Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Fort Minčeta

Begeef je naar de top van deze veertiende-eeuwse vesting voor een spectaculair uitzicht op Dubrovnik en de Adriatische Zee.

Het fort Minčeta is een van de opvallendste delen van de stadsmuren van Dubrovnik. De toren vormt het hoogste punt van de verdedigingswerken van de stad. Deze imposante toren is zowel op afstand als van dichtbij prachtig om te zien, en vanaf de muren heb je een geweldig uitzicht op de stad.

De vesting was toen het in de veertiende eeuw werd gebouwd aanvankelijk een eenvoudig gebouw dat diende ter verdediging van de Pile-poort en het stadscentrum. Naarmate Dubrovnik in de loop der jaren met grotere bedreigingen te maken kreeg, werd het bastion versterkt en meerdere keren herbouwd. De muren van de ronde toren van het fort zijn maar liefst 6 meter dik, dus potentiële aanvallen zouden er niet zomaar doorheen breken. Het fort is vernoemd naar de familie die het land in bezit had waarop het fort werd gebouwd.

Loop langs de oude muren naar de toren. Begin bij de Pile-poort, de grootse, zestiende-eeuwse ingang naar de Oude Stad. Boven de poort zie je een beeld van Sint Blasius, de beschermheilige van Dubrovnik. Wanneer je de toren nadert, kun je even stoppen om het fort op afstand te bewonderen. Ooit stonden er op de muren allemaal angstaanjagende kanonnen die naar buiten wezen, maar deze zijn er niet meer. De toren is gemakkelijk te herkennen aan de decoratieve bovenrand in gotische stijl. Deze sierrand werd in de vijftiende eeuw aangebracht en geeft het fort het uiterlijk van een schaakstuk.

Zodra je bij het Fort Minčeta bent aangekomen, neem je de stenen trap naar de top van de toren. Dat is een steile klim, maar het uitzicht is het zeker waard, want vrijwel nergens kun je zo mooi op Dubrovnik kijken. Onder je spreiden de daken van de Oude Stad zich uit en voor je strekt de Adriatische Zee zich uit tot de horizon. Je kunt nog net het eiland Lokrum zien liggen. Bij helder weer kun je zelfs de berg Lovćen in Montenegro zien.

Het Fort Minčeta staat in het noordwesten van de Oude Stad van Dubrovnik. Als je een rondleiding volgt langs de vestingmuren van de Oude Stad, is toegang tot het fort bij de prijs inbegrepen.


Fort Minceta Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Fort Minceta

Alle 3.800 accommodaties in de buurt van Fort Minceta bekijken
Hotel Excelsior € 149
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Frana Supila 12, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hilton Imperial Dubrovnik € 95
  Hilton Imperial Dubrovnik

  Hilton Imperial Dubrovnik

  Marijana Blažića 2, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

   Rilati Old Town Palace € 62
   Rilati Old Town Palace

   Rilati Old Town Palace

   Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij St. Blaisekerk, Orlandozuil en Paleis van de rector. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

    Hotel Bellevue Dubrovnik € 131
    Hotel Bellevue Dubrovnik

    Hotel Bellevue Dubrovnik

    Pera Cingrije 7, Dubrovnik
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 2 km afstand van Luka Gruz, Pilepoort en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 2 km afstand.

     Grand Villa Argentina
     Grand Villa Argentina

     Grand Villa Argentina

     Frana Supila 14, Dubrovnik
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Dubrovnik biedt rechtstreeks toegang tot het strand en ligt op 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

      Scalini Palace € 59
      Scalini Palace

      Scalini Palace

      3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

       The Pucic Palace € 135
       The Pucic Palace

       The Pucic Palace

       Od Puca 1, Dubrovnik
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Gunduliