Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Het Tate Modern

Een voormalige elektriciteitscentrale aan de oever van de Thames is de perfecte locatie geworden voor het Britse museum voor moderne kunst.

In het Tate Modern worden niet alleen kunstwerken van de hand van de grote bekenden van de moderne kunst, maar ook van opkomende nieuwe kunstenaars tentoongesteld. Het museum is gehuisvest in het voormalige Bankside Power Station, dat in 2000 stijlvol werd herontworpen door de Zwitserse architecten Herzog en De Meuron.
  
Via de ingang van het Tate Modern kom je in de ruime turbinehal die over de volle lengte van het gebouw loopt. Deze enorme ruimte, die na de verwijdering van alle machinerieën is ontstaan, is bij uitstek geschikt voor tijdelijke tentoonstellingen op grote schaal die vaak adembenemend en overweldigend overkomen. Voorbij de ruimten waar de stoomketels vroeger stonden vind je de permanente collectie van kunstwerken van onschatbare waarde van Matisse, Dali, Picasso en andere kopstukken van het impressionisme tot en met het surrealisme.

Het gebouw heeft vier vleugels waarin kunstwerken uit de 20ste eeuw tot de moderne tijd tentoongesteld worden. De vleugels zijn eerder ingedeeld op basis van thema dan op tijdsperiode. In 2012 werd bij het Tate Modern een glazen toren voltooid waarin fotografische, video- en grafische kunst te zien is. Vergeet niet het continu nieuwe programma in The Tanks op de begane grond te bekijken. Deze voormalige olieopslagtanks vormen op zichzelf al een buitengewoon interessante ruimte, waarin nu dramatische kunst en evenementen worden vertoond.

Het Tate Modern wordt jaarlijks door ruim vier miljoen mensen bezocht en is daarmee een van de populairste musea voor moderne kunst in de hele wereld. Door de toenemende bekendheid en soms omstreden tentoonstellingen is het museum bij alle leeftijdsgroepen populair, ook bij diegenen die niet zo geïnteresseerd zijn in de traditionele kunst.

Hoewel moderne kunst soms moeilijk te begrijpen is, doet het Tate Modern er alles aan om de verzamelde werken en tentoonstellingen toegankelijk te maken. Sluit je aan bij een van de 45 minuten durende rondleidingen om beter inzicht te krijgen in de kunstcollectie. En vergeet niet notities te maken van de werken die je echt aanspreken, want hiervan kun je in een van de drie museumwinkels ansichtkaarten en posters kopen.

Even op adem komen doe je in de koffiebar aan de rivierkant of het restaurant op de 6e etage, waar je een prachtig uitzicht hebt op Londen. Als je zo onder de indruk bent dat je zelfs nog meer kunst wilt bekijken, stap dan aan boord van de Tate to Tate voor een korte riviercruise naar een ander museum in de Tate-groep, het Tate Britain.

Het Tate Modern is gelegen in het centrum van Londen, in de buurt van veel andere bezienswaardigheden. Het museum is dagelijks geopend. Toegang is gratis, behalve voor speciale tentoonstellingen. Het metrostation Southwark ligt op loopafstand.


Tate Modern Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Tate Modern

Alle 15.451 accommodaties in de buurt van Tate Modern bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 175
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

  The Strand Palace Hotel € 166
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten lopen.

   Sea Containers London € 187
   Sea Containers London

   Sea Containers London

   20 Upper Ground, Londen, Engeland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Tate Modern en Coca-Cola London Eye. Ook The Shard en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Southwark Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 8 minuten lopen.

    The Tower Hotel € 106
    The Tower Hotel

    The Tower Hotel

    St Katharine's Way, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Tower Bridge, Tower of Londen en Museumschip HMS Belfast. Station Tower Gateway ligt op 6 minuten lopen en naar Station Tower Hill is het 7 minuten lopen.

     Park Plaza London Waterloo € 150
     Park Plaza London Waterloo

     Park Plaza London Waterloo

     6 Hercules Road, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen binnen 10 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten lopen.

      Club Quarters Hotel, St. Paul's € 113
      Club Quarters Hotel, St. Paul's

      Club Quarters Hotel, St. Paul's

      24 Ludgate Hill, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij St. Paul's Cathedral en London Stock Exchange. Ook Old Bailey en Museum of London liggen binnen 10 minuten lopen. Blackfriars Underground Station en St. Paul's Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

       Marlin Waterloo € 141
       Marlin Waterloo

       Marlin Waterloo

       111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten lopen.

        Leonardo Royal London St Paul’s € 142
        Leonardo Royal London St Paul’s

        Leonardo Royal London St Paul’s

        10 Godliman Street, Londen, Engeland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van St. Paul's Cathedral en Tower of Londen. Ook Coca-Cola London Eye en Tower Bridge liggen binnen 3 km afstand. Blackfriars Underground Station en St. Paul's Underground Station liggen op 5 minuten lopen.