Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Marble Arch

Bewonder de gedetailleerde beeldhouwwerken op dit grote monument met drie bogen, geïnspireerd door de Boog van Constantijn in Rome.

Marble Arch vormt een elegante, triomfantelijke boog met drie baaien. Hoewel de boog in eerste instantie ontworpen was als onderdeel van Buckingham Palace, staat het monument nu op een plein naast Hyde Park. Neem foto’s van je gezin vóór een van de meest bekende gebouwen van de stad.

Marble Arch werd begin 19e eeuw voor het koninklijk huis gebouwd en heeft zijn vorstelijke allure behouden ondanks dat het in 1851 een andere locatie kreeg. Er zijn talloze theorieën over waarom het is verplaatst. Sommigen denken dat de centrale boog te smal was voor de koninklijke koets, terwijl anderen van mening zijn dat het werd verplaatst om ruimte te creëren voor een uitbreiding van het paleisgebouw.

De bekende architect John Nash, die ook aan het paleis zelf heeft gewerkt, vond inspiratie in het ontwerp van de Boog van Constantijn in Rome. Net als dit beroemde, eeuwenoude monument bevat de Marble Arch één grote poort, met aan weerskanten twee kleinere bogen. Boven de bogen bevinden zich reliëfs die Engeland, Schotland en Ierland vertegenwoordigen.

Doe net alsof je van adel bent en loop onder de centrale poort door. Deze ingang was oorspronkelijk uitsluitend bedoeld voor de Britse koninklijke familie en leden van de King’s Troop Royal Horse Artillery. Doe net alsof je de koning of koningin van het land bent terwijl je er onder loopt.

Bezoek het enorme Hyde Park. Maak een vaartochtje op Serpentine Lake, luister naar openluchtdiscussies bij Speaker's Corner en bewonder de bloemen van de Kensington Gardens. Als je in zuidoostelijke richting loopt, kom je uit bij Buckingham Palace. Probeer je hier in te beelden hoe de boog er vandaag uit zou hebben gezien als ingang van het paleis.

Marble Arch bevindt zich in het gelijknamige stadsdeel, net ten westen van Mayfair. Je vindt het monument op de noordoostelijke hoek van Hyde Park, op een kort stukje lopen ten noorden van het beroemde Speaker's Corner en de Amerikaanse ambassade. Neem de metro (Underground) naar het station Marble Arch. Ook stoppen er veel bussen nabij het monument.


Marble Arch Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Marble Arch

Alle 15.660 accommodaties in de buurt van Marble Arch bekijken
The Strand Palace Hotel € 135
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten lopen.

  Hard Rock Hotel London € 202
  Hard Rock Hotel London

  Hard Rock Hotel London

  Great Cumberland Pl, Marylebone, Londen, Engeland
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Marble Arch en Oxford Street. London Marylebone Station ligt op 13 minuten lopen en naar London Paddington Station is het 18 minuten lopen.

   Park Plaza Westminster Bridge London € 182
   Park Plaza Westminster Bridge London

   Park Plaza Westminster Bridge London

   200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Hilton London Metropole € 149
    Hilton London Metropole

    Hilton London Metropole

    225 Edgware Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Oxford Street, Park Lane en Marble Arch. Ook Hyde Park en Baker Street liggen binnen 15 minuten lopen. Edgware Road Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 7 minuten lopen.

     Park Grand Paddington Court € 97
     Park Grand Paddington Court

     Park Grand Paddington Court

     27 Devonshire Terrace, Paddington, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. London Paddington Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Lancaster Gate Underground Station is het 5 minuten lopen.

      Hilton London Paddington € 134
      Hilton London Paddington

      Hilton London Paddington

      146 Praed Street, Paddington, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Hyde Park en Kensington Gardens. Ook Oxford Street en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Paddington Underground Station en London Paddington Station liggen op 2 minuten lopen.

       Corus Hotel Hyde Park € 108
       Corus Hotel Hyde Park

       Corus Hotel Hyde Park

       Lancaster Gate, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

        The Marylebone Hotel € 280
        The Marylebone Hotel

        The Marylebone Hotel

        47 Welbeck Street, Londen, Engeland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van The Wallace Collection en Selfridges. Ook Brits museum en Buckingham Palace liggen binnen 3 km afstand. Bond Street Underground Station ligt op 7 minuten lopen en naar Oxford Circus Underground Station is het 10 minuten lopen.