Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza Navona

De oude pauselijke gebouwen zijn in de loop van de eeuwen weinig veranderd en vormen een populaire locatie voor cafés en straatartiesten. 

Dit mooie plein wordt gezien als een van de beste voorbeelden van barokke architectuur in Rome. De façades werden halverwege de zeventiende eeuw gebouwd onder paus Innocentius X. Hij schakelde kunstenaars als Bernini, Borromini en Rainaldi in om het plein om te toveren tot podium voor het vele talent dat de stad te bieden had.

Rainaldi bouwde een nieuw paleis voor de paus, het Palazzo Pamphili, waarin tegenwoordig de ambassade van Brazilië is gevestigd. Het plein wordt gedomineerd door de kerk Sant'Agnese in Agone. De kerk is gewijd aan de heilige Agnes, de jonge martelares die volgens de overlevering op deze plaats stierf. De kerk is beroemd vanwege het koepelplafond (bedekt met weelderige muurschilderingen van Ciro Ferri en Sebastiano Corbellini) en de kapel van de heilige Agnes (waar haar schedel wordt bewaard in een met juwelen bezette kist). Er worden regelmatig uitgebreide betaalde rondleidingen gegeven.

Wandel naar het midden van de Piazza Navona en bewonder de spectaculaire, door Bernini ontworpen Fontana dei Quattro Fiumi (Vierstromenfontein). Bij de basis van het beeld zie je vier riviergoden, die zijn geplaatst rond de vrij grote Obelisk van Domitianus, die wel wat weg heeft van het Egyptische monument op het Sint-Pietersplein. Misschien herken je de fontein uit de kaskraker Angels & Demons, de verfilming van de roman Het Bernini Mysterie van Dan Brown. Aan weerszijden van de Piazza vind je nog twee waterwerken: de Fontana del Moro (Morenfontein) van Giacomo della Porta, met zijn opvallende roze marmeren basis, en de Fontana del Nettuno (Neptunusfontein), waarin de god van de zee in gevecht is met een octopus. Er is misschien wel geen enkel ander plein op de wereld waar water op zo'n kunstzinnige manier wordt ingezet.

De Piazza Navona is een ideale plek voor een pauze tijdens je bezoek aan Rome. Je kunt er genoeg cafés en restaurants vinden, zoals het uitmuntende Tre Scalini, waar je met een espresso en een tartufo (een Italiaans ijsdessert) tot rust kunt komen. Dankzij de vele straatartiesten, muzikanten en kunstenaars hoef je je geen moment te vervelen. Groots en oud, maar tegelijkertijd bruisend: dat is de Piazza Navona.

Je vindt de Piazza Navona in het centrum van Rome. De Trevifontein ligt op nog geen kwartiertje lopen, dus beide attracties zijn prima te combineren. Je kunt er ook komen met de metro en bus.


Gids voor Piazza Navona


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.489 accommodaties in de buurt van Piazza Navona bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 104
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   Grand Hotel Olympic € 39
   Grand Hotel Olympic

   Grand Hotel Olympic

   Via Properzio 2/a, Rome
     
    3,5
    / 5, op basis van 476 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo), Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 13 minuten lopen.

    iQ Hotel Roma € 79
    iQ Hotel Roma

    iQ Hotel Roma

    Via Firenze, 8, Rome
      
     4,7
     / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

     Albergo Del Senato € 123
     Albergo Del Senato

     Albergo Del Senato

     Piazza Della Rotonda 73, Rome
       
      4,8
      / 5, op basis van 1.258 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 16 minuten lopen en naar Station Spagna is het 17 minuten lopen.

      Hotel Cosmopolita € 67
      Hotel Cosmopolita

      Hotel Cosmopolita

      Via Santa Eufemia, 5, Rome
        
       4,0
       / 5, op basis van 2.128 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

       9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) € 57
       9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

       9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

       Via di Pietra 89a, Rome
         
        4,4
        / 5, op basis van 1.043 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Corso en Trevifontein. Ook Spaanse Trappen en Pantheon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 14 minuten lopen.

        Hotel Ponte Sisto € 100
        Hotel Ponte Sisto

        Hotel Ponte Sisto

        Via Dei Pettinari, 64, Rome
          
         4,5
         / 5, op basis van 1.434 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Piazza Navona, vlak bij Ponte Sisto, Palazzo Spada en Galleria Spada. Ook Palazzo Farnese en Campo de' Fiori liggen binnen 5 minuten lopen. Station Circus Maximus ligt op 24 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 26 minuten lopen.