Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Pincio

Vanuit de Pincio-tuinen heb je een weergaloos uitzicht op de stad en als je hier bent, is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze tuinen zo geliefd zijn.

In de sierlijke Pincio-tuinen staan meer dan 200 bijzonder gedetailleerde standbeelden van beroemde Italianen. Wandel rond door de tuinen en bewonder de beeldhouwwerken. Ga vervolgens naar het verhoogde 19-eeuwse terras en geniet van het uitzicht over het lagergelegen bruisende plein Piazza del Popolo.

Een van de grootste pleinen van de stad is door middel van een trap verbonden met de sierlijke tuinen op de heuvel Pincio. Deze schilderachtige plek is vernoemd naar de familie Pinci, die in de 4e eeuw eigenaar was van dit stuk grond. In het verleden deed deze plek dienst als begraafplaats. Hier liggen talloze invloedrijke figuren begraven, onder wie keizer Nero.

Laat de drukte van het plein achter je en begin met het verkennen van de tuinen, die beplant zijn met kleurrijke bloemen en sierlijke heggen. De tuinen zijn ontworpen door de 18e-eeuwse architect Giuseppe Valadier, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de klokken op de Sint-Pietersbasiliek. Terwijl je rondloopt, kom je langs 228 bustes van Italiaanse aristocraten en invloedrijke leiders. Let ook op de hoge obelisk, die hier in 1822 werd geplaatst, en de waterklok, die midden in een klein meer op een rots staat.

Als je de paden volgt die de heuvel oplopen, kom je bij het Pincio-terras. Dit terras werd gebouwd in 1816 en ook ontworpen door Valadier. Neem hier even de tijd om te genieten van het mooie uitzicht over het lagergelegen plein en de stad. De uitzichten zijn het mooist rond zonsondergang, wanneer de hemel rood en oranje kleurt en het silhouet van de Monte Mario in de verte wordt benadrukt.

Als je even wilt uitrusten, kun je in een nabijgelegen café plaatsnemen voor een kop koffie of een lekker ijsje.

Pincio wordt door de tuinen van Villa Borghese gescheiden door de eeuwenoude Aureliaanse Muur. Je kunt Pincio bereiken door de metro te nemen naar station Flaminio. Vanaf daar kun je het plein lopend bereiken.


Gids voor Pincio


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.580 accommodaties in de buurt van Pincio bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Via Vittorio Veneto 50, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

     Grand hotel via Veneto € 219
     Grand hotel via Veneto

     Grand hotel via Veneto

     Via Vittorio Veneto 155, Rome
       
      4,6
      / 5, op basis van 470 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto en Villa Borghese. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 7 minuten lopen en naar Station Spagna is het 11 minuten lopen.

      UNAHOTELS Decò Roma € 116
      UNAHOTELS Decò Roma

      UNAHOTELS Decò Roma

      Via Giovanni Amendola, 57, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

       River Palace Hotel € 73
       River Palace Hotel

       River Palace Hotel

       Via Flaminia 33, Rome
         
        4,5
        / 5, op basis van 1.520 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Flaminio, binnen 5 minuten lopen van Spaanse Trappen en Villa Borghese. Ook Piazza del Popolo en Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea liggen binnen 15 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo en Station Rome Piazzale Flaminio liggen op 5 minuten lopen.

        The Code Hotel € 75
        The Code Hotel

        The Code Hotel

        79 Via Sistina, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 39 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Spagna ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Barberini is het 5 minuten lopen.