Covid-19-notificatie: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Huur een auto in Nieuw-Zeeland

Ik heb een kortingscode

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Je vakantie naar Nieuw-Zeeland wordt een gegarandeerd hoogtepunt van je reisavonturen. De schilderachtige landschappen, van fjorden en vulkanen tot aan gletsjers en regenwouden, laten op iedereen een diepe indruk achter. Je eigen huurauto is vrijwel onontbeerlijk om de schoonheid en avontuur in alle hoeken van het Noorder- en Zuidereiland te verkennen en gezellige steden als Auckland, Wellington en art-decostad Napier vormen een welkome afwisseling voor wie even genoeg heeft van het overweldigende groen.

Vind jouw huurauto in Nieuw-Zeeland

Je kunt op de luchthaven meteen in je huurauto stappen als je die via Expedia online hebt geboekt. Wie pas achter het stuur wil kruipen als de jetlag is opgetrokken, kan ook een auto afhalen bij de vele locaties in en om de grotere steden. Kies bijvoorbeeld voor een huurauto in Auckland of Wellington op het Noordereiland. Als je aankomt op het Zuidereiland kun je een auto huren in Christchurch of in avonturenhoofdstad Queenstown. Je kunt bovendien filteren op de voorzieningen die je nodig hebt, zoals airco, GPS of een dieselauto.

Je kunt op je gemak het perfecte type auto voor jouw trip uitzoeken als je van te voren online boekt. Al je kampeerspullen passen bijvoorbeeld comfortabel in een SUV voor een uitstapje naar het prachtige schiereiland Coromandel met zijn indrukwekkende kliffen en baaien, groeves met inheemse kauribomen en Hot Water Beach, waar je in een zelf gegraven warme poel op het strand kunt ontspannen. Als je de onverharde wegen tussen de besneeuwde bergpieken in de Southern Alps of de vulkanen op het Noordereiland wilt verkennen, kan dat prima in een auto met vierwielaandrijving. Natuurlijk kun je ook voor betaalbaar comfort kiezen met een zuinige compacte auto.

Rijden in Nieuw-Zeeland

Over het algemeen is het heerlijk rustig rijden, zeker op het Zuidereiland, waar je uren aaneen onderweg bent naar de schitterende fjorden van Milford Sound zonder een tegenligger tegen te komen. Het grote verschil met Nederland is natuurlijk dat je aan de linkerkant van de weg rijdt en rechts inhaalt. Dit betekent dan ook dat in de huurauto de bestuurdersstoel rechts en de versnellingspook links zit en dat richtingaanwijzer en ruitenwisser zijn omgedraaid. Er zijn enkele kleine verschillen in de verkeersregels. Zo mag je alleen aan de linkerkant van de weg parkeren, tenzij het een eenrichtingsweg betreft. Ook heeft al het verkeer op rotondes voorrang en geef je voordat je de rotonde oprijdt al je richting aan.