Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Lafayette Cemetery

Poets je geschiedeniskennis op en benut de vele fotomomentjes op deze begraafplaats, die al sinds 1833 de laatste rustplaats is voor inwoners van New Orleans.

De begraafplaats beslaat een blok van het Garden District van New Orleans en is een National Historic Landmark District, een rijksmonument. De indeling van de begraafplaats lijkt die van de omringende stad te weerspiegelen. De begraafplaats is genoemd naar de oorspronkelijke nederzetting Lafayette, die in de loop van de tijd volledig is opgeslokt door de snelle groei van New Orleans. Lafayette Cemetery No. 2 werd in 1850 geopend en ligt er net ten noorden van.

Wandel over de paden van deze begraafplaats en ga terug in de tijd. Twee boulevards lopen kruislings over de begraafplaats waardoor alles makkelijk bereikbaar is. Wandel langs de rijen graven en grafkelders. De grafschriften geven een beeld van de geschiedenis van de stad, van de Creoolse wortels tot aan de perioden van de pest en oorlog. Net als New Orleans zelf is deze non-confessionele begraafplaats een ware smeltkroes; hier liggen de stoffelijke resten van immigranten uit meer dan 25 landen begraven.

De begraafplaats kent verschillende soorten graven, van de eenvoudige "ovens", de graven in de muur, die grens vormen, tot familiegraven en groepsmonumenten. Bekijk het monument van de overleden "boswachters, jagers en houthakkers van deze wereld" en de gedeelde grafkelder voor de "arme weesjongens" van de stad.

Weet dat deze begraafplaats bekend staat als één van de meest spookachtige in de Verenigde Staten. Zorg daarom dat je je camera bij je hebt, wellicht staat er meer op je foto's dan je vooraf gedacht zou hebben. Door de jaren heen doen verhalen van bezoekers de ronde: over geesten die zij gezien zouden hebben, over koude plekken die zij gevoeld hebben en de vreemde schrapende geluiden die tussen de graven gehoord zouden zijn. Anne Rice, schrijfster van griezelverhalen, heeft de begraafplaats gebruikt als decor voor verschillende van haar romans.

Kijk uit waar je loopt, sommige monumenten zijn door de jaren heen verzakt, terwijl andere door de wortels van bomen zijn verschoven. Ook dit draagt bij aan de griezelige sfeer van de begraafplaats. De begraafplaats is ook gebruikt in verschillende films, waaronder Interview with the Vampire en Double Jeopardy.

Lafayette Cemetery wordt liefdevol onderhouden door de Save Our Cemetery Group, die van maandag tot zaterdag informatieve rondleidingen geven. Deze duren ongeveer een uur per keer. De begraafplaats is dagelijks geopend, behalve op zondag. De St. Charles-tram stopt dichtbij en wanneer je na je bezoek nog trek hebt, kun je aan de overkant van de straat terecht bij één van de meest populaire restaurants van de stad, het Commander's Palace.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.609 accommodaties in de buurt van Lafayette Cemetery bekijken
Astor Crowne Plaza New Orleans € 90
Astor Crowne Plaza New Orleans

Astor Crowne Plaza New Orleans

739 Canal Street, New Orleans, LA
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Franse wijk, vlak bij Canal Street, Bourbon Street en Royal Street. Ook Decatur Street en Audubon Insectarium liggen binnen 5 minuten lopen. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 19 minuten lopen.

  International House Hotel € 99
  International House Hotel

  International House Hotel

  221 Camp St, New Orleans, LA
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit historische hotel ligt in Central Business District, binnen 5 minuten lopen van Canal Street, Bourbon Street en Royal Street. Ook Decatur Street en Audubon Insectarium liggen binnen 5 minuten lopen. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 18 minuten lopen.

   Wyndham Garden Hotel Baronne Plaza € 65
   Wyndham Garden Hotel Baronne Plaza

   Wyndham Garden Hotel Baronne Plaza

   201 Baronne St, New Orleans, LA
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit historische hotel ligt in Central Business District, binnen 5 minuten lopen van Canal Street, Bourbon Street en Royal Street. Ook Saenger Theatre en Decatur Street liggen binnen 10 minuten lopen. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 15 minuten lopen.

    The Old No. 77 Hotel & Chandlery € 81
    The Old No. 77 Hotel & Chandlery

    The Old No. 77 Hotel & Chandlery

    535 Tchoupitoulas Street, New Orleans, LA
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit historische hotel ligt in Central Business District, binnen 10 minuten lopen Louisiana Kindermuseum, Audubon Aquarium of the Americas en National World War II Museum. Ook Smoothie King Center en Mercedes-Benz Superdome liggen binnen 2 km afstand. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 18 minuten lopen.

     Maison Dupuy Hotel € 95
     Maison Dupuy Hotel

     Maison Dupuy Hotel

     1001 Toulouse St, New Orleans, LA
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit historische hotel ligt in Franse wijk, binnen 5 minuten lopen van Bourbon Street, Royal Street en Louis Armstrong Park. Ook Canal Street en Jackson Square liggen binnen 10 minuten lopen. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 24 minuten lopen.

      The Pontchartrain Hotel € 103
      The Pontchartrain Hotel

      The Pontchartrain Hotel

      2031 St. Charles Avenue, New Orleans, LA
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Lower Garden District, binnen 2 km afstand van Magazine Street, National World War II Museum en Ernest N. Morial Convention Center. Ook Port of New Orleans en Smoothie King Center liggen binnen 3 km afstand. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 20 minuten lopen.

       Hyatt Regency New Orleans € 177
       Hyatt Regency New Orleans

       Hyatt Regency New Orleans

       601 Loyola Avenue, New Orleans, LA
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Central Business District, binnen 10 minuten lopen van Smoothie King Center, Lafayette Square en Mercedes-Benz Superdome. Ook Centrum voor Hedendaagse Kunst en Bourbon Street liggen binnen 15 minuten lopen. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 6 minuten lopen.

        B on Canal € 93
        B on Canal

        B on Canal

        1300 Canal Street, New Orleans, LA
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Central Business District, vlak bij Joy Theater, Canal Street en Saenger Theatre. Ook Bourbon Street en Royal Street liggen binnen 10 minuten lopen. New Orleans Union Passenger Terminal ligt op 19 minuten lopen.