Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Marble Arch

Bewonder de gedetailleerde beeldhouwwerken op dit grote monument met drie bogen, geïnspireerd door de Boog van Constantijn in Rome.

Marble Arch vormt een elegante, triomfantelijke boog met drie baaien. Hoewel de boog in eerste instantie ontworpen was als onderdeel van Buckingham Palace, staat het monument nu op een plein naast Hyde Park. Neem foto’s van je gezin vóór een van de meest bekende gebouwen van de stad.

Marble Arch werd begin 19e eeuw voor het koninklijk huis gebouwd en heeft zijn vorstelijke allure behouden ondanks dat het in 1851 een andere locatie kreeg. Er zijn talloze theorieën over waarom het is verplaatst. Sommigen denken dat de centrale boog te smal was voor de koninklijke koets, terwijl anderen van mening zijn dat het werd verplaatst om ruimte te creëren voor een uitbreiding van het paleisgebouw.

De bekende architect John Nash, die ook aan het paleis zelf heeft gewerkt, vond inspiratie in het ontwerp van de Boog van Constantijn in Rome. Net als dit beroemde, eeuwenoude monument bevat de Marble Arch één grote poort, met aan weerskanten twee kleinere bogen. Boven de bogen bevinden zich reliëfs die Engeland, Schotland en Ierland vertegenwoordigen.

Doe net alsof je van adel bent en loop onder de centrale poort door. Deze ingang was oorspronkelijk uitsluitend bedoeld voor de Britse koninklijke familie en leden van de King’s Troop Royal Horse Artillery. Doe net alsof je de koning of koningin van het land bent terwijl je er onder loopt.

Bezoek het enorme Hyde Park. Maak een vaartochtje op Serpentine Lake, luister naar openluchtdiscussies bij Speaker's Corner en bewonder de bloemen van de Kensington Gardens. Als je in zuidoostelijke richting loopt, kom je uit bij Buckingham Palace. Probeer je hier in te beelden hoe de boog er vandaag uit zou hebben gezien als ingang van het paleis.

Marble Arch bevindt zich in het gelijknamige stadsdeel, net ten westen van Mayfair. Je vindt het monument op de noordoostelijke hoek van Hyde Park, op een kort stukje lopen ten noorden van het beroemde Speaker's Corner en de Amerikaanse ambassade. Neem de metro (Underground) naar het station Marble Arch. Ook stoppen er veel bussen nabij het monument.


Marble Arch Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Marble Arch

Beste hotelaanbiedingen in Marble Arch

Alle 17.430 accommodaties in de buurt van Marble Arch bekijken
The Montcalm London Marble Arch € 149
The Montcalm London Marble Arch

The Montcalm London Marble Arch

2, Wallenberg Place, Londen, Engeland
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Marble Arch en Oxford Street. Ook Hyde Park en Park Lane liggen binnen 5 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 11 minuten lopen.

  SACO Fitzrovia € 115
  SACO Fitzrovia

  SACO Fitzrovia

  21 Tottenham Street, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Brits museum, Great Ormond Street Hospital en Piccadilly Circus. Ook Hyde Park en London Eye liggen binnen 3 km afstand. Goodge Street Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Warren Street Underground Station is het 7 minuten lopen.

   The Marble Arch London € 108
   The Marble Arch London

   The Marble Arch London

   31 Great Cumberland Place, Londen, Engeland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Oxford Street, Marble Arch en Hyde Park. Ook Park Lane en Baker Street liggen binnen 5 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 10 minuten lopen.

    Presidential Serviced Apartments Marylebone € 104
    Presidential Serviced Apartments Marylebone

    Presidential Serviced Apartments Marylebone

    102 George Street, Marylebone, Londen, Engeland
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit aparthotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Baker Street en Oxford Street. Ook Marble Arch en Hyde Park liggen binnen 10 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Station Baker Street is het 9 minuten lopen.

     Hyatt Regency London The Churchill € 300
     Hyatt Regency London The Churchill

     Hyatt Regency London The Churchill

     30 Portman Square, Londen, Engeland
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Oxford Street, Marble Arch en Baker Street. Ook Park Lane en Selfridges liggen binnen 5 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 8 minuten lopen.

      Hard Rock Hotel London € 146
      Hard Rock Hotel London

      Hard Rock Hotel London

      Great Cumberland Pl, Marylebone, Londen, Engeland
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Marble Arch, Oxford Street en Park Lane. Ook Hyde Park en Baker Street liggen binnen 5 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 9 minuten lopen.

       The Rubens At The Palace € 222
       The Rubens At The Palace

       The Rubens At The Palace

       39 Buckingham Palace Road, Londen, Engeland
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Victoria Palace Theatre en Apollo Victoria Theatre. Ook Buckingham Palace en St. James Park liggen binnen 15 minuten lopen. Victoria Underground Station en London Victoria Rail Station liggen op 5 minuten lopen.

        Great Cumberland Place € 110
        Great Cumberland Place

        Great Cumberland Place

        20 Great Cumberland Place, Londen, Engeland
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Marble Arch, Oxford Street en Hyde Park. Ook Park Lane en Baker Street liggen binnen 5 minuten lopen. Marble Arch Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Bond Street Underground Station is het 8 minuten lopen.