Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Galleria degli Uffizi (museum van het Uffizi)

Kunstliefhebbers voelen zich in hun element in dit befaamde museum, dat de grootste en belangrijkste collectie meesterwerken ter wereld herbergt.

De namen van de meesters van wie werk te zien is in het U-vormige Uffizi-gebouw, zijn een wie-is-wie van de Renaissance-kunst. Je treft hier oorspronkelijke werken aan van Botticelli, da Vinci, Rafael en Rembrandt in een collectie die zes eeuwen bestrijkt. Het kunstmuseum van het Uffizi, de Galleria degli Uffizi, is uniek; dit museum bevat alleen maar meesterwerken. Velen zijn van mening dat dit het museum is met de belangrijkste collectie Westerse kunst in de wereld.

Het Uffizi werd in 1560 ontworpen door de architect Giorgio Visaro en is daarmee een van de oudste musea ter wereld. Het gebouw was oorspronkelijk bedoeld voor administratiekantoren (“uffizi”). Maar het kreeg zijn bestemming als museum in 1574 toen de Groothertog van Toscane, Francesco I, er zijn kunstverzameling begon onder te brengen. Opeenvolgende leden van zijn familie zorgden voor verdere uitbreiding van de collectie, die nu werken omvat uit de periode van de 13e tot en met de 18e eeuw. Het museum bestaat uit meer dan 40 zalen, verdeeld over 2 verdiepingen.

De populairste zalen zijn die met de werken van Botticelli. Je kunt daar zijn beroemde schilderijen La Primavera en De Geboorte van Venus bewonderen. Volg de ontwikkeling van Da Vinci’s stijl in zaal 15, waar je vroege voorbeelden uit zijn leertijd bij Verrocchio aantreft. Ook pioniers als Giotto en Cimabue zijn goed vertegenwoordigd. Bekijk werken van Filippo Lippi, Caravaggio en de geboren Florentijn Michelangelo.

Als de collectie je al te overweldigend lijkt, kun je een gids krijgen bij de receptie om te helpen beslissen wat je zeker wilt zien. Bovendien is zo'n gids een goed aandenken, omdat fotograferen in het museum niet is toegestaan. Er zijn ook audiogidsen in verschillende talen te huur.

In het café op het dak van het Uffizi kun je uitrusten en een drankje of lichte maaltijd nuttigen. Je hebt hier een schitterend uitzicht op het Piazza della Signoria en de stad daarachter. Het café is alleen toegankelijk voor mensen die een toegangskaartje voor het museum hebben gekocht.

Het Uffizi ontvangt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en met name tijdens het hoogseizoen is het er erg druk. Vermijd de beruchte lange rijen en bestel tickets vooraf, waardoor de wachttijd sterk wordt verkort.

Het museum bevindt zich aan de rand van het Piazza Della Signoria in centraal Florence. Van dinsdag tot en met zondag is het museum geopend. Met Kerstmis, op Nieuwjaarsdag en op 1 mei is het gesloten.


Galleria degli Uffizi Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Galleria degli Uffizi

Alle 6.168 accommodaties in de buurt van Galleria degli Uffizi bekijken
Grand Hotel Cavour € 97
Grand Hotel Cavour

Grand Hotel Cavour

Via Del Proconsolo 3, Florence, FI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence bevindt zich in Dom, vlak bij Badia Fiorentina en Bargello. Ook Piazza del Duomo en Palazzo Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Florence Campo Di Marte is het 23 minuten lopen.

  Relais Piazza Signoria € 72
  Relais Piazza Signoria

  Relais Piazza Signoria

  Via Vacchereccia 3, Florence, FI
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio. Ook Galleria degli Uffizi en Ponte Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.

   Maxim Axial € 49
   Maxim Axial

   Maxim Axial

   Via Dei Calzaiuoli 11, Florence, FI
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli en Cathedral of Santa Maria del Fiore. Ook Piazza della Signoria en Piazza del Duomo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 11 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

    Aurum Firenze € 59
    Aurum Firenze

    Aurum Firenze

    Via Nazionale 8/a, Florence
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Santa Maria Novella, binnen 5 minuten lopen van Via Faenza en Basiliek en museum van Santa Maria Novella. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Piazza del Duomo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 16 minuten lopen.

     Hotel Berchielli € 129
     Hotel Berchielli

     Hotel Berchielli

     Lungarno Acciaiuoli 14, Florence, FI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Dom, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Piazza della Signoria en Galleria degli Uffizi. Ook Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

      Hotel Spadai € 101
      Hotel Spadai

      Hotel Spadai

      Via dei Martelli, 10, Florence, FI
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Dom, vlak bij Palazzo Medici-Riccardi, Cathedral of Santa Maria del Fiore en Basilica di San Lorenzo. Ook Piazza del Duomo en Accademia di Belle Arti liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 10 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

       Orto De Medici Hotel € 95
       Orto De Medici Hotel

       Orto De Medici Hotel

       Via San Gallo 30, Florence, FI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in San Lorenzo, binnen 5 minuten lopen van Piazza San Marco, Statue of David en Galleria dell'Accademia di Firenze. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Accademia di Belle Arti liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 13 minuten lopen en naar Station Firenze Statuto is het 17 minuten lopen.

        Hotel Duomo € 80
        Hotel Duomo

        Hotel Duomo

        Piazza Del Duomo 1, Florence, FI
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Cathedral of Santa Maria del Fiore en Baptisterium. Ook Bargello en Galleria dell'Accademia di Firenze liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 10 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.