Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Villa Borghese

Laat het drukke centrum even achter je en verken dit enorme netwerk van mooie tuinen en boeiende museums.

Villa Borghese is de belangrijkste groenvoorziening van Rome en biedt niet alleen plaats aan glinsterende meertjes en vredige tuinen, maar ook aan enkele interessante culturele instituten. Wandel over de paden en lanen, bekijk de collectie met schitterende renaissancekunstwerken in de Galleria Borghese en bewonder zeldzame voorwerpen uit de pre-Romeinse tijd bij het Museo Nazionale Etrusco.

Oorspronkelijk behoorde dit landgoed toe aan de gewaardeerde kunstverzamelaar en kardinaal Scipione Borghese uit de zeventiende eeuw. Het park werd opgekocht door de stad in 1903. Sindsdien is dit terrein van tachtig hectare met gras en bos gerenoveerd en uitgebreid, waardoor het zich heeft weten te ontwikkelen tot een favoriete plek onder de toeristen die de museumroute volgen en onder de lokale bevolking die hier hun vrije tijd doorbrengen.

In het park Villa Borghese staan drie museums. Bewonder de collecties van de gerenommeerde Galleria Borghese, die onder andere schilderijen van Titiaan en Rafaël, alsook beelden van Canova en Bernini omvat. Bestudeer een verzameling kunstwerken uit de negentiende en twintigste eeuw in de Galleria Nazionale d’Arte Moderna en een reeks sierraden en gereedschappen uit de pre-Romeinse tijd in het Museo Nazionale Etrusco.

Wandel over de smalle paadjes richting het meertje dat ongeveer in het midden van het park ligt. Hier is een klein eilandje te zien waar een Ionische tempel op staat, gewijd aan Asklepios, de god van de genezing.

Probeer of je de Giardini Segreti, in het Nederlands 'de geheime tuinen', kunt vinden, die vroeger uitsluitend bestemd waren voor belangrijke gasten. Deze tuinen liggen vlak bij de Galleria Borghese en zijn nu voor iedereen toegankelijk, maar ze zijn nog steeds relatief rustig en geïsoleerd. Met name de tuin met bittersinaasappelen is erg mooi en deze plek wordt gedomineerd door een grote fontein die wordt bekroond met een beeld van een arend. Besteed wat extra aandacht aan de ingang welke wordt gevormd door grote hangende takken.

Villa Borghese ligt in het stadsdeel Municipio II, vlak bij het centrum van Rome. Er zijn verschillende bushaltes in het park, dat geopend is van zonsopgang tot zonsondergang. Verken het park te voet of huur ergens in het park een fiets als je je wat sneller wilt kunnen verplaatsen.


Gids voor Villa Borghese


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.609 accommodaties in de buurt van Villa Borghese bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.034 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.236 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.329 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 216
    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Via Vittorio Veneto 50, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

     Grand hotel via Veneto € 219
     Grand hotel via Veneto

     Grand hotel via Veneto

     Via Vittorio Veneto 155, Rome
       
      4,6
      / 5, op basis van 470 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto en Villa Borghese. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 7 minuten lopen en naar Station Spagna is het 11 minuten lopen.

      River Palace Hotel € 73
      River Palace Hotel

      River Palace Hotel

      Via Flaminia 33, Rome
        
       4,5
       / 5, op basis van 1.520 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit romantische hotel ligt in Flaminio, binnen 5 minuten lopen van Spaanse Trappen en Villa Borghese. Ook Piazza del Popolo en Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea liggen binnen 15 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo en Station Rome Piazzale Flaminio liggen op 5 minuten lopen.

       UNAHOTELS Decò Roma € 116
       UNAHOTELS Decò Roma

       UNAHOTELS Decò Roma

       Via Giovanni Amendola, 57, Rome
         
        4,4
        / 5, op basis van 2.214 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

        Aldrovandi Residence City Suites € 83
        Aldrovandi Residence City Suites

        Aldrovandi Residence City Suites

        Via Ulisse Aldrovandi 11, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 892 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit aparthotel ligt in het centrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Villa Borghese en Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea. Ook Spaanse Trappen en Bioparco di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Euclide ligt op 13 minuten lopen en naar Station Rome Piazzale Flaminio is het 15 minuten lopen.