Rochester

Reisgids
Rochester inclusief een huis
Deze stad in het noordelijk deel van de staat New York biedt je topattracties op het gebied van cultuur, prachtige natuur en een hele speciale supermarkt.

In de regio Rochester in het centrale deel van de staat New York vind je alles van speelgoed tot seringen en een groot ravijn. In de buurt van het centrum kun je een bezoek brengen aan het National Museum of Play at the Strong. Hier kun je speelgoed bekijken uit 1900 en later. In de buurt vind je ook het Rochester Museum & Science Center, Strasenburgh Planetarium en de Memorial Art Gallery.

Het George Eastman House bevat een belangrijk fotografiemuseum met theater, tuinen en gevarieerde foto- en filmcollecties. Eastman, de oprichter van Eastman Kodak, is ook verantwoordelijk voor een architectonisch juweeltje, het Eastman Theatre. Ga naar een muziek- of theatervoorstelling of een opvoering van het Rochester City Ballet of de bekende Eastman School of Music.

In Frontier Field kun je een honkbalwedstrijd van de Rochester Red Wings bijwonen en in het centrum kun je een ijshockeywedstrijd van de Rochester Americans bekijken. In het noorden van de stad, in Durand Eastman Park, in de buurt van Lake Ontario, kun je golfen en langlaufen. In Highland Park wordt tijdens de lente het Lilac Festival gevierd. De meer dan 1200 geurende seringen staan dan volop in bloei.

Geniet van de vele wateren in het noordelijke deel van de staat New York. In Letchworth Park, ten zuiden van Rochester, heeft de Genesee River de 'Grand Canyon van het oosten' uitgeslepen. Volg de rivier door Rochester naar High Falls. De rivier eindigt in Ontario Beach Park in Charlotte, dat wordt uitgesproken als sha-LOT. Maak een ritje in de draaimolen, wandel over de pier naar de vuurtoren of geniet gewoon van de zon en het zand. Voordat je weer verder gaat kun je een hamburger en de beroemde bevroren vla bestellen. In het oosten vind je het populaire Seabreeze Amusement Park, met leuke attracties en waterglijbanen.

Ga naar Finger Lakes, ten zuidoosten van Rochester. In deze 11 smalle meren kun je varen, zwemmen en gewoon genieten van de natuurpracht. Canandaigua is een charmant stadje waar verschillende leuke festivals plaatsvinden. Even verderop ligt Bristol Mountain, waar je in de winter kunt skiën en in de zomer prachtig kunt wandelen. In Keuka Lake vind je veel wijngaarden. Hier kun je enkele van de prijswinnende Riesling-varianten uit de staat New York proeven.

Je kunt Rochester bereiken via het internationale vliegveld of per bus, trein of huurauto. Als je eenmaal in de stad bent, kun je inkopen doen bij Wegmans. Deze supermarktketen staat bekend als een van de beste van het land. Als je de flagship store van deze keten in Pittsford bezoekt, dan begrijp je gelijk waarom dit een van de meest populaire attracties in Rochester is.

Waar overnachten in Rochester

Genesee River\'s High Falls toont straten en een stad en ook een stel

Downtown Rochester

De livemuziek, de theaters en de musea zijn enkele hoogtepunten van Downtown Rochester. Ontdek deze plaats en stop ook even bij Blue Cross Arena of Genesee River.

Downtown Rochester
Default Image

Irondequoit

Als je een stop maakt in Irondequoit, mag je Amusementspark Seabreeze en Lake Ontario zeker niet overslaan.

Irondequoit
Default Image

Brighton

De musea en de kunstgalerijen zijn enkele redenen waarom reizigers naar Brighton trekken. Wil je ook het omliggende gebied verkennen? Ga dan naar Highland Park en Park Avenue, enkele nabije topbezienswaardigheden.

Brighton
Default Image

Charlotte

Maak tijdens je bezoek aan Charlotte ook tijd voor bezienswaardigheden zoals Ontario Beach Park en Genesee River.

Charlotte
Kunstgalerie Memorial toont nachtleven