Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Royal Albert Hall

Deze grote concertzaal, genoemd naar prins Albert, de echtgenoot van Koningin Victoria, is een van de meest geliefde concertzalen ter wereld.

De Royal Albert Hall wordt door het Britse volk gekoesterd voor zijn architectureel en cultureel belang. Het werd in 1871 door koningin Victoria ingehuldigd en genoemd naar haar overleden echtgenoot prins Albert.

De ronde koepel van glas en staal rijst uit boven de straten van de wijk South Kensington. Loop langs de buitengevel en bewonder de mozaïeken friezen, die de triomf van kunst en cultuur uitbeelden. De Royal Albert Hall was oorspronkelijk bedoeld als een polyvalente zaal en biedt tegenwoordig meer dan 350 evenementen per jaar aan. Het diverse jaarprogramma bevat verschillende culturele activiteiten, waarbij aan iedere smaak wordt voldaan. Als je tickets wil reserveren, weet dan dat plekjes in het 5500-stoelen tellende gebouw razendsnel uitverkocht raken.

Voor artiesten is een optreden in de Royal Albert Hall vaak een teken dat zij het gemaakt hebben. Legendarische acts zoals The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin en Bob Dylan hebben hier van de ervaring mogen genieten.

In de zomer is het tijd voor het BBC Henry Woods Promenade Concert, ook wel gekend als 'The Proms'; een ludiek vaderlandslievend klassiek concert dat acht weken lang wordt gehouden en culmineert in 'The Last Night of the Proms', een wereldwijd uitgezonden televisieëvenement. De meest fervente Promsgangers verkiezen een staanplaats vlak bij de orkestbak.

De Royal Albert Hall onderhoudt ook een educatief programma, van schoolreizen tot grotere volksevenementen. Sluit je aan bij de 1-uur durende Front of House Tour en ervaar de energie en spanning in de zaal net voor aanvang van een optreden. De rondleiding neemt je ook naar de koninklijke privésuite en de Royal Retiring Room. Voor families met jonge kinderen is er de Victorian Experience Tour, met 2 acteurs in kostuum die je meer vertellen over de 140-jarige geschiedenis van de zaal.

Loop tijdens een opendeurdag even binnen, op de begane grond vind je er vaak tijdelijke gratis tentoonstellingen, van fotogalerijen tot schilderwerken. Vergeet niet even stil te staan bij het beeld van prins Albert, dat aan de overkant van de straat staat.

De Royal Albert Hall bevindt zich in South Kensington. De dichtstbijzijnde stations zijn High Street Kensington, South Kensington en Knightsbridge.


Royal Albert Hall Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Royal Albert Hall

Beste hotelaanbiedingen in Royal Albert Hall

Alle 17.475 accommodaties in de buurt van Royal Albert Hall bekijken
MEININGER Hotel London Hyde Park - Hostel € 48
MEININGER Hotel London Hyde Park - Hostel

MEININGER Hotel London Hyde Park - Hostel

Baden-Powell House, 65-67 Queens Gate, Londen, Engeland
   
  2.0 van 5.0 Sterren

  Dit hostel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Kensington High Street. Ook Imperial College London en Kensington Gardens liggen binnen 10 minuten lopen. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 7 minuten lopen.

  Merit Kensington Hotel € 54
  Merit Kensington Hotel

  Merit Kensington Hotel

  12 Penywern Road, Earls Court, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, op 2 km van Stamford Bridge Stadium en op 2,2 km van Hyde Park. Ook Buckingham Palace en Piccadilly Circus liggen binnen 10 km afstand. Station Earl's Court ligt op maar 3 minuten lopen en naar West Brompton Underground Station is het 6 minuten lopen.

   The Exhibitionist Hotel € 109
   The Exhibitionist Hotel

   The Exhibitionist Hotel

   8-10 Queensberry Place, South Kensington, Londen, Engeland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Natural History Museum en Imperial College London. Ook Royal Albert Hall en Harrods liggen binnen 15 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Brit Hotels London Court € 57
    Brit Hotels London Court

    Brit Hotels London Court

    194-196 Earls Court Road, Londen, Engeland
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 3 km afstand van Kensington High Street, Natural History Museum en Kensington Gardens. Ook Kensington Palace en Victoria and Albert Museum (V&A) liggen binnen 2 km afstand. Station Earl's Court ligt op maar 5 minuten lopen en naar West Brompton Underground Station is het 9 minuten lopen.

     Royal College of Music, Beit Hall, Hyde Park
     Royal College of Music, Beit Hall, Hyde Park

     Royal College of Music, Beit Hall, Hyde Park

     Prince Consort Road, Londen, Engeland
       
      1.0 van 5.0 Sterren

      Dit hostel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Royal Albert Hall, Kensington Gardens en Imperial College London. Ook Kensington High Street en Hyde Park liggen binnen 5 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 11 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 12 minuten lopen.

      Beit Hall (Campus Accommodation)
      Beit Hall (Campus Accommodation)

      Beit Hall (Campus Accommodation)

      2 Prince Consort Road, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hostel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Royal Albert Hall, Hyde Park en Science Museum. Ook Victoria and Albert Museum (V&A) en Natural History Museum liggen binnen 10 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 10 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 14 minuten lopen.

       47 Princess Gate
       47 Princess Gate

       47 Princess Gate

       47 Princess Gate, Londen, Engeland
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe vakantiehuis ligt in Centrum van Londen, vlak bij Royal Albert Hall, Hyde Park en Kensington Gardens. Ook Imperial College London en Kensington High Street liggen binnen 10 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 12 minuten lopen en naar Knightsbridge Underground Station is het 12 minuten lopen.

        The Rembrandt € 188
        The Rembrandt

        The Rembrandt

        11 Thurloe Place, Kensington, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Victoria and Albert Museum (V&A) en Natural History Museum. Ook Imperial College London en Harrods liggen binnen 10 minuten lopen. South Kensington Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Gloucester Road Underground Station is het 11 minuten lopen.