Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Piazza Navona

De oude pauselijke gebouwen zijn in de loop van de eeuwen weinig veranderd en vormen een populaire locatie voor cafés en straatartiesten. 

Dit mooie plein wordt gezien als een van de beste voorbeelden van barokke architectuur in Rome. De façades werden halverwege de zeventiende eeuw gebouwd onder paus Innocentius X. Hij schakelde kunstenaars als Bernini, Borromini en Rainaldi in om het plein om te toveren tot podium voor het vele talent dat de stad te bieden had.

Rainaldi bouwde een nieuw paleis voor de paus, het Palazzo Pamphili, waarin tegenwoordig de ambassade van Brazilië is gevestigd. Het plein wordt gedomineerd door de kerk Sant'Agnese in Agone. De kerk is gewijd aan de heilige Agnes, de jonge martelares die volgens de overlevering op deze plaats stierf. De kerk is beroemd vanwege het koepelplafond (bedekt met weelderige muurschilderingen van Ciro Ferri en Sebastiano Corbellini) en de kapel van de heilige Agnes (waar haar schedel wordt bewaard in een met juwelen bezette kist). Er worden regelmatig uitgebreide betaalde rondleidingen gegeven.

Wandel naar het midden van de Piazza Navona en bewonder de spectaculaire, door Bernini ontworpen Fontana dei Quattro Fiumi (Vierstromenfontein). Bij de basis van het beeld zie je vier riviergoden, die zijn geplaatst rond de vrij grote Obelisk van Domitianus, die wel wat weg heeft van het Egyptische monument op het Sint-Pietersplein. Misschien herken je de fontein uit de kaskraker Angels & Demons, de verfilming van de roman Het Bernini Mysterie van Dan Brown. Aan weerszijden van de Piazza vind je nog twee waterwerken: de Fontana del Moro (Morenfontein) van Giacomo della Porta, met zijn opvallende roze marmeren basis, en de Fontana del Nettuno (Neptunusfontein), waarin de god van de zee in gevecht is met een octopus. Er is misschien wel geen enkel ander plein op de wereld waar water op zo'n kunstzinnige manier wordt ingezet.

De Piazza Navona is een ideale plek voor een pauze tijdens je bezoek aan Rome. Je kunt er genoeg cafés en restaurants vinden, zoals het uitmuntende Tre Scalini, waar je met een espresso en een tartufo (een Italiaans ijsdessert) tot rust kunt komen. Dankzij de vele straatartiesten, muzikanten en kunstenaars hoef je je geen moment te vervelen. Groots en oud, maar tegelijkertijd bruisend: dat is de Piazza Navona.

Je vindt de Piazza Navona in het centrum van Rome. De Trevifontein ligt op nog geen kwartiertje lopen, dus beide attracties zijn prima te combineren. Je kunt er ook komen met de metro en bus.


Piazza Navona Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Piazza Navona

Alle 12.311 accommodaties in de buurt van Piazza Navona bekijken
Boutique Hotel Campo dé Fiori € 84
Boutique Hotel Campo dé Fiori

Boutique Hotel Campo dé Fiori

Via Del Biscione, 6, Rome
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Corso Vittorio Emanuele II en Campo de' Fiori. Ook Piazza Navona en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen. Station Spagna ligt op 22 minuten lopen en naar Station Barberini is het 22 minuten lopen.

  Casa Pietra € 85
  Casa Pietra

  Casa Pietra

  Piazza di Pietra 39, Rome, Città Metropolitana di Roma
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit pension ligt in Piazza Navona, vlak bij Palazzo Montecitorio en Via del Corso. Ook Pantheon en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 13 minuten lopen.

   J.K. Place Roma
   J.K. Place Roma

   J.K. Place Roma

   Via di Monte d'Oro, 30, Rome, RM
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via Condotti en Via del Corso. Ook Piazza di Spagna en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen. Station Spagna ligt op 8 minuten lopen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 12 minuten lopen.

    Twentyone Hotel € 73
    Twentyone Hotel

    Twentyone Hotel

    Via Cola di Rienzo 23, Rome, RM
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Via Cola di Rienzo, Piazza del Popolo en Via del Corso. Ook Villa Borghese en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 15 minuten lopen. Station Lepanto ligt op 8 minuten lopen en naar Station Flaminio - Piazza del Popolo is het 8 minuten lopen.

     47 Boutique Hotel € 260
     47 Boutique Hotel

     47 Boutique Hotel

     Via Luigi Petroselli 47, Rome, RM
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van La Bocca della Verità en Tibereiland. Ook Keizerlijke Fora en Colosseum liggen binnen 2 km afstand. Station Circus Maximus ligt op 13 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 16 minuten lopen.

      Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts) € 300
      Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts)

      Palazzo Dama (Preferred Hotels & Resorts)

      Lungotevere Arnaldo da Brescia 2, Rome
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Piazza del Popolo en Via del Corso. Ook Villa Borghese en Pincio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rome Piazzale Flaminio is het 6 minuten lopen.

       Hotel Stendhal
       Hotel Stendhal

       Hotel Stendhal

       Via Del Tritone 113, Rome, RM
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Piazza Venezia en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Spagna is het 8 minuten lopen.

        Demetra Hotel
        Demetra Hotel

        Demetra Hotel

        Via del Viminale n. 8, Rome, RM
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma en Via Nazionale. Ook Via XX Settembre en Piazza della Repubblica liggen binnen 5 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Cavour is het 10 minuten lopen.