Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kasteel Nijo

Neem een kijkje in de wereld van een rijke en machtige shogun door dit rijke 17e-eeuwse kasteel te bezoeken.

Kasteel Nijo is een eerbetoon aan de macht van het Tokugawa-shogunaat tijdens de Edoperiode (1603-1868). Het kasteel was het bolwerk van de familie die Japan in deze periode feitelijk bestuurde, terwijl de keizer alleen in naam regeerde. Ter verdediging tegen vijanden is het kasteel gebouwd met twee paleizen, twee stenen muren en twee slotgrachten.

Om het meeste uit je bezoek aan Kasteel Nijo te halen, kun je het best de Engelse audiogids huren bij de ingang in de indrukwekkende oostelijke poort. Met een audiogids kom je meer te weten over de fascinerende verhalen en feiten van deze locatie.

Bekijk het Ninomaru-paleis dat op de Werelderfgoedlijst staat. Dit paleis heeft meer dan 30 kamers, ingericht met geweven tatami-matten en rijke schilderingen. Het paleis is voor een groot deel ontworpen om indruk te maken en veel oppervlakken zijn verguld. Loop rond langs de werkkamer van de bediende, de rijstopslagruimte, de vergaderzalen en de woonvertrekken van de shogun. Loop met lichte tred, de vloeren zijn gebouwd om te piepen om zodoende de slapende bewoners te waarschuwen bij indringers.

Bezoek de ruïnes van het Honmaru-paleis dat in de 18e eeuw door brand is verwoest. Bekijk de kamers waar bedienden leefden en kookten, en bekijk de delen waar gasten vermaakt werden.

Mis de paleistuinen niet, het ontwerp is al honderden jaren grotendeels ongewijzigd gebleven. De Ninomaru-tuin heeft een vijver met drie eilanden die met bruggen met elkaar verbonden zijn. Ten noorden van het complex ligt de Seiryū-en-tuin waar traditioneel Japanse en westerse invloeden worden gecombineerd. Verder zijn er twee theehuizen die worden gebruikt voor culturele evenementen. Bepaalde tijden van het jaar kun je extra genieten van de bloeiende pruimen- en kersenbomen.

Vanaf Station Kyoto, het belangrijkste knooppunt voor openbaar vervoer, gaan bussen naar Kasteel Nijo die er ongeveer 20 minuten over doen. Er is ook een treinstation in de buurt en er zijn parkeerplaatsen met parkeermeters. Er geldt een toegangsprijs. Het kasteel is alle dagen geopend, behalve op dinsdag tijdens bepaalde tijden van het jaar.


Nijō-kasteel Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Nijō-kasteel

Alle 2.658 accommodaties in de buurt van Nijō-kasteel bekijken
M's INN SANJO OMIYA € 48
M's INN SANJO OMIYA

M's INN SANJO OMIYA

   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, binnen 10 minuten lopen van Shijo Omiya, Kawaramachi en Nijō-kasteel. Ook Markt van Nishiki en Kyoto Imperial Palace liggen binnen 3 km afstand. Station Nijojo-mae ligt op 7 minuten lopen en naar Station Omiya is het 7 minuten lopen.

  RIHGA Royal Hotel Kyoto € 77
  RIHGA Royal Hotel Kyoto

  RIHGA Royal Hotel Kyoto

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, binnen 10 minuten lopen van Nishihonganji-tempel, Kyototoren en Kyoto Aquarium. Ook Toji-tempel en Shijo Omiya liggen binnen 2 km afstand. Station Kyoto ligt op 9 minuten lopen en naar Station Toji is het 12 minuten lopen.

   Hotel Monterey Kyoto € 62
   Hotel Monterey Kyoto

   Hotel Monterey Kyoto

     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, binnen 5 minuten lopen van Rokakkudo Temple en Markt van Nishiki. Ook Kawaramachi en Shijo Omiya liggen binnen 10 minuten lopen. Station Karasumaoike ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Shijo is het 7 minuten lopen.

    CROSS HOTEL KYOTO € 90
    CROSS HOTEL KYOTO

    CROSS HOTEL KYOTO

      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, vlak bij Kiyamachi dori en Pontocho. Ook Kawaramachi en Markt van Nishiki liggen binnen 10 minuten lopen. Station Sanjo Keihan en Station Sanjo liggen op 5 minuten lopen.

     KEIO PRELIA HOTEL KYOTO KARASUMA GOJO € 75
     KEIO PRELIA HOTEL KYOTO KARASUMA GOJO

     KEIO PRELIA HOTEL KYOTO KARASUMA GOJO

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, binnen 2 km afstand van Kyototoren en Gion Corner. Ook Sanjusangendo Temple en Nijō-kasteel liggen binnen 3 km afstand. Station Gojo ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Shijo is het 6 minuten lopen.

      Tokyu Stay Kyoto Ryougaemachi Dori - Sanjo Karasuma € 65
      Tokyu Stay Kyoto Ryougaemachi Dori - Sanjo Karasuma

      Tokyu Stay Kyoto Ryougaemachi Dori - Sanjo Karasuma

        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, binnen 10 minuten lopen van Internationaal mangamuseum Kyoto, Markt van Nishiki en Kawaramachi. Ook Nijō-kasteel en Shijo Omiya liggen binnen 15 minuten lopen. Station Karasumaoike ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Kyoto Karasuma is het 9 minuten lopen.

       The Royal Park Hotel Kyoto Sanjo € 110
       The Royal Park Hotel Kyoto Sanjo

       The Royal Park Hotel Kyoto Sanjo

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centraal Kyoto, vlak bij Kiyamachi dori en Pontocho. Ook Kawaramachi en Markt van Nishiki liggen binnen 10 minuten lopen. Station Kyoto Shiyakusho-mae en Station Shiyakusho-mae liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Vischio Kyoto by GRANVIA  € 86
        Hotel Vischio Kyoto by GRANVIA 

        Hotel Vischio Kyoto by GRANVIA 

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Minami-ku, binnen 15 minuten lopen van Kyoto TERRSA en Kyototoren. Ook Kyoto Aquarium en Sanjusangendo Temple liggen binnen 2 km afstand. Station Kujo ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Jujo is het 15 minuten lopen.