Covid-19-notificatie: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Huur een auto in Australië

Ik heb een kortingscode

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Australië is zowel het grootste eiland als het kleinste continent ter wereld. Omdat het land al ruim honderd miljoen jaar is geïsoleerd, vind je er een unieke gemeenschap buideldieren met onder andere kangoeroes en koala’s. Het immense Australische binnenland is droog en kent indrukwekkende woestijnlandschappen, maar in het noorden liggen tropische regenwouden en natuurlijk duikersparadijs het Great Barrier Reef. Sydney en Melbourne zijn bruisende steden met een uitgebreid cultureel en culinair leven.

Vind jouw huurauto in Australië

Het is moeilijk te bevatten hoe uitgestrekt Australië is, tot je er rond gaat rijden. Een huurauto is dan ook ideaal om het land te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een indrukwekkende roadtrip door de bush maken naar Uluru, de immense rode rots in het midden van Australië en een heiligdom voor de Aboriginals. Misschien kies je er juist liever voor om na een binnenlandse vlucht ter plekke een auto te huren in Alice Springs. Als je online boekt staat je huurauto bij elk vliegveld en elke stad voor je klaar, of je nu wilt gaan snorkelen in tropisch Cairns, volleyballen op het befaamde Bondi Beach bij Sydney of wijn proeven rond Perth aan de westkust.

Het uitgebreide assortiment aan huurauto’s biedt voor elke vakantie wat wils. Selecteer in de zomer vooral een auto met airco, de temperaturen kunnen zeker in het binnenland flink oplopen. Voor avontuurlijke woestijnexcursies komt een SUV of vierwielaandrijving goed van pas. De meeste huurauto’s zijn automaten, maar je kunt ook een handmatig geschakelde auto kiezen. Een zuinige compacte auto voldoet uitstekend als huurauto in Sydney voor een dagtrip naar de schilderachtige Blue Mountains. Zo hou je zelfs nog geld over om jezelf te verwennen in de wijngebieden van Hunter Valley.

Rijden in Australië

Het moderne Australië is ontstaan als strafkolonie van Groot-Brittannië en daarom rijdt men er links en haalt rechts in. Dat betekent ook dat je versnellingspook aan de linkerkant zit en dat de hendels voor afslaan en ruiten wissen zijn omgedraaid. Verkeer van rechts heeft voorrang. Je mag links inhalen op wegen met twee of meer rijstroken in dezelfde rijrichting waarop de maximumsnelheid niet hoger is dan 80 km/u. Parkeren is alleen aan de linkerkant van de weg toegestaan, tenzij het een eenrichtingsweg betreft. In het binnenland kun je gekoppelde vrachtwagens tegenkomen, de zogenaamde road trains. Deze hebben een extreem lange remweg, houd daar dus rekening mee. Veel plezier Down Under!