Topactiviteiten in Florence

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Florence

Maak een keuze uit de vele activiteiten in Florence

Florence is het hart van het Italiaanse Toscane. De stad is natuurlijk bij uitstek een geschikte bestemming voor een romantische stedentrip met je partner, maar ook vriendengroepen en gezinnen hoeven zich hier niet te vervelen. Je kunt een mooie wandeling maken over de eeuwenoude Ponte Vecchio, de kathedraal van Santa Maria del Fiore bewonderen of de wereldberoemde Galleria degli Uffizi bezoeken waar je enkele van de hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis tegenkomt.

Activiteiten in Florence voor kunstliefhebbers

Na je vlucht naar Florence kun je je opmaken om deze geboorteplaats van de Renaissance te gaan verkennen. Florence voelt soms aan als één groot kunstmuseum. Je merkt dit als je door de historische wijk van de stad loopt of als je een bezoek brengt aan een van de indrukkende kunstmusea. Als je kaartjes koopt voor de Toegang zonder wachtrij: Galleria dell'Accademia en Gallerie degli Uffizi, kun je zonder wachten bij de twee belangrijkste kunstmusea naar binnen. Dit is zeker een goed idee als je op dezelfde dag ook nog een van de andere grote bezienswaardigheden in Florence wilt bezoeken, zoals het Palazzo Pitti of de tuinen van Boboli.

Leuke excursies in Florence

Wanneer je even genoeg Renaissance-kunst gezien hebt, kan een dagtrip in de omgeving van Florence een leuk idee zijn. Boek bijvoorbeeld een dagexcursie naar San Gimignano, Siena en Chianti. Deze tocht begint in San Gimignano, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met de bus maak je vervolgens een prachtige tocht door het heuvelachtige Chianti-landschap waar de beroemde wijnen vandaan komen. Tijdens de luncht bij een wijnmakerij krijg je ook de kans om deze wijnen te proeven. De dag eindigt in het beroemde Siena, waar de jaarlijkse Palio-rennen plaatsvinden. 's Avonds kom je voldaan weer terug in je hotel in Florence.

Activiteiten in Florence voor het hele gezin

Het vinden van dingen om te doen in Florence met kinderen is helemaal geen probleem. Net als in de rest van Italië zijn kinderen altijd welkom in cafés en restaurants. De grote paleizen en musea kunnen voor de kleinsten overweldigend zijn, maar in Florence zijn er genoeg kindvriendelijke musea, zoals het Museo di Storia Naturale, het Natuurhistorisch Museum of het Museo Stibbert. De meeste kinderen zullen ook het adembenemende uitzicht op de toren Torre di Arnolfo in het Palazzo Vecchio waarderen. Je kunt je kinderen ook meenemen naar een echte Florentijnse kookles. Dan leer je samen hoe je echte Italiaanse pizza of pasta kunt klaarmaken.

Topactiviteiten die je kunt doen in FlorenceLeuke bezienswaardigheden

1. Historisch centrum

Kom meer te weten over de geschiedenis van Historisch centrum, een bekend monument in Florence. Maak hier een wandeling langs de rivier of beleef de lokale kunst.
Meer informatie
Kom meer te weten over de geschiedenis van Historisch centrum, een bekend monument in Florence. Maak hier een wandeling langs de rivier of beleef de lokale kunst.

2. Ponte Vecchio

Als je ze over de Ponte Vecchio loopt, kijk dan eens door de ramen van de goudsmeden die hier al sinds de 16e eeuw zijn gevestigd. Geniet van een schitterend uitzicht op de oevers van de Arno vanaf de balkons midden op de brug. Straatartiesten, kunstenaars en toeristen zorgen de hele dag door voor een levendige sfeer. Wanneer 's avonds de luiken voor de winkelramen gaan, krijgt de brug iets idyllisch en wordt dit de ideale plek voor een romantische wandeling.
Meer informatie
Wandel over de meest iconische brug van Florence, die door de nazi's werd gespaard vanwege zijn schoonheid en die al meer dan vier eeuwen een thuis biedt aan juweliers.

