als eerste in het oog, maar kijk vooral ook naar beneden, naar de vloer die nog exact hetzelfde is als in de Romeinse tijd.

Het bouwwerk werd in eerste instantie gebouwd als tempel voor de oude Romeinse goden ('pantheon' betekent 'gewijd aan alle goden'), maar is vanaf het begin van de zevende eeuw in gebruik als rooms-katholieke kerk. De invloed van deze omschakeling naar het christendom is duidelijk te zien in het interieur van het gebouw. In het Pantheon komen de Romeinse mythologie en de christelijke leer prachtig samen. Zo worden de ronde muren van de zuilengalerij tegenwoordig opgesierd door vele meesterwerken uit de Renaissance en zijn notabele christenen in de grafkelder begraven, zoals de Italiaanse koning Umberto I en de beroemde kunstenaar Rafaël.

Het niet al te grote Pantheon wordt elk jaar door miljoenen toeristen bezocht. Houd dus rekening met lange rijen op de Piazza del Rotonda. Het wachten duurt misschien lang, maar dat is het Pantheon absoluut waard.

Het Pantheon ligt in het centrum van Rome en is elke dag geopend. De straatjes in de omgeving zijn te smal voor bussen. Het Pantheon is dan ook het best met de taxi of te voet te bereiken. Sommige bussen komen aardig dichtbij, maar dan moet je nog wel een stukje wandelen.


Pantheon Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Pantheon

Alle 12.312 accommodaties in de buurt van Pantheon bekijken
Casa Pietra € 85
Casa Pietra

Casa Pietra

Piazza di Pietra 39, Rome, Città Metropolitana di Roma
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit pension ligt in Piazza Navona, vlak bij Palazzo Montecitorio en Via del Corso. Ook Pantheon en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 13 minuten lopen.

  Boutique Hotel Campo dé Fiori € 84
  Boutique Hotel Campo dé Fiori

  Boutique Hotel Campo dé Fiori

  Via Del Biscione, 6, Rome
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Corso Vittorio Emanuele II en Campo de' Fiori. Ook Piazza Navona en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen. Station Spagna ligt op 22 minuten lopen en naar Station Barberini is het 22 minuten lopen.

   J.K. Place Roma
   J.K. Place Roma

   J.K. Place Roma

   Via di Monte d'Oro, 30, Rome, RM
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via Condotti en Via del Corso. Ook Piazza di Spagna en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen. Station Spagna ligt op 8 minuten lopen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 12 minuten lopen.

    Hotel Stendhal
    Hotel Stendhal

    Hotel Stendhal

    Via Del Tritone 113, Rome, RM
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Piazza Venezia en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Spagna is het 8 minuten lopen.

     Demetra Hotel
     Demetra Hotel

     Demetra Hotel

     Via del Viminale n. 8, Rome, RM
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma en Via Nazionale. Ook Via XX Settembre en Piazza della Repubblica liggen binnen 5 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Cavour is het 10 minuten lopen.

      47 Boutique Hotel € 260
      47 Boutique Hotel

      47 Boutique Hotel

      Via Luigi Petroselli 47, Rome, RM
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van La Bocca della Verità en Tibereiland. Ook Keizerlijke Fora en Colosseum liggen binnen 2 km afstand. Station Circus Maximus ligt op 13 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 16 minuten lopen.

       Twentyone Hotel € 73
       Twentyone Hotel

       Twentyone Hotel

       Via Cola di Rienzo 23, Rome, RM
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Via Cola di Rienzo, Piazza del Popolo en Via del Corso. Ook Villa Borghese en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 15 minuten lopen. Station Lepanto ligt op 8 minuten lopen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 8 minuten lopen.

        Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts) € 300
        Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts)

        Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts)

        Lungotevere Arnaldo da Brescia 2, Rome
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Piazza del Popolo en Via del Corso. Ook Villa Borghese en Pincio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rome Piazzale Flaminio is het 6 minuten lopen.