Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza Venezia

Op een steenworp afstand van het Forum Romanum vind je de Piazza Venezia. Dit is geen plek om achterover te leunen en koffie te drinken; het is een plek om op onderzoek uit te gaan in de paleizen, musea en uitkijkplatforms.

De Piazza Venezia ligt vlak bij het eind van de Via dei Fori Imperali, dus je kunt een bezoek aan het plein het best combineren met een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum.

Het monument van Victor Emanuel II, in Italië beter bekend als Altare della Patria (Altaar van het Vaderland), bevindt zich meteen links als je het plein op komt. Het witte, marmeren monument is een eerbetoon aan de man aan wie de eenwording van Italië, halverwege de negentiende eeuw, wordt toegeschreven. Er moest een groot deel van het middeleeuwse Rome worden gesloopt om plaats te maken voor het enorme, opvallende ontwerp. Veel inwoners van de stad zijn kritisch over het monument. Toch valt het niet te ontkennen dat het een knap staaltje werk is van de Italiaanse beeldhouwers, waaronder Leonardo Bistolfi en Angelo Zanelli.

Achter het enorme ruiterstandbeeld van Victor Emmanuel ligt het zeer interessante Museo Centrale del Risorgimento Italiano, waar je alles vindt over de eenwording van Italië en andere belangrijke momenten in de geschiedenis van het land. Via een glazen lift bereik je een uitkijkplatform met spectaculaire uitzichten op de oude overblijfselen in het zuidoosten. Het museum is elke eerste dinsdag van de maand gratis te bezoeken.

Bewonder vanaf het dak van het monument het plein en laat je daarbij niet afleiden door de drukte van het verkeer. Het grootste deel van de linkerzijde van het plein wordt in beslag genomen door het Palazzo Venezia. Dit paleis werd halverwege de vijftiende eeuw gebouwd door kardinaal Pietro Barbo, de latere paus Paulus II. Enkele eeuwen later nam Mussolini het paleis in gebruik als hoofdkwartier en sprak hij vanaf het balkon het publiek toe. Vandaag de dag is in het paleis het Museo del Palazzo di Venezia gevestigd, met verschillende tentoonstellingen. Je vindt er bijvoorbeeld prachtige religieuze schilderijen uit de veertiende eeuw, een collectie oude houten Duitse standbeelden en een ruimte met canvasschilderijen, zoals de Bruiloft te Kana van Francesco Solimena en de Dansende nimfen van Donato Creti.

Er staan ook nog twee kleinere paleizen aan het plein: het Palazzo Generali en het Palazzo Bonaparte (genoemd naar de moeder van de Franse keizer).

De Piazza Venezia ligt in het centrum van Rome, dicht bij bushaltes en het metrostation Colosseo.


Gids voor Piazza Venezia


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.570 accommodaties in de buurt van Piazza Venezia bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Cosmopolita € 61
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     / 5, op basis van 2.131 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

     UNAHOTELS Decò Roma € 116
     UNAHOTELS Decò Roma

     UNAHOTELS Decò Roma

     Via Giovanni Amendola, 57, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) € 57
      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      Via di Pietra 89a, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.045 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Corso en Trevifontein. Ook Spaanse Trappen en Pantheon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 14 minuten lopen.

       Albergo Del Senato € 123
       Albergo Del Senato

       Albergo Del Senato

       Piazza Della Rotonda 73, Rome
         
        4,8
        / 5, op basis van 1.261 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 16 minuten lopen en naar Station Spagna is het 17 minuten lopen.

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Via Vittorio Veneto 50, Rome
          
         4,5
         / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.