Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Queen's House

Dit vorstelijke landgoed heeft een elegante, klassieke architectuur en verzameling van schilderijen die in het teken staan van de zeevaart.

Het Queen's House is een voormalig koninklijk landhuis en heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van bouwkundige stijlen in Engeland. Bekijk het elegante, klassieke ontwerp en bezoek de indrukwekkende kunsttentoonstellingen.

Het gebouw werd begin 17e eeuw voor Anna van Denemarken gebouwd, de vrouw van koning Jacobus I. Het was een van de eerste grote projecten van de Britse architect Inigo Jones, die hierna nog talloze andere bekende gebouwen zou ontwerpen, zoals de Somerset House Chapel en het Banqueting House in Whitehall. De villa is gebouwd in de stijl van het palladianisme en was daarmee een van de eerste gebouwen van Groot-Brittannië met deze stijl.

Volg de routes op het terrein naar de statige ingang. Hierachter bevindt zich de hoofdhal, gebouwd in de vorm van een perfect vierkant. Kijk naar de wiskundige afmetingen van de kamer, waarbij idealen over harmonie en symmetrie uit de renaissance wordt weerspiegelt. De zwart-witte, marmeren vloer werd in 1635 gelegd.

Bekijk de schitterende Tulip Staircase die de verschillende etages met elkaar verbindt. De trap heeft zijn naam te danken aan de zwarte, smeedijzeren bloemen die de balustrade sieren. Ga daarnaast zeker naar de galerieën van het huis. Een van de exposities staat in het teken van zeevaartschilderijen die de geschiedenis van de Royal Navy illustreren. Voorbeelden van bekende werken zijn Battle of Trafalgar door J.M.W. Turner en werken van Hogarth en Gainsborough.

Slenter over het mooie terrein en door het ernaast gelegen Greenwich Park. Aan de overkant van de Thames staan de wolkenkrabbers van Canary Wharf, een van de zakelijke districten van Londen. Andere nabije attracties van Greenwich zijn de Royal Museums Greenwich, de National Maritime Museum Gardens en het Royal Observatory Greenwich, waar het Greenwich Mean Time (GMT) voor het eerste werd berekend.

Het huis is elke dag geopend van 's ochtends tot laat in de middag. Entree is gratis. Raadpleeg de website van de villa voordat je deze bezoekt, want delen van het huis zijn soms gesloten voor bruiloften.

Queen's House ligt ten zuiden van de rivier de Thames in Greenwich, in het zuidoosten van Londen. Bereik het door de Underground (metro) of trein te nemen vanaf station London Bridge.


Queen's House Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Queen's House

Alle 16.152 accommodaties in de buurt van Queen's House bekijken
De Vere Devonport House € 105
De Vere Devonport House

De Vere Devonport House

King William Walk, Greenwich, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Greenwich, op 3,1 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en Tower of Londen. Ook London Bridge en The Shard liggen binnen 10 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 7 minuten lopen.

  ibis London Greenwich € 73
  ibis London Greenwich

  ibis London Greenwich

  30 Stockwell Street, Londen, Engeland
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Greenwich, op 3,3 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en The Shard. Ook Tower of Londen en The Gherkin liggen binnen 10 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 6 minuten lopen.

   Mooi Huisje in het Hart van Greenwich
   Mooi Huisje in het Hart van Greenwich

   Mooi Huisje in het Hart van Greenwich

   30 Hardy Cottages, Eastney Street, Londen, ENG
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit vakantiehuis ligt in Greenwich, op 2,5 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en The Shard. Ook Tower of Londen en London Stadium liggen binnen 10 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op 9 minuten lopen en naar London Maze Hill Station is het 6 minuten lopen.

    Novotel London Greenwich € 105
    Novotel London Greenwich

    Novotel London Greenwich

    173-185 Greenwich High Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Greenwich, op 3,6 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en Tower of Londen. Ook The Shard en London Bridge liggen binnen 10 km afstand. Greenwich DLR Station en London Greenwich Station liggen op 2 minuten lopen.

     Admiral Hardy € 129
     Admiral Hardy

     Admiral Hardy

     7 College Approach, Londen, Engeland
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Deze bed & breakfast ligt in Greenwich, op 3 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en Tower of Londen. Ook London Bridge en The Shard liggen binnen 10 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 8 minuten lopen.

      5 Greenwich Appartement
      5 Greenwich Appartement

      5 Greenwich Appartement

      1&2 Stockwell St, Londen, ENG
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Greenwich, op 3,3 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en Tower of Londen. Ook London Bridge en The Shard liggen binnen 10 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 6 minuten lopen.

       Charming 3 Bedroom Apartment From Cutty Sark
       Charming 3 Bedroom Apartment From Cutty Sark

       Charming 3 Bedroom Apartment From Cutty Sark

       Rockfield House, Welland Street,, Greenwich, Londen, ENG
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Greenwich, op 3 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en The Shard. Ook Tower of Londen en The Gherkin liggen binnen 10 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 8 minuten lopen.

        Stylishly Decorated 3 Bedroom Flat With River Views
        Stylishly Decorated 3 Bedroom Flat With River Views

        Stylishly Decorated 3 Bedroom Flat With River Views

        rockfield house, welland street, Londen, Engeland
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Greenwich, op 3 km van O2 Arena en binnen 10 km afstand van Tower Bridge en Tower of Londen. Ook London Bridge en The Shard liggen binnen 10 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 8 minuten lopen.