Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Marble Arch

Bewonder de gedetailleerde beeldhouwwerken op dit grote monument met drie bogen, geïnspireerd door de Boog van Constantijn in Rome.

Marble Arch vormt een elegante, triomfantelijke boog met drie baaien. Hoewel de boog in eerste instantie ontworpen was als onderdeel van Buckingham Palace, staat het monument nu op een plein naast Hyde Park. Neem foto’s van je gezin vóór een van de meest bekende gebouwen van de stad.

Marble Arch werd begin 19e eeuw voor het koninklijk huis gebouwd en heeft zijn vorstelijke allure behouden ondanks dat het in 1851 een andere locatie kreeg. Er zijn talloze theorieën over waarom het is verplaatst. Sommigen denken dat de centrale boog te smal was voor de koninklijke koets, terwijl anderen van mening zijn dat het werd verplaatst om ruimte te creëren voor een uitbreiding van het paleisgebouw.

De bekende architect John Nash, die ook aan het paleis zelf heeft gewerkt, vond inspiratie in het ontwerp van de Boog van Constantijn in Rome. Net als dit beroemde, eeuwenoude monument bevat de Marble Arch één grote poort, met aan weerskanten twee kleinere bogen. Boven de bogen bevinden zich reliëfs die Engeland, Schotland en Ierland vertegenwoordigen.

Doe net alsof je van adel bent en loop onder de centrale poort door. Deze ingang was oorspronkelijk uitsluitend bedoeld voor de Britse koninklijke familie en leden van de King’s Troop Royal Horse Artillery. Doe net alsof je de koning of koningin van het land bent terwijl je er onder loopt.

Bezoek het enorme Hyde Park. Maak een vaartochtje op Serpentine Lake, luister naar openluchtdiscussies bij Speaker's Corner en bewonder de bloemen van de Kensington Gardens. Als je in zuidoostelijke richting loopt, kom je uit bij Buckingham Palace. Probeer je hier in te beelden hoe de boog er vandaag uit zou hebben gezien als ingang van het paleis.

Marble Arch bevindt zich in het gelijknamige stadsdeel, net ten westen van Mayfair. Je vindt het monument op de noordoostelijke hoek van Hyde Park, op een kort stukje lopen ten noorden van het beroemde Speaker's Corner en de Amerikaanse ambassade. Neem de metro (Underground) naar het station Marble Arch. Ook stoppen er veel bussen nabij het monument.


Gids voor Marble Arch


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.662 accommodaties in de buurt van Marble Arch bekijken
The Cumberland € 117
The Cumberland

The Cumberland

Great Cumberland Place, London
   
  3,8
  / 5, op basis van 2.163 beoordelingen
  4.5 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Marble Arch en Selfridges. Ook Hyde Park en London Palladium Theater liggen binnen 2 km afstand. Marble Arch Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 9 minuten lopen.

  Park Plaza Westminster Bridge London € 132
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, London
    
   4,4
   / 5, op basis van 10.626 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Westminster Underground Station is het 6 minuten lopen.

   The Strand Palace Hotel € 101
   The Strand Palace Hotel

   The Strand Palace Hotel

   372 The Strand, London
     
    4,0
    / 5, op basis van 9.725 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market en Piccadilly Circus. Ook London Dungeon en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Hilton London Metropole € 125
    Hilton London Metropole

    Hilton London Metropole

    225 Edgware Road, London
      
     3,9
     / 5, op basis van 7.340 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Marble Arch en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's. Ook Koninklijke Muziekacademie en Selfridges liggen binnen 2 km afstand. Edgware Road Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 7 minuten lopen.

     The Westbourne Hyde Park € 93
     The Westbourne Hyde Park

     The Westbourne Hyde Park

     51 Gloucester Terrace, London
       
      4,6
      / 5, op basis van 1.098 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 6 minuten lopen.

      Amba Hotel Marble Arch € 142
      Amba Hotel Marble Arch

      Amba Hotel Marble Arch

      Bryanston Street, London
        
       4,3
       / 5, op basis van 787 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Selfridges en Marble Arch. Ook Oxford Circus en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's liggen binnen 2 km afstand. Marble Arch Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 7 minuten lopen.

       Corus Hotel Hyde Park € 87
       Corus Hotel Hyde Park

       Corus Hotel Hyde Park

       Lancaster Gate, London
         
        3,8
        / 5, op basis van 3.685 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

        Norfolk Plaza Hotel € 44
        Norfolk Plaza Hotel

        Norfolk Plaza Hotel

        29-33 Norfolk Square, London
          
         3,0
         / 5, op basis van 1.709 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Amerikaanse ambassade in Londen, Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Marble Arch en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's liggen binnen 2 km afstand. Paddington Underground Station en London Paddington Station liggen op 5 minuten lopen.