Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Vrijheidsbrug – Szabadság Híd

Ontdek de bewogen geschiedenis van deze met valken getooide ijzeren brug op het punt waar Pest en Buda samenkomen in het hart van Budapest.

De Vrijheidsbrug is weliswaar de kortste brug in het centrum van Budapest, maar ook een van de belangrijkste bruggen in de stad. De brug werd gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. Dankzij het jugendstilontwerp, de mythologische beeldhouwwerken en het Hongaarse wapenschild aan de zijkant is de brug tegenwoordig nog net zo fascinerend als bij de opening ervan.

Kijk omhoog naar de grote bronzen beelden van de Turul, een soort valk uit Hongaarse volksoverleveringen, die de masten van de brug siert. De brug is 333 meter lang en 20 meter breed. Het geheel wordt 's avonds verlicht en is dan een schitterend onderdeel van de zinderende skyline van Budapest.

Ga midden op de brug staan en neem foto's van de stad aan de overkant van de Donau. Je kijkt onder meer uit op de Gellértberg met het citadel en het Vrijheidsbeeld ter herinnering aan de overwinning op het Russische Rode Leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wandel in 2 minuten over deze kleine brug en bewonder het uitzicht vanaf de andere kant.

Aan beide uiteinden van het bouwwerk zie je de kleine huisjes waar ooit kaartjes voor de tram werden gekocht. Er zijn informatiebordjes met feiten over de bouw van de brug. In het huisje in het noordoosten is een museum over de bruggen van Budapest.

Je komt hier van alles te weten over de geschiedenis van de brug, die werd gebouwd in 1894. De Vrijheidsbrug is een zogenaamde hangbrug. Deze bouwstijl was aan het eind van de 19e eeuw een ware trend. Ontdek hoe keizer Frans Jozef I van Oostenrijk tijdens de openingsceremonie de laatste zilveren klinknagel in de brug sloeg.

Deze Vrijheidsbrug was de eerste brug in Budapest die werd herbouwd na zware beschadigingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De toegang tot het kleine museum is gratis. Het is op maandag en donderdag geopend. Je altijd kunt gratis gebruikmaken van de brug.

De Vrijheidsbrug vormt in het stadscentrum een verbinding tussen Buda en Pest. De brug ligt ten zuiden van de Elisabethbrug aan de Donau. Neem de metro naar het station Fövám Tér aan de noordoostkant van de brug. Je kunt ook met de tram of de bus naar de brug gaan. Voor een unieke ervaring ga je met de boot naar de haven bij Szent Gellért Tér aan de zuidwestkant van de Vrijheidsbrug.


Vrijheidsbrug Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vrijheidsbrug

Alle 1.435 accommodaties in de buurt van Vrijheidsbrug bekijken
Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 164
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 3 minuten lopen.

  Danubius Hotel Astoria City Center € 63
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

   Continental Hotel Budapest € 98
   Continental Hotel Budapest

   Continental Hotel Budapest

   Dohany Utca 42-44, Budapest
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

    Corinthia Budapest € 175
    Corinthia Budapest

    Corinthia Budapest

    Erzsebet krt 43-49, Budapest
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

     MEININGER Budapest Great Market Hall € 46
     MEININGER Budapest Great Market Hall

     MEININGER Budapest Great Market Hall

     Csarnok tér 2, Budapest
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Belső-Ferencváros, binnen 5 minuten lopen van Corvinus Universiteit van Budapest en Grote Markthal. Ook Hongaars Nationaal Museum en Gellert Thermische Baden en Zwembad liggen binnen 10 minuten lopen. Station Fővám tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Kálvin tér is het 7 minuten lopen.

      D8 Hotel € 80
      D8 Hotel

      D8 Hotel

      Dorottya u. 8., Budapest
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Las Vegas Casino en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 7 minuten lopen.

       Danubius Hotel Gellert € 81
       Danubius Hotel Gellert

       Danubius Hotel Gellert

       Szent Gellert ter 2, Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Gellért Hill, binnen 5 minuten lopen van Gellert Thermische Baden en Zwembad en Elisabeth Bridge. Ook Rudasbad en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Szent Gellért tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Fővám tér is het 9 minuten lopen.

        Iberostar Grand Budapest € 140
        Iberostar Grand Budapest

        Iberostar Grand Budapest

        Oktober 6. utca 26, Budapest
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Standbeeld van Ronald Reagan en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 5 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 6 minuten lopen.