Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza del Duomo

De klokkentoren van Giotto, de prachtige doopkapel en de kathedraal met zijn koepel trekken hele menigten naar dit plein in het hart van de stad.

Meng je in de menigte, tussen de verkopers en straatartiesten op de Piazza del Duomo, het culturele en geografische hart van Florence. De kathedraal waarnaar het plein is vernoemd, is een spectaculair bouwwerk. In de schaduw ervan vind je verschillende andere schatten uit de geschiedenis, kunst en architectuur.

De gotische voorgevels van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de klokkentoren van Giotto (Campanile di Giotto) springen direct in het oog. Het ontwerp in roze, groen en wit marmer steekt schitterend af tegen de kleuren van de omringende stenen gebouwen. Vanaf de top van een van beide gebouwen kun je genieten van een ononderbroken, weids panorama van een van Europa's mooiste steden. Beklim de 463 treden van de koepel voor een adembenemend uitzicht op de Toscaanse heuvels.

Recht tegenover de ingang van de kathedraal bevindt zich het Baptisterium San Giovanni (Battistero San Giovanni), een van de oudste gebouwen van Florence. Deze doopkapel werd gebouwd tussen 1059 en 1128. De achthoekige structuur is befaamd om de drie portalen met bronzen deuren die de noordoostelijke en zuidelijke ingang vormen. Elke deur bestaat uit verschillende panelen waarop Bijbelse taferelen staan afgebeeld. De beroemdste daarvan is de Paradijspoort, de deur van het oostelijke portaal. Het interieur van de doopkapel wordt vaak vergeleken met het Pantheon van Rome, met zijn rijk versierde wanden en marmeren mozaïeken in geometrische patronen.

Aan de oostelijke kant van de piazza bevindt zich het Dommuseum (Museo dell'Opera del Duomo). Dit gebouw herbergt een aantal kunstschatten die oorspronkelijk voor de koepel waren bedoeld. Je vindt er een schitterende verzameling sculpturen in gotische stijl van kunstenaars zoals Donatello, maar ook de oorspronkelijke Paradijspoort.

Loop onder de grote bogen van de Loggia del Bigallo op de hoek van de Via dei Calzaiuoli en Piazza San Giovanni om nog meer religieuze werken te zien, zoals fresco's en een geschilderd kruis uit de veertiende eeuw.

Je zou gemakkelijk een dag op het piazza kunnen doorbrengen om alle bezienswaardigheden eer aan te doen. Het kan er erg druk zijn, maar laat je niet haasten. Ga lekker in de schaduw zitten, verwen jezelf met een panini of gelato van een van de vele verkopers en kijk naar het komen en gaan van de mensen in het hart van een van de allermooiste steden ter wereld.


Piazza del Duomo Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Piazza del Duomo

Alle 6.122 accommodaties in de buurt van Piazza del Duomo bekijken
Grand Hotel Cavour € 97
Grand Hotel Cavour

Grand Hotel Cavour

Via Del Proconsolo 3, Florence, FI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence bevindt zich in Dom, vlak bij Badia Fiorentina en Bargello. Ook Piazza del Duomo en Palazzo Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Florence Campo Di Marte is het 23 minuten lopen.

  Hotel Spadai € 105
  Hotel Spadai

  Hotel Spadai

  Via dei Martelli, 10, Florence, FI
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Dom, vlak bij Palazzo Medici-Riccardi, Cathedral of Santa Maria del Fiore en Basilica di San Lorenzo. Ook Piazza del Duomo en Accademia di Belle Arti liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 10 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

   Orto De Medici Hotel € 85
   Orto De Medici Hotel

   Orto De Medici Hotel

   Via San Gallo 30, Florence, FI
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in San Lorenzo, binnen 5 minuten lopen van Piazza San Marco, Statue of David en Galleria dell'Accademia di Firenze. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Accademia di Belle Arti liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 13 minuten lopen en naar Station Firenze Statuto is het 17 minuten lopen.

    Maxim Axial € 53
    Maxim Axial

    Maxim Axial

    Via Dei Calzaiuoli 11, Florence, FI
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli en Cathedral of Santa Maria del Fiore. Ook Piazza della Signoria en Piazza del Duomo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 11 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

     Aurum Firenze € 59
     Aurum Firenze

     Aurum Firenze

     Via Nazionale 8/a, Florence
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Santa Maria Novella, binnen 5 minuten lopen van Via Faenza en Basiliek en museum van Santa Maria Novella. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Piazza del Duomo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 16 minuten lopen.

      Relais Piazza Signoria € 72
      Relais Piazza Signoria

      Relais Piazza Signoria

      Via Vacchereccia 3, Florence, FI
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio. Ook Galleria degli Uffizi en Ponte Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.

       Hotel Duomo € 48
       Hotel Duomo

       Hotel Duomo

       Piazza Del Duomo 1, Florence, FI
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Cathedral of Santa Maria del Fiore en Baptisterium. Ook Bargello en Galleria dell'Accademia di Firenze liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 10 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.

        Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio € 107
        Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

        Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

        Borgo S.Jacopo, 3/r, Florence, FI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oltrarno, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en Piazza della Signoria. Ook Galleria degli Uffizi en Palazzo Vecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 16 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 23 minuten lopen.