Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ponte Vecchio

Wandel over de meest iconische brug van Florence, die door de nazi's werd gespaard vanwege zijn schoonheid en die al meer dan vier eeuwen een thuis biedt aan juweliers.

Als je ze over de Ponte Vecchio loopt, kijk dan eens door de ramen van de goudsmeden die hier al sinds de 16e eeuw zijn gevestigd. Geniet van een schitterend uitzicht op de oevers van de Arno vanaf de balkons midden op de brug. Straatartiesten, kunstenaars en toeristen zorgen de hele dag door voor een levendige sfeer. Wanneer 's avonds de luiken voor de winkelramen gaan, krijgt de brug iets idyllisch en wordt dit de ideale plek voor een romantische wandeling.

Ponte Vecchio (oude brug) is de oudste brug van Florence. Verslagen van een brug op deze plek dateren al van 996, hoewel de brug die tegenwoordig te zien is, pas in 1345 werd gebouwd. Drie brede bogen overspannen de rivier. De heldergeel gekleurde winkeltjes met hun rijen kleine vierkante ramen weerspiegelen in het water en bieden zo een van de meest typerende beelden van Florence. Dit was de enige brug die niet door de Duitsers werd opgeblazen bij hun terugtocht uit Florence tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar verluidt zou dat op bevel van Hitler zelf zijn geweest.

Stop op de brug eens bij een van de vele juwelierswinkeltjes, waar onbetaalbaar antiek te vinden is naast betaalbare souvenirs. Al sinds 1593 zitten hier goudsmeden, toen Ferdinand I de slagers en groenteboeren beval te vertrekken vanwege de stank die ze veroorzaakten. Zoek naar de strenge, buste (met baard) van de vermaarde goudsmid Cellini halverwege de brug, met een spectaculair uitzicht op de Arno achter hem.

Kijk omhoog en je ziet de Corridoio Vasariano (Vasaripassage). Groothertog Cosimo I gaf Visaro in 1565 opdracht voor de bouw van de passage zodat hij ongestoord van het stadhuis (Palazzo Vecchio) naar zijn residentie in het Palazzo Pitti kon lopen.

Volgens een plaatselijke legende zullen verliefden die een hangslot aan de brug bevestigen en de sleutel in het water gooien, voor altijd bij elkaar blijven. Je zult ongetwijfeld op allerlei plekken van de brug hangsloten zien, maar het is niet aan te raden er zelf ook een vast te maken. Vanwege de schade die grote aantallen hangsloten hebben aangericht, kan iedereen die op heterdaad wordt betrapt een fikse boete tegemoet zien.

De brug is 24 uur per dag toegankelijk.


Ponte Vecchio Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Ponte Vecchio

Alle 6.103 accommodaties in de buurt van Ponte Vecchio bekijken
Grand Hotel Cavour € 99
Grand Hotel Cavour

Grand Hotel Cavour

Via Del Proconsolo 3, Florence, FI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence bevindt zich in Dom, vlak bij Badia Fiorentina en Bargello. Ook Piazza del Duomo en Palazzo Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Florence Campo Di Marte is het 23 minuten lopen.

  Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio € 116
  Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

  Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

  Borgo S.Jacopo, 3/r, Florence, FI
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oltrarno, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en Piazza della Signoria. Ook Galleria degli Uffizi en Palazzo Vecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 16 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 23 minuten lopen.

   Relais Piazza Signoria € 72
   Relais Piazza Signoria

   Relais Piazza Signoria

   Via Vacchereccia 3, Florence, FI
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio. Ook Galleria degli Uffizi en Ponte Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.

    Hotel Berchielli € 116
    Hotel Berchielli

    Hotel Berchielli

    Lungarno Acciaiuoli 14, Florence, FI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Dom, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Piazza della Signoria en Galleria degli Uffizi. Ook Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

     Maxim Axial € 49
     Maxim Axial

     Maxim Axial

     Via Dei Calzaiuoli 11, Florence, FI
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli en Cathedral of Santa Maria del Fiore. Ook Piazza della Signoria en Piazza del Duomo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 11 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

      Hotel Spadai € 114
      Hotel Spadai

      Hotel Spadai

      Via dei Martelli, 10, Florence, FI
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Dom, vlak bij Palazzo Medici-Riccardi, Cathedral of Santa Maria del Fiore en Basilica di San Lorenzo. Ook Piazza del Duomo en Accademia di Belle Arti liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 10 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

       Aurum Firenze € 59
       Aurum Firenze

       Aurum Firenze

       Via Nazionale 8/a, Florence
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Santa Maria Novella, binnen 5 minuten lopen van Via Faenza en Basiliek en museum van Santa Maria Novella. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Piazza del Duomo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 16 minuten lopen.

        Orto De Medici Hotel € 85
        Orto De Medici Hotel

        Orto De Medici Hotel

        Via San Gallo 30, Florence, FI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in San Lorenzo, binnen 5 minuten lopen van Piazza San Marco, Statue of David en Galleria dell'Accademia di Firenze. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Accademia di Belle Arti liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 13 minuten lopen en naar Station Firenze Statuto is het 17 minuten lopen.