Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Keizerlijke Villa van Katsura

Deze plek is gebaseerd op een locatie in een roman en heeft een van de mooiste traditionele tuinen en architectonische schatten van Kyoto.

Deze Keizerlijke Villa ligt aan de rivier de Katsura en is aan het eind van de 17e eeuw gebouwd door prins Toshihito. De villa is ontworpen op basis van een beschrijving in de beroemde 11e-eeuwse roman Het Verhaal van Prins Genji.

Bij zijn ontwerp ging het prins Toshihito niet om overvloedige rijkdom maar om het nabootsen van de plek uit zijn lievelingsroman. Hij gebruikte al zijn middelen voor het maken van de tuinen, theehuizen en villa's waaruit het paleis bestaat. Na zijn dood zette zijn zoon het project voort, met nog grotere tuinen en nog meer theehuizen.

In de 20e eeuw stond de villa in een boek van de Duitse architect Bruno Taut en werd de villa populair bij modernistische architecten als Le Corbusier en Walter Gropius.

Hoewel je de gebouwen niet in kunt, kun je van buitenaf de geometrische, door de modernisten bewonderde, oppervlakken van het interieur goed zien.  

Bij aankomst kun je een film zien met informatie over de villa en enkele regels rond het bezoek. Zo is fotografie niet overal toegestaan. Rondleidingen zijn in het Japans, maar er is een Engelstalige audiogids voor je bezoek aan het domein.

Er zijn vier theehuizen, gebouwd van eenvoudige materialen. Ze hebben elk een ander uitzicht. Het Gepparo-paviljoen (Maangolf) is ontworpen voor het beste uitzicht op de oogstmaan weerspiegeld in de vijver, terwijl het Shoka-tei-paviljoen (Waardering der Bloemen) omringd wordt door kersenbomen en het beste uitzicht op de villa heeft.

In de tuinen kun je enkele oude tuiniertechnieken zien. Handgemaakte bamboehekken scheiden verschillende stukken van elkaar. Tijdens de koudere maanden worden de sagopalmen ingepakt in stro zodat ze de winter overleven.

Toegang tot de Keizerlijke Villa van Katsura is gratis, maar je dient een paar dagen van tevoren een vergunning te regelen bij het informatiekantoor van het keizerlijk hof in Kyoto. Bij de aanvraag dien je je paspoort te laten zien. De villa is meestal alleen door de week geopend. Neem de bus van Station Kyoto, het belangrijkste knooppunt voor openbaar vervoer.


Katsura Imperial Villa Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Katsura Imperial Villa

Alle 2.659 accommodaties in de buurt van Katsura Imperial Villa bekijken
RIHGA Royal Hotel Kyoto € 77
RIHGA Royal Hotel Kyoto

RIHGA Royal Hotel Kyoto

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, binnen 10 minuten lopen van Nishihonganji-tempel, Kyototoren en Kyoto Aquarium. Ook Toji-tempel en Shijo Omiya liggen binnen 2 km afstand. Station Kyoto ligt op 9 minuten lopen en naar Station Toji is het 12 minuten lopen.

  Hotel Vischio Kyoto by GRANVIA  € 86
  Hotel Vischio Kyoto by GRANVIA 

  Hotel Vischio Kyoto by GRANVIA 

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Minami-ku, binnen 15 minuten lopen van Kyoto TERRSA en Kyototoren. Ook Kyoto Aquarium en Sanjusangendo Temple liggen binnen 2 km afstand. Station Kujo ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Jujo is het 15 minuten lopen.

   Guest house KOTONE KYOTO € 88
   Guest house KOTONE KYOTO

   Guest house KOTONE KYOTO

     
    2.5 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Wijk Ukyo, binnen 2 km afstand van Nishikyogoku-atletiekstadion en Katsura Imperial Villa. Ook Nijō-kasteel en Ryōan-ji liggen binnen 10 km afstand. Station Nishikyogoku ligt op 9 minuten lopen en naar Station Katsura is het 23 minuten lopen.

    Kamikatsura House € 50
    Kamikatsura House

    Kamikatsura House

      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension ligt in Nishikyo-ku, op 1,3 km van Katsura Imperial Villa en binnen 5 km afstand van Suzumushi-dera-tempel en Koryuji-tempel. Ook Arashiyama Monkey Park en Kawaramachi liggen binnen 5 km afstand. Station Kami-Katsura ligt op 10 minuten lopen en naar Station Katsura is het 19 minuten lopen.

     Rikyuan Kyoto Nishikyogoku
     Rikyuan Kyoto Nishikyogoku

     Rikyuan Kyoto Nishikyogoku

       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit vakantiehuis ligt in Wijk Ukyo, op 1,3 km van Katsura Imperial Villa en binnen 5 km afstand van Kawaramachi en Kyototoren. Ook Toji-tempel en Kyoto Aquarium liggen binnen 5 km afstand. Station Nishikyogoku ligt op 11 minuten lopen en naar Station Katsura is het 22 minuten lopen.

      Oyama Guest House Kyoto € 45
      Oyama Guest House Kyoto

      Oyama Guest House Kyoto

        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Nishikyo-ku, op 1,5 km van Suzumushi-dera-tempel en binnen 5 km afstand van Toei Kyoto Studio Park en Shijo Omiya. Ook Katsura Imperial Villa en Nishikyogoku-atletiekstadion liggen binnen 2 km afstand. Station Kami-Katsura ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Katsura is het 20 minuten lopen.

       JQ Villa Kyoto Nishikyougoku
       JQ Villa Kyoto Nishikyougoku

       JQ Villa Kyoto Nishikyougoku

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit vakantiehuis ligt in Wijk Ukyo, op 1 km van Nishikyogoku-atletiekstadion en binnen 5 km afstand van Kawaramachi en Kyototoren. Ook Nijō-kasteel en Markt van Nishiki liggen binnen 5 km afstand. Station Nishikyogoku ligt op 5 minuten lopen en naar Station Kyoto Saiin is het 25 minuten lopen.

        Iwashige Building
        Iwashige Building

        Iwashige Building

          
         2.5 van 5.0 Sterren

         Dit vakantiehuis ligt in Wijk Ukyo, op 0,6 km van Nishikyogoku-atletiekstadion en binnen 5 km afstand van Kawaramachi en Kyototoren. Ook Nijō-kasteel en Markt van Nishiki liggen binnen 5 km afstand. Station Nishikyogoku ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Kyoto Saiin is het 23 minuten lopen.