Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Matthiaskerk

In deze prachtige kerk, die eeuwenlang de plek is geweest waar Hongaarse koningen werden gekroond, kun je genieten van schoonheid en devoot gebed.

Bezoek de kleurrijke Matthiaskerk (Mátyás-templom) op de Burchtheuvel op de westelijke Buda-oever van de Donau. De huidige rooms-katholieke kerk werd aan het eind van de 13e eeuw gebouwd, maar werd in de 16e eeuw omgevormd tot een moskee toen de stad door de Turken werd bezet. De architect Frigyes Schulek herstelde in de 19e eeuw de barokstijl. Hij behield enkele gotische elementen en voegde meerkleurige ruitvormige daktegels en waterspuwers toe, waardoor de kerk zijn opvallende uiterlijk in het stadsaanzicht van Budapest kreeg.

Een ander element van het project van Schulek is het Visserbastion rondom de kerk. Dit sprankelend witte terras heeft zeven torens die staan voor de zeven stammen die zich in 896 in het gebied van Budapest vestigden. Volg het looppad en de trap naar het terras voor een prachtig uitzicht op de Donau, Pest en de Citadella. Je vindt er ook een bronzen standbeeld uit 1906 van Stefanus I van Hongarije, de eerste koning van Hongarije en een trouwe katholiek.

Binnen in de kerk vind je een indrukwekkend orgel. Als je op zondag de Latijnse hoogmis bijwoont, kun je genieten van prachtig orgelspel en de koorzang van een talentvol koor. Het kerkorkest houdt het hele jaar door concerten.

Het interieur van de kerk bevat fresco's van bladgoud en gebrandschilderde ramen. Verder is er het Museum van Kerkelijke Kunst, met middeleeuwse steengravures, heilige relikwieën en kopieën van de Hongaarse kroonjuwelen en de koningskroon.

Voor het bijwonen van de mis kun je gratis de kerk in, maar toeristen moeten een kaartje kopen en zich aan gedragsregels houden; hierbij geldt met name dat je alleen met bedekte schouders naar binnen mag en dat mannen geen hoofddeksel mogen dragen. Ook zijn mobiele telefoons, roken, eten en drinken en dieren niet toegestaan. De kerk is normaal gesproken doordeweeks de hele dag open, op zaterdag alleen 's morgens en op zondag alleen 's middags. Er zijn Engelstalige audiogidsen te huur.

Neem de bus naar de Burcht om de Matthiaskerk te bereiken. Naar de kerk zelf is het een zeer korte, maar ietwat steile wandeling.


Matthiaskerk Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Matthiaskerk

Alle 1.534 accommodaties in de buurt van Matthiaskerk bekijken
Continental Hotel Budapest € 82
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

  Corinthia Budapest € 122
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

   Hilton Budapest € 89
   Hilton Budapest

   Hilton Budapest

   Hess A Ter 1-3, Budapest
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Kasteelheuvel, vlak bij Drie-eenheidplein en Vissersbastion. Ook Buda-kasteel en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest liggen binnen 15 minuten lopen. Station Batthyány tér ligt op 10 minuten lopen en naar Station Szell Kalman Square is het 12 minuten lopen.

    Prestige Hotel Budapest € 98
    Prestige Hotel Budapest

    Prestige Hotel Budapest

    Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.

     art'otel budapest, by Park Plaza € 53
     art'otel budapest, by Park Plaza

     art'otel budapest, by Park Plaza

     Bem Rakpart 16-19, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Kasteelheuvel, binnen 10 minuten lopen van Adam Clarkplein, Vissersbastion en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest. Ook Szechenyi-kettingbrug en Buda-kasteel liggen binnen 15 minuten lopen. Station Batthyány tér ligt op 6 minuten lopen en naar Station Vörösmarty tér is het 19 minuten lopen.

      Four Seasons Gresham Palace € 371
      Four Seasons Gresham Palace

      Four Seasons Gresham Palace

      Széchenyi István tér 5-6, Budapest
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in binnenstad, vlak bij Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op 6 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 9 minuten lopen.

       InterContinental Budapest € 135
       InterContinental Budapest

       InterContinental Budapest

       Apaczai Csere Janos 12-14, Budapest
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in binnenstad, vlak bij Las Vegas Casino en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 8 minuten lopen.

        Pest-Buda Design Hotel by Zsidai Hotels € 75
        Pest-Buda Design Hotel by Zsidai Hotels

        Pest-Buda Design Hotel by Zsidai Hotels

        Fortuna utca 3., Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Kasteelheuvel, binnen 5 minuten lopen van Drie-eenheidplein en Vissersbastion. Ook Buda-kasteel en Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest liggen binnen 15 minuten lopen. Station Batthyány tér ligt op 10 minuten lopen en naar Station Szell Kalman Square is het 10 minuten lopen.