Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

The Mall

Deze statige weg loopt van Trafalgar Square tot Buckingham Palace en wordt vaak gebruikt voor koninklijke optochten.     

De ceremoniële en met bomen omgeven Mall wordt dikwijls door staatshoofden en andere prestigieuze bezoekers gebruikt tijdens hun bezoek aan de koningin in het paleis. Aan de weg van een kilometer lang liggen verschillende belangrijke historische bezienswaardigheden. Volg de weg en geniet van deze fantastische omgeving.

The Mall werd oorspronkelijk ontworpen door Karel II in 1660 als locatie om malie te spelen, een spel dat wat van croquet wegheeft. Toen koningin Victoria officieel in het Buckingham Palace ging wonen, kreeg de weg zijn nieuwe functie als ceremoniële route. Een opmerkelijk detail is het rode asfalt op de weg, een verwijzing naar een klassieke rode loper. De koningin rijdt tijdens officiële gelegenheden vaak in een gouden koets over deze weg terwijl ze naar het publiek wuift.

Begin je bezoek op Trafalgar Square ten zuiden van The Mall, aan de overkant van het paleis. Het historische plein werd tussen 1829 en 1841 gebouwd om de overwinning te vieren van admiraal Nelson bij de Slag van Trafalgar. Het wordt vaak gebruikt bij vieringen, optochten en demonstraties.

Loop onder de Admiralty Arch door en kijk links naar het St. James’s Park. Dit park werd in 1538 in opdracht van Hendrik VIII aangelegd en wordt gezien als het oudste park van Londen. Verder biedt de brug een schilderachtig uitzicht op Buckingham Palace. Halverwege de middag worden hier dagelijks de pelikanen gevoerd, erg leuk om te zien als je het met kinderen bezoekt.

Misschien ben je er net als er orkesten of troepen over The Mall marcheren vanaf het St. James's Palace voor de Changing the Guard-ceremonie bij het paleis. Op zoek naar een gezellige tijd voor een bezoek aan The Mall? Kies dan voor de jaarlijkse Trooping the Colour-ceremonie, een viering van de verjaardag van de koningin in juni. Je vindt er dan een uitgebreide militaire optocht en alle feestelijkheden die je verwacht van een koninklijke ceremonie.

The Mall is vaak versierd met Britse vlaggen en de nationale vlaggen van enige aanwezige staatshoofden. In april vormt The Mall de eindstreep voor de Marathon van Londen.

Stap uit bij metrohalte Charing Cross om The Mall te bereiken. De weg is dagelijks voor voetgangers geopend en is voor verkeer gesloten op zondagen, nationale feestdagen en tijdens ceremoniële evenementen.


The Mall Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in The Mall

Alle 15.661 accommodaties in de buurt van The Mall bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 180
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

  The Strand Palace Hotel € 154
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten lopen.

   Assembly Hotel London € 117
   Assembly Hotel London

   Assembly Hotel London

   27 - 31 Charing Cross Road, Londen, Engeland
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Brits museum, Coca-Cola London Eye en Big Ben. Ook Buckingham Palace en Hyde Park liggen binnen 2 km afstand. Leicester Square Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Charing Cross Underground Station is het 4 minuten lopen.

    The Grosvenor Hotel € 194
    The Grosvenor Hotel

    The Grosvenor Hotel

    101 Buckingham Palace Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Apollo Victoria Theatre en Victoria Palace Theatre. Ook Buckingham Palace en Green Park liggen binnen 15 minuten lopen. Victoria Underground Station en London Victoria Rail Station liggen op 2 minuten lopen.

     St. James' Court, A Taj Hotel, London € 200
     St. James' Court, A Taj Hotel, London

     St. James' Court, A Taj Hotel, London

     54 Buckingham Gate, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Buckingham Palace, Victoria Palace Theatre en Apollo Victoria Theatre. Ook St. James Park en Westminster Abbey liggen binnen 10 minuten lopen. St. James's Park Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Victoria Underground Station is het 7 minuten lopen.

      Park Plaza London Waterloo € 150
      Park Plaza London Waterloo

      Park Plaza London Waterloo

      6 Hercules Road, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen binnen 10 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten lopen.

       Marlin Waterloo € 128
       Marlin Waterloo

       Marlin Waterloo

       111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten lopen.

        Park Plaza County Hall London € 141
        Park Plaza County Hall London

        Park Plaza County Hall London

        1 Addington Street, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook Jubilee Gardens en The Vaults liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station en Lambeth North Underground Station liggen op 5 minuten lopen.