3. Galleria degli Uffizi

De namen van de meesters van wie werk te zien is in het U-vormige Uffizi-gebouw, zijn een wie-is-wie van de Renaissance-kunst. Je treft hier oorspronkelijke werken aan van Botticelli, da Vinci, Rafael en Rembrandt in een collectie die zes eeuwen bestrijkt. Het kunstmuseum van het Uffizi, de Galleria degli Uffizi, is uniek; dit museum bevat alleen maar meesterwerken. Velen zijn van mening dat dit het museum is met de belangrijkste collectie Westerse kunst in de wereld.
Meer informatie
Kunstliefhebbers voelen zich in hun element in dit befaamde museum, dat de grootste en belangrijkste collectie meesterwerken ter wereld herbergt.

4. Piazza del Duomo

Meng je in de menigte, tussen de verkopers en straatartiesten op de Piazza del Duomo, het culturele en geografische hart van Florence. De kathedraal waarnaar het plein is vernoemd, is een spectaculair bouwwerk. In de schaduw ervan vind je verschillende andere schatten uit de geschiedenis, kunst en architectuur.
Meer informatie
De klokkentoren van Giotto, de prachtige doopkapel en de kathedraal met zijn koepel trekken hele menigten naar dit plein in het hart van de stad.

5. Piazza di Santa Maria Novella

Nadat je Piazza di Santa Maria Novella hebt bezocht, kun je in de omgeving van Florence nog veel meer bezienswaardigheden en attracties ontdekken. Wandel langs de rivier of beleef de lokale kunst in dit stadse gebied.
Meer informatie
Nadat je Piazza di Santa Maria Novella hebt bezocht, kun je in de omgeving van Florence nog veel meer bezienswaardigheden en attracties ontdekken. Wandel langs de rivier of beleef de lokale kunst in dit stadse gebied.

6. Cattedrale di Santa Maria del Fiore

De kathedraal van Santa Maria del Fiore wordt ook wel de Duomo genoemd, de Italiaanse term voor kathedraal. De Duomo, die met zijn schitterende koepel het herkenningspunt van Florence is, wordt door velen beschouwd als het belangrijkste bouwwerk uit de architectuur van de Renaissance. In de kathedraal vind je glas-in-lood-ramen en fresco's van Italiaanse meesters en een van de oudste voorbeelden van een 'hora italica'-klok ter wereld. Voor velen is het meest indrukwekkende van hun bezoek een close-up van het gebouw zelf.
Meer informatie
De kathedraal 'Heilige Maagd van de Bloem' en zijn indrukwekkende koepel zijn het symbool van Florence geworden.

7. Piazza della Signoria

Neem plaats op het terras van een van de vele cafés en restaurants aan de rand van het Piazza della Signoria. Leun achterover en kijk hoe de mensen zich door dit politieke en bestuurlijke centrum van de stad haasten, zoals ze dat al eeuwenlang doen. Flamboyante straatartiesten, flanerende toeristen en de hardwerkende plaatselijke bevolking lopen kriskras door elkaar op dit L-vormige plein in het centrum van Florence, waar je een aantal van haar beroemdste gebouwen kunt vinden.
Meer informatie
Dit levendige plein is het thuis van de David  van Michelangelo. Het wordt omringd door talloze cafés, biedt toegang tot het wereldberoemde museum Uffizi en bevat een beeldengalerij in de openlucht.

8. Arno River

Word tijdens je vakantie in Florence één met de natuur en ontdek het prachtige buitenleven in Arno River. Je kunt in deze stadse omgeving genieten van mooie wandelgebieden, zoals de rivier, of genieten van bijvoorbeeld de fascinerende musea.
Meer informatie
Word tijdens je vakantie in Florence één met de natuur en ontdek het prachtige buitenleven in Arno River. Je kunt in deze stadse omgeving genieten van mooie wandelgebieden, zoals de rivier, of genieten van bijvoorbeeld de fascinerende musea.

Populaire plekken om te bezoeken in Florence

Buurten van Florence

Steden in de buurt van Florence