Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Albert Memorial

Dit rijkelijk met artistieke en historische verwijzingen versierde eerbetoon aan prins Albert is een staaltje neogotische architectuur in optima forma.

Het Albert Memorial staat in de Kensington Gardens in het centrum van Londen. Dit torenhoge monument in neogotische stijl is een van de meest sierlijke monumenten van Londen en werd in opdracht van koningin Victoria gebouwd nadat haar man prins Albert in 1861 was bezweken aan tyfus. Vandaag de dag fungeert het monument niet alleen als eerbetoon aan haar geliefde echtgenoot, maar is het ook een fascinerend symbool van de triomfen uit de Victoriaanse tijd en de ongelofelijke macht van het Britse Rijk in die periode.

Sir George Gilbert Scott, een van Engelands meest productieve architecten, ontwierp het monument waarvan de bouw meer dan 10 jaar in beslag nam. Het is een hommage aan zowel Alberts interesses als aan de wapenfeiten van het Victoriaanse Engeland. Wanneer je rond het monument loopt dat aan vier zijden door een hek wordt omgeven, zie je de prachtige marmeren standbeelden die verwijzen naar het roemrijke verleden van het Britse Rijk. Afbeeldingen van dieren en cultuurkenmerken die op elk hoekpunt staan, vertegenwoordigen de continenten Europa, Azië, Afrika en Amerika.

De voet van het paviljoen wordt gevormd door de fries van Parnassus. De fries bestaat uit 169 levensgrote sculpturen van historisch belangrijke dichters, schilders, musici, beeldhouwers en architecten, allemaal gegroepeerd op basis van hun vakgebied. Verschillende allegorische beeldengroepen die de behaalde triomfen op het gebied van landbouw, handel, wetenschap en industrie uitbeelden, sieren elke hoek van de fries. Als je omhoog kijkt, zie je het spits toelopende dak van het monument dat wordt omlijst door beelden van engelen en deugden. Midden in het paviljoen zit prins Albert in zijn stoel, met zijn gezicht naar het zuiden gericht. Wanneer je zijn blik volgt over Kensington Road, zie je waar hij naar kijkt: Royal Albert Hall, dat ook werd opgericht ter ere van deze geliefde prins.

Bezoekers mogen normaal gesproken niet verder dan het sierlijke hek rond het monument, maar tussen maart en december kun je op elke eerste zondag van de maand een rondleiding volgen waarbij dat wel mag. Samen met een deskundige gids mag je dan door de poort en krijg je gedurende 50 minuten de kans om de friezen en beelden van nabij te bekijken. Meer informatie en een tijdsschema van de rondleidingen is beschikbaar op de website van Royal Parks.

Albert Memorial is centraal gelegen in het zuidelijke deel van Kensington Gardens en bevindt zich nabij diverse andere belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Kensington Palace, de Diana Memorial Fountain en het warenhuis Harrods. Kensington Park beschikt over diverse voorzieningen en is gemakkelijk bereikbaar met de metro of de bus. Het monument kan het hele jaar worden bezichtigd van 's morgens totdat het donker wordt.


Gids voor Albert Memorial


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.689 accommodaties in de buurt van Albert Memorial bekijken
Millennium Gloucester Hotel London Kensington € 78
Millennium Gloucester Hotel London Kensington

Millennium Gloucester Hotel London Kensington

4-18 Harrington Gardens, London
   
  4,0
  / 5, op basis van 5.394 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Kensington, binnen 2 km afstand van Wetenschapsmuseum van Londen, Natural History Museum en Imperial College London. Ook Kensington Palace en Harrods liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 8 minuten lopen.

  Park International Hotel € 81
  Park International Hotel

  Park International Hotel

  117 - 129 Cromwell Road, London
    
   4,1
   / 5, op basis van 2.385 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Wetenschapsmuseum van Londen. Ook Imperial College London en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 11 minuten lopen.

   Thistle Kensington Gardens € 86
   Thistle Kensington Gardens

   Thistle Kensington Gardens

   104 Bayswater Road, London
     
    4,1
    / 5, op basis van 1.560 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Hyde Park en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

    The Rembrandt € 132
    The Rembrandt

    The Rembrandt

    11 Thurloe Place, London
      
     4,4
     / 5, op basis van 2.454 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Londen ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Natural History Museum, Imperial College London en Harrods. Ook Saatchi Gallery en Sloane Square liggen binnen 2 km afstand. South Kensington Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 12 minuten lopen.

     Corus Hotel Hyde Park € 87
     Corus Hotel Hyde Park

     Corus Hotel Hyde Park

     Lancaster Gate, London
       
      3,8
      / 5, op basis van 3.685 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

      The Westbourne Hyde Park € 93
      The Westbourne Hyde Park

      The Westbourne Hyde Park

      51 Gloucester Terrace, London
        
       4,6
       / 5, op basis van 1.098 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 6 minuten lopen.

       Park Plaza Westminster Bridge London € 132
       Park Plaza Westminster Bridge London

       Park Plaza Westminster Bridge London

       200 Westminster Bridge Road, London
         
        4,4
        / 5, op basis van 10.626 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Westminster Underground Station is het 6 minuten lopen.

        Holiday Inn London-Kensington Forum € 87
        Holiday Inn London-Kensington Forum

        Holiday Inn London-Kensington Forum

        97 Cromwell Road, London
          
         4,0
         / 5, op basis van 2.810 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Kensington, binnen 2 km afstand van Wetenschapsmuseum van Londen, Natural History Museum en Imperial College London. Ook Kensington Palace en Harrods liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 10 minuten lopen.