Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Forum Romanum

Ontdek een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en laat je wegvoeren naar de oude tijden van het Forum Romanum.

In zijn hoogtijdagen was het Romeinse Rijk 6,5 miljoen vierkante kilometer groot. Het kloppende hart van het enorme rijk was het Forum Romanum. Tegenwoordig is het forum een vervallen herinnering aan de macht van de oude keizers en hun enorme legers.

Hoewel het Forum Romanum relatief klein is, zie je historische hoogtepunten snel over het hoofd. Er staan helaas weinig informatieborden over de bouwwerken, maar tegen een kleine vergoeding kun je een audiotour huren. Ga hiervoor naar het stalletje bij de Boog van Titus, vlak bij het Colosseum.

Interessante punten rond het plein zijn onder andere de pilaren van de voorzijde van de Tempel van Saturnus (in het noordwesten van het terrein), de oudste restanten van het complex, en de grote marmeren Boog van Septimius Severus, die in het jaar 203 werd gebouwd ter gelegenheid van de overwinningen van de keizer op de Parthen. Andere hoogtepunten zijn de Boog van Titus (uit de eerste eeuw), de Tempel van Vesta en de Kerk van Santi Luca e Martina (beide uit de zevende eeuw). Dit is nog maar een greep uit de vele monumenten waarmee het terrein is bezaaid. Er zijn ook veel minder bekende hoogtepunten die de moeite waard zijn, zoals de gekleurde marmeren vloeren in de Curia Julia, het oude senaatsgebouw.

Je kunt een bezoek aan het forum het best combineren met een bezoek aan het Colosseum, want met één ticket heb je toegang tot beide attracties (en ook tot de Palatijn). Het ticket is twee dagen geldig, dus je kunt de tijd nemen om alle interessante plekjes te verkennen. Vergeet niet dat het forum in de zomer meestal maar tot zes uur 's avonds geopend is en op zondagen maar tot één uur 's middags. Er is weinig schaduw op het terrein, dus bescherm je goed tegen de zon en neem water mee.

Wanneer je ook gaat, bereid je voor op een onvergetelijke ervaring. Het Forum Romanum is dan wel vervallen, maar zodra je de Via dei Fori Imperiali betreedt, zul je zien dat het nog altijd erg indrukwekkend is.

De hoofdingang bevindt zich aan de Via dei Fori Imperiali, maar je kunt het forum ook op bij de Via San Gregorio 30.

Het forum bevindt zich in het centrum van Rome, dicht bij bushaltes en het metrostation Colosseo.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Forum Romanum

Alle 10.316 accommodaties in de buurt van Forum Romanum bekijken
Hotel Quirinale € 127
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome, RM
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma, Via Nazionale en Via XX Settembre. Ook Via Veneto en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  The Hive Hotel € 91
  The Hive Hotel

  The Hive Hotel

  Via Torino 6, Rome, Roma
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Via Nazionale en Piazza della Repubblica liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op 8 minuten lopen en naar Station Cavour is het 10 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 133
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome, RM
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma en Via Nazionale. Ook Via XX Settembre en Piazza della Repubblica liggen binnen 5 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Domus Del Corso Flaminio
    Domus Del Corso Flaminio

    Domus Del Corso Flaminio

    Piazzale Flaminio 19, Rome
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Villa Borghese, Via del Corso en Piazza del Popolo. Ook Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea en Piazza di Spagna liggen binnen 15 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo en Station Rome Piazzale Flaminio liggen op 2 minuten lopen.

     Domus Del Corso Spagna
     Domus Del Corso Spagna

     Domus Del Corso Spagna

     24 Via del Corso, Rome
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Babuino, Via del Corso en Piazza del Popolo. Ook Piazza di Spagna en Villa Borghese liggen binnen 10 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo ligt op 5 minuten lopen en naar Station Spagna is het 8 minuten lopen.

      Hotel Nord Nuova Roma € 134
      Hotel Nord Nuova Roma

      Hotel Nord Nuova Roma

      Via Giovanni Amendola, 3, Rome, RM
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Teatro dell'Opera di Roma en Via Nazionale. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Via Veneto liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera en Station Rome Termini liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Artemide € 271
       Hotel Artemide

       Hotel Artemide

       Via Nazionale 22, Rome, RM
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 15 minuten lopen van Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Forum Romanum en Villa Borghese liggen binnen 2 km afstand. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

        Hotel Duca d'Alba € 132
        Hotel Duca d'Alba

        Hotel Duca d'Alba

        Via Leonina 14, Rome, RM
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Keizerlijke Fora, Via Nazionale en Forum Romanum. Ook Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 10 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 7 minuten lopen.