Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Albert Memorial

Dit rijkelijk met artistieke en historische verwijzingen versierde eerbetoon aan prins Albert is een staaltje neogotische architectuur in optima forma.

Het Albert Memorial staat in de Kensington Gardens in het centrum van Londen. Dit torenhoge monument in neogotische stijl is een van de meest sierlijke monumenten van Londen en werd in opdracht van koningin Victoria gebouwd nadat haar man prins Albert in 1861 was bezweken aan tyfus. Vandaag de dag fungeert het monument niet alleen als eerbetoon aan haar geliefde echtgenoot, maar is het ook een fascinerend symbool van de triomfen uit de Victoriaanse tijd en de ongelofelijke macht van het Britse Rijk in die periode.

Sir George Gilbert Scott, een van Engelands meest productieve architecten, ontwierp het monument waarvan de bouw meer dan 10 jaar in beslag nam. Het is een hommage aan zowel Alberts interesses als aan de wapenfeiten van het Victoriaanse Engeland. Wanneer je rond het monument loopt dat aan vier zijden door een hek wordt omgeven, zie je de prachtige marmeren standbeelden die verwijzen naar het roemrijke verleden van het Britse Rijk. Afbeeldingen van dieren en cultuurkenmerken die op elk hoekpunt staan, vertegenwoordigen de continenten Europa, Azië, Afrika en Amerika.

De voet van het paviljoen wordt gevormd door de fries van Parnassus. De fries bestaat uit 169 levensgrote sculpturen van historisch belangrijke dichters, schilders, musici, beeldhouwers en architecten, allemaal gegroepeerd op basis van hun vakgebied. Verschillende allegorische beeldengroepen die de behaalde triomfen op het gebied van landbouw, handel, wetenschap en industrie uitbeelden, sieren elke hoek van de fries. Als je omhoog kijkt, zie je het spits toelopende dak van het monument dat wordt omlijst door beelden van engelen en deugden. Midden in het paviljoen zit prins Albert in zijn stoel, met zijn gezicht naar het zuiden gericht. Wanneer je zijn blik volgt over Kensington Road, zie je waar hij naar kijkt: Royal Albert Hall, dat ook werd opgericht ter ere van deze geliefde prins.

Bezoekers mogen normaal gesproken niet verder dan het sierlijke hek rond het monument, maar tussen maart en december kun je op elke eerste zondag van de maand een rondleiding volgen waarbij dat wel mag. Samen met een deskundige gids mag je dan door de poort en krijg je gedurende 50 minuten de kans om de friezen en beelden van nabij te bekijken. Meer informatie en een tijdsschema van de rondleidingen is beschikbaar op de website van Royal Parks.

Albert Memorial is centraal gelegen in het zuidelijke deel van Kensington Gardens en bevindt zich nabij diverse andere belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Kensington Palace, de Diana Memorial Fountain en het warenhuis Harrods. Kensington Park beschikt over diverse voorzieningen en is gemakkelijk bereikbaar met de metro of de bus. Het monument kan het hele jaar worden bezichtigd van 's morgens totdat het donker wordt.


Albert Memorial Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Albert Memorial

Alle 11.821 accommodaties in de buurt van Albert Memorial bekijken
Thistle Kensington Gardens € 119
Thistle Kensington Gardens

Thistle Kensington Gardens

104 Bayswater Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 5 minuten lopen.

  Queens Park Hotel € 54
  Queens Park Hotel

  Queens Park Hotel

  48 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

   Park International Hotel € 106
   Park International Hotel

   Park International Hotel

   117 - 129 Cromwell Road, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Science Museum. Ook Imperial College London en Kensington Palace liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 11 minuten lopen.

    Hard Rock Hotel London € 236
    Hard Rock Hotel London

    Hard Rock Hotel London

    Great Cumberland Pl, Marylebone, Londen, Engeland
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Marble Arch, Oxford Street en Park Lane. Ook Hyde Park en Baker Street liggen binnen 5 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 9 minuten lopen.

     Central Park Hotel € 71
     Central Park Hotel

     Central Park Hotel

     49/67 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

      The Rembrandt € 195
      The Rembrandt

      The Rembrandt

      11 Thurloe Place, Kensington, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Londen ligt in een winkelbuurt, binnen 5 minuten lopen van Victoria and Albert Museum (V&A) en Natural History Museum. Ook Hyde Park en Kensington Gardens liggen binnen 15 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 11 minuten lopen.

       Millennium Gloucester Hotel London Kensington € 142
       Millennium Gloucester Hotel London Kensington

       Millennium Gloucester Hotel London Kensington

       4-18 Harrington Gardens, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Kensington Gardens. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 8 minuten lopen.

        The Park City Grand Plaza Kensington € 170
        The Park City Grand Plaza Kensington

        The Park City Grand Plaza Kensington

        18-30 Lexham Gardens, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Kensington High Street, Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Natural History Museum en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op 9 minuten lopen en naar Station High Street Kensington is het 10 minuten lopen.