Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Puerta del Sol

In het centrum van Madrid voel je de bedrijvigheid wanneer hier duizenden mensen bijeenkomen voor een avondje uit, een rondleiding door de stad of om te protesteren.

De Puerta del Sol, of ‘Zonnepoort’, vormt het kloppend hart van Madrid. De middeleeuwse poort markeerde ooit de oostelijke grens van de stad en is versierd met de opkomende zon, waaraan ze haar naam dankt. Nu is Puerta del Sol het belangrijkste openbare plein van de stad, waar van alles wordt georganiseerd, van politieke demonstraties tot Oud en Nieuw-feesten.

Slenter over het plein en bewonder de prachtige oude gebouwen, vergaap je aan de iconische beelden en kijk hoe de Madrileños er hun dag doorbrengen. Midden op het plein staat een standbeeld van koning Karel III die een groot deel van de infrastructuur en openbare projecten liet uitvoeren.

Bekijk het Casa de Correos, een rood met beige gebouw uit de jaren 1760 dat decennialang dienst deed als postkantoor. Ten tijde van Franco waren hier het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het hoofdkantoor van politie gevestigd. Tegenwoordig is het gebouw de zetel van de regering van de regio Madrid.

Als je omhoog kijkt, zie je de klokkentoren waar alle Spanjaarden naar kijken bij het aftellen tijdens Oud en Nieuw. Het is een lokale traditie om met oudjaar op alle twaalf klokslagen een druif te eten. De plaquette Kilómetre Cero voor het torengebouw markeert het knooppunt van de zes rijkswegen van Spanje.

Aan de oostzijde van het plein staat het beroemdste beeld van Madrid, Oso y Madroño, de beer en de meiboom. Dit is het symbool van de stad dat je overal terug vindt, van het stadswapen tot op de portieren van taxi's. Op de plek waar ooit een fontein was, staat nu een replica van het beeld Mariblanca.

Puerta del Sol is omgeven door drukke straten vol boetiekjes, bars en restaurants. Kies een richting en ga op ontdekking. Dit is het centrum van de stad en de plek waar zowel de lokale bevolking als de toeristen hun bestemming bepalen en hun dag plannen.


Puerta del Sol Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Puerta del Sol

Alle 4.418 accommodaties in de buurt van Puerta del Sol bekijken
Hotel Riu Plaza España € 169
Hotel Riu Plaza España

Hotel Riu Plaza España

C/ Gran Via, 84, Madrid
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Plaza de España - Koninklijk Paleis, Plaza de España en Gran Via. Ook Teatro Coliseum en Teatro Lope de Vega liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Plaza de Espana ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Ventura Rodriguez is het 5 minuten lopen.

  ME Madrid by Melia € 225
  ME Madrid by Melia

  ME Madrid by Melia

  Plaza de Santa Ana, 14, Madrid, Madrid
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Barrio de las Letras, vlak bij Plaza de Santa Ana en Teatro Español. Ook Congreso de los Diputados en Museo Nacional Thyssen-Bornemisza liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Anton Martin ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Sol is het 5 minuten lopen.

   Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia € 189
   Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

   Hotel Madrid Gran Vía 25, managed by Melia

   Gran Via 25, Madrid, Madrid
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centro, binnen 5 minuten lopen van Gran Via, Puerta del Sol en Teatro Lara. Ook Teatro Rialto en Teatro Lope de Vega liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gran Via ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Callao is het 4 minuten lopen.

    Iberostar Las Letras Gran Via € 200
    Iberostar Las Letras Gran Via

    Iberostar Las Letras Gran Via

    Gran Via 11, Madrid, Madrid
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centro, binnen 10 minuten lopen van Gran Via, Puerta del Sol en Paseo del Prado. Ook Teatro Lara en Plaza de Cibeles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gran Via en Metrostation Sevilla liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Regina € 109
     Hotel Regina

     Hotel Regina

     Alcala 19, Madrid, Madrid
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Palacio de la Equitativa, Casino de Madrid en Iglesia de las Calatravas. Ook Real Academia de Bellas Artes de San Fernando en Sala Alcalá 31 liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Sevilla ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Sol is het 5 minuten lopen.

      Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World € 400
      Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

      Palacio de los Duques Gran Meliá - The Leading Hotels of the World

      Cuesta de Santo Domingo, 5, Madrid, Madrid
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centro, binnen 5 minuten lopen van Teatro Real en Plaza de Oriente. Ook Jardines de Sabatini en Koninklijk paleis liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Opera en Metrostation Santo Domingo liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Atlantico Madrid € 194
       Hotel Atlantico Madrid

       Hotel Atlantico Madrid

       Gran Via 38, Madrid, Madrid
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centro, vlak bij Plaza de Callao, Gran Via en Teatro Lara. Ook Teatro Rialto en Teatro Lope de Vega liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Callao ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Gran Via is het 3 minuten lopen.

        Hotel Moderno € 84
        Hotel Moderno

        Hotel Moderno

        Calle Arenal 2, Madrid, Madrid
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centro, binnen 10 minuten lopen van Plaza Mayor en Mercado de San Miguel. Ook Museo Nacional Thyssen-Bornemisza en Plaza de España liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sol ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Opera is het 6 minuten lopen.