Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Albert Memorial

Dit rijkelijk met artistieke en historische verwijzingen versierde eerbetoon aan prins Albert is een staaltje neogotische architectuur in optima forma.

Het Albert Memorial staat in de Kensington Gardens in het centrum van Londen. Dit torenhoge monument in neogotische stijl is een van de meest sierlijke monumenten van Londen en werd in opdracht van koningin Victoria gebouwd nadat haar man prins Albert in 1861 was bezweken aan tyfus. Vandaag de dag fungeert het monument niet alleen als eerbetoon aan haar geliefde echtgenoot, maar is het ook een fascinerend symbool van de triomfen uit de Victoriaanse tijd en de ongelofelijke macht van het Britse Rijk in die periode.

Sir George Gilbert Scott, een van Engelands meest productieve architecten, ontwierp het monument waarvan de bouw meer dan 10 jaar in beslag nam. Het is een hommage aan zowel Alberts interesses als aan de wapenfeiten van het Victoriaanse Engeland. Wanneer je rond het monument loopt dat aan vier zijden door een hek wordt omgeven, zie je de prachtige marmeren standbeelden die verwijzen naar het roemrijke verleden van het Britse Rijk. Afbeeldingen van dieren en cultuurkenmerken die op elk hoekpunt staan, vertegenwoordigen de continenten Europa, Azië, Afrika en Amerika.

De voet van het paviljoen wordt gevormd door de fries van Parnassus. De fries bestaat uit 169 levensgrote sculpturen van historisch belangrijke dichters, schilders, musici, beeldhouwers en architecten, allemaal gegroepeerd op basis van hun vakgebied. Verschillende allegorische beeldengroepen die de behaalde triomfen op het gebied van landbouw, handel, wetenschap en industrie uitbeelden, sieren elke hoek van de fries. Als je omhoog kijkt, zie je het spits toelopende dak van het monument dat wordt omlijst door beelden van engelen en deugden. Midden in het paviljoen zit prins Albert in zijn stoel, met zijn gezicht naar het zuiden gericht. Wanneer je zijn blik volgt over Kensington Road, zie je waar hij naar kijkt: Royal Albert Hall, dat ook werd opgericht ter ere van deze geliefde prins.

Bezoekers mogen normaal gesproken niet verder dan het sierlijke hek rond het monument, maar tussen maart en december kun je op elke eerste zondag van de maand een rondleiding volgen waarbij dat wel mag. Samen met een deskundige gids mag je dan door de poort en krijg je gedurende 50 minuten de kans om de friezen en beelden van nabij te bekijken. Meer informatie en een tijdsschema van de rondleidingen is beschikbaar op de website van Royal Parks.

Albert Memorial is centraal gelegen in het zuidelijke deel van Kensington Gardens en bevindt zich nabij diverse andere belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Kensington Palace, de Diana Memorial Fountain en het warenhuis Harrods. Kensington Park beschikt over diverse voorzieningen en is gemakkelijk bereikbaar met de metro of de bus. Het monument kan het hele jaar worden bezichtigd van 's morgens totdat het donker wordt.


Albert Memorial Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Albert Memorial

Alle 16.523 accommodaties in de buurt van Albert Memorial bekijken
Park International Hotel € 117
Park International Hotel

Park International Hotel

117 - 129 Cromwell Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Science Museum. Ook Imperial College London en Kensington Palace liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 11 minuten lopen.

  Thistle Kensington Gardens € 109
  Thistle Kensington Gardens

  Thistle Kensington Gardens

  104 Bayswater Road, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 5 minuten lopen.

   The Rembrandt € 151
   The Rembrandt

   The Rembrandt

   11 Thurloe Place, Kensington, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Victoria and Albert Museum (V&A), Natural History Museum en Cromwell Road. Ook Imperial College London en Harrods liggen binnen 10 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 11 minuten lopen.

    Corus Hotel Hyde Park € 95
    Corus Hotel Hyde Park

    Corus Hotel Hyde Park

    Lancaster Gate, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

     Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel € 132
     Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel

     Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel

     68-86 Cromwell Road, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Science Museum. Ook Imperial College London en Royal Albert Hall liggen binnen 15 minuten lopen. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 8 minuten lopen.

      Hilton London Paddington € 133
      Hilton London Paddington

      Hilton London Paddington

      146 Praed Street, Paddington, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Hyde Park en Kensington Gardens. Ook Oxford Street en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Paddington Underground Station en London Paddington Station liggen op 2 minuten lopen.

       Park Plaza Westminster Bridge London € 176
       Park Plaza Westminster Bridge London

       Park Plaza Westminster Bridge London

       200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

        The Gore London – Starhotels Collezione € 219
        The Gore London – Starhotels Collezione

        The Gore London – Starhotels Collezione

        190 Queen's Gate, Kensington, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Royal Albert Hall, Hyde Park en Imperial College London. Kensington Palace ligt op 0,8 km. Gloucester Road Underground Station ligt op 10 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 13 minuten lopen.