Topactiviteiten in Schiphol

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Schiphol bevat interieur en moderne architectuur

Wat kun je allemaal doen in Schiphol?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Schiphol te bieden heeft! Als je van plan bent om Schiphol te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Schiphol reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Schiphol

Schiphol biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Schiphol en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Schiphol te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Schiphol heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Schiphol zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Schiphol

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Schiphol plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Schiphol kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Schiphol wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Schiphol geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!

Topactiviteiten die je kunt doen in Schiphol


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. De Dam

De roots van Amsterdam liggen aan het Damplein, en je krijgt een goed beeld van de stadsgeschiedenis wanneer je de gebouwen rondom het plein ziet. Tegenwoordig wordt het plein gebruikt voor evenementen, kermissen en pantomime-artiesten. Neem plaats aan de voet van het Nationaal Monument en geniet van het geluid van de straatorgeltjes. Baan je een weg door de menigte fietsers, steek het plein over en breng je dag door met winkelen of een beetje cultuur.
Meer informatie
Dit iconische plein, met zijn kinderkopjes en grootse historische gebouwen, is een bruisende ontmoetingsplaats voor toeristen, de lokale bevolking, feestvierders, maar soms ook wel demonstraties.

2. Van Gogh Museum

Begeef je naar het Van Gogh Museum en bewonder de werken van deze grondbrekende 19e-eeuwse meester. Vincent Van Gogh stierf in armoede, en had geen enkel vermoeden dat zijn werken de erkenning zouden krijgen waarvan hij had gedroomd. Het museum stelt niet alleen 's werelds grootste schilderijcollectie van Van Gogh tentoon, maar geeft je ook meer info over zijn troebele leven. Het museum bevat ook werken van andere tijdsgenoten, zoals Monet, Gauguin en Seurat.
Meer informatie
Dit moderne museum herbergt 's werelds grootste collectie van de legendarische Nederlandse schilder.

3. Anne Frank Huis

Een bezoek aan het Anne Frank Huis is zowel een ontnuchterende als openbarende ervaring. Het levensverhaal van Anne Frank werd een van de bekendse overleveringen van een Joodse vluchteling in Nazi-Duitsland. Anne's dagboek, dat ze in 1942 als 13-jarig meisje begon te schrijven, is een van de meestvertaalde Nederlandstalige boeken ter wereld. De eerste vertaalde versie verscheen in 1950 in het Duits.
Meer informatie
Ontdek waar het dappere en bekende Joodse meisje zich tijdens Wereldoorlog II verborg voor de Nazi's en haar wereldberoemde dagboek schreef.

4. Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is de ideale locatie om via kunst de globale invloed doorheen de geschiedenis van dit kleine landje te kunnen begrijpen. Meer dan een miljoen kunstwerken en historische voorwerpen staan tentoongesteld in meer dan 200 kamers. Bewonder wereldbekende schilderijen van onder meer Rembrandt, Vermeer en andere Hollandse meesters, maar vergeet ook zeker niet het pas vernieuwde gebouw zelf op te nemen.
Meer informatie
Dit Nationaal Museum voor Kunst en Geschiedenis stelt Nederlandse schilderwerken en internationale kunstvoorwerpen tentoon en is het grootste museum van het land dat financieel door de overheid wordt gesteund.

5. Leidseplein

Geniet van al het entertainment dat het Leidseplein te bieden heeft, proef van een lekker biertje op een terras of kom na een dagje sightseeën tot rust met een lekkere maaltijd. Tijdens de warme lente- en zomermaanden zitten de terrasjes van restauranten en bars overvol. Bestel een lekker glas Heineken en geniet van de vaak acrobatische straatartiesten. In de winter bezoek je best een van de vele restaurants of clubs of kun je de schaatsen onderbinden op de tijdelijke ijsbaan, met eet- en drankkraampjes die allemaal voor een gezellige sfeer zorgen. Architectuurfans kunnen hun hart ophalen op het 17e-eeuwse Leidseplein, dat kan pronken met verschillende oude panden.
Meer informatie
Dit levendige plein in het culturele hart van Amsterdam biedt diverse eet- en uitgaansmogelijkheden, waaronder theaters, bioscopen, live muziek, comedy clubs en straatartiesten.

Populaire plekken om te bezoeken in Schiphol

Steden in de buurt van Schiphol