Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Albert Memorial

Dit rijkelijk met artistieke en historische verwijzingen versierde eerbetoon aan prins Albert is een staaltje neogotische architectuur in optima forma.

Het Albert Memorial staat in de Kensington Gardens in het centrum van Londen. Dit torenhoge monument in neogotische stijl is een van de meest sierlijke monumenten van Londen en werd in opdracht van koningin Victoria gebouwd nadat haar man prins Albert in 1861 was bezweken aan tyfus. Vandaag de dag fungeert het monument niet alleen als eerbetoon aan haar geliefde echtgenoot, maar is het ook een fascinerend symbool van de triomfen uit de Victoriaanse tijd en de ongelofelijke macht van het Britse Rijk in die periode.

Sir George Gilbert Scott, een van Engelands meest productieve architecten, ontwierp het monument waarvan de bouw meer dan 10 jaar in beslag nam. Het is een hommage aan zowel Alberts interesses als aan de wapenfeiten van het Victoriaanse Engeland. Wanneer je rond het monument loopt dat aan vier zijden door een hek wordt omgeven, zie je de prachtige marmeren standbeelden die verwijzen naar het roemrijke verleden van het Britse Rijk. Afbeeldingen van dieren en cultuurkenmerken die op elk hoekpunt staan, vertegenwoordigen de continenten Europa, Azië, Afrika en Amerika.

De voet van het paviljoen wordt gevormd door de fries van Parnassus. De fries bestaat uit 169 levensgrote sculpturen van historisch belangrijke dichters, schilders, musici, beeldhouwers en architecten, allemaal gegroepeerd op basis van hun vakgebied. Verschillende allegorische beeldengroepen die de behaalde triomfen op het gebied van landbouw, handel, wetenschap en industrie uitbeelden, sieren elke hoek van de fries. Als je omhoog kijkt, zie je het spits toelopende dak van het monument dat wordt omlijst door beelden van engelen en deugden. Midden in het paviljoen zit prins Albert in zijn stoel, met zijn gezicht naar het zuiden gericht. Wanneer je zijn blik volgt over Kensington Road, zie je waar hij naar kijkt: Royal Albert Hall, dat ook werd opgericht ter ere van deze geliefde prins.

Bezoekers mogen normaal gesproken niet verder dan het sierlijke hek rond het monument, maar tussen maart en december kun je op elke eerste zondag van de maand een rondleiding volgen waarbij dat wel mag. Samen met een deskundige gids mag je dan door de poort en krijg je gedurende 50 minuten de kans om de friezen en beelden van nabij te bekijken. Meer informatie en een tijdsschema van de rondleidingen is beschikbaar op de website van Royal Parks.

Albert Memorial is centraal gelegen in het zuidelijke deel van Kensington Gardens en bevindt zich nabij diverse andere belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Kensington Palace, de Diana Memorial Fountain en het warenhuis Harrods. Kensington Park beschikt over diverse voorzieningen en is gemakkelijk bereikbaar met de metro of de bus. Het monument kan het hele jaar worden bezichtigd van 's morgens totdat het donker wordt.


Albert Memorial Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Albert Memorial

Beste hotelaanbiedingen in Albert Memorial

Alle 17.423 accommodaties in de buurt van Albert Memorial bekijken
Merit Kensington Hotel € 59
Merit Kensington Hotel

Merit Kensington Hotel

12 Penywern Road, Earls Court, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, op 2 km van Stamford Bridge Stadium en op 2,2 km van Hyde Park. Ook Buckingham Palace en Piccadilly Circus liggen binnen 10 km afstand. Station Earl's Court ligt op maar 3 minuten lopen en naar West Brompton Underground Station is het 6 minuten lopen.

  MEININGER Hotel London Hyde Park - Hostel € 39
  MEININGER Hotel London Hyde Park - Hostel

  MEININGER Hotel London Hyde Park - Hostel

  Baden-Powell House, 65-67 Queens Gate, Londen, Engeland
    
   2.0 van 5.0 Sterren

   Dit hostel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Kensington High Street. Ook Imperial College London en Kensington Gardens liggen binnen 10 minuten lopen. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 7 minuten lopen.

   The Exhibitionist Hotel € 97
   The Exhibitionist Hotel

   The Exhibitionist Hotel

   8-10 Queensberry Place, South Kensington, Londen, Engeland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Natural History Museum en Imperial College London. Ook Royal Albert Hall en Harrods liggen binnen 15 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Brit Hotels London Court € 47
    Brit Hotels London Court

    Brit Hotels London Court

    194-196 Earls Court Road, Londen, Engeland
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 3 km afstand van Kensington High Street, Natural History Museum en Kensington Gardens. Ook Kensington Palace en Victoria and Albert Museum (V&A) liggen binnen 2 km afstand. Station Earl's Court ligt op maar 5 minuten lopen en naar West Brompton Underground Station is het 9 minuten lopen.

     Astor Hyde Park Hostel (Adults Only) € 82
     Astor Hyde Park Hostel (Adults Only)

     Astor Hyde Park Hostel (Adults Only)

     191 Queensgate, Londen, Engeland
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hostel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington High Street en Royal Albert Hall. Ook Kensington Gardens en Hyde Park liggen binnen 10 minuten lopen. Gloucester Road Underground Station ligt op 11 minuten lopen en naar Station High Street Kensington is het 13 minuten lopen.

      Royal College of Music, Beit Hall, Hyde Park
      Royal College of Music, Beit Hall, Hyde Park

      Royal College of Music, Beit Hall, Hyde Park

      Prince Consort Road, Londen, Engeland
        
       1.0 van 5.0 Sterren

       Dit hostel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Royal Albert Hall, Kensington Gardens en Imperial College London. Ook Kensington High Street en Hyde Park liggen binnen 5 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 11 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 12 minuten lopen.

       Corus Hyde Park Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western € 71
       Corus Hyde Park Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western

       Corus Hyde Park Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western

       Lancaster Gate, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Queensway en Kensington Palace liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

        The Gore London – Starhotels Collezione
        The Gore London – Starhotels Collezione

        The Gore London – Starhotels Collezione

        190 Queen's Gate, Kensington, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Royal Albert Hall, Hyde Park en Imperial College London. Kensington Palace ligt op 0,8 km. Gloucester Road Underground Station ligt op 10 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 13 minuten lopen.