Topsteden in Japan

Vind een hotel in Japan

Japan, het land van de rijzende zon, ligt in het oosten van Azië. De Japanse cultuur kent invloeden van het shintoïsme en het boeddhisme. Typische trekpleisters zijn Mount Fuji, Tokyo en het historische Kyoto. De Japanse keuken is meesterlijk en heeft meer te bieden dan de welbekende sushi.

Kies een hotel dat bij je past in Japan

Japan is een modern land waar tal van hotels liggen die gemakkelijk bereikbaar zijn. Er zijn veel hotels met een eigen stijl. Ze liggen zowel in de Japanse metropolen als aan de kust.

Je kunt je hotel vinden via twee stappen. Om te beginnen selecteer je de bestemming die je voor ogen hebt en vervolgens de criteria in de filteropties waaraan je hotel moet voldoen.

De regio's Kansai en Kanto zijn het bekendst. Hotels in Tokyo zijn er in alle sterrenclassificaties en liggen vaak dicht bij treinstations. De hotels in Kyoto liggen over het algemeen in het centrum en dicht bij Nijo Castle. Kies je voor een hotel in Osaka, dan logeer je in de buurt van het levendige Dotonbori.

Heb je je stad of regio geselecteerd, dan kun je je zoekfilter instellen op het hotelthema, zoals een rustig zakelijk hotel, een romantische kamer voor twee of een gezinsvriendelijke accommodatie. Je kunt het aantal sterren en de locatie ook aanpassen.

Wat is er te doen in Japan?

Japan bestaat uit vele eilanden, een heuvelachtig landschap en moderne metropolen. Het is bij uitstek geschikt voor stedentrips, zakenreizen en natuurreizen.

In de hoofdstad Tokyo vind je neonborden, bekende modezaken en warenhuizen waar je uren kunt rondkijken. Bekende wijken zijn Shibuya, Ueno, Shinjuku en Akihabara. Shibuya heeft de grote modemerken en in Ueno kun je naar het Nationaal Historisch museum.

Kyoto kenmerkt zich door haar traditionele Japanse tempels en Osaka is een hippe zakenstad. In iedere stad kun je genieten van ramen, udon en andere Japanse gerechten. Ben je natuurfan, neem dan een bus naar Mount Fuji. Japan is veelzijdig en zeker de moeite waard.

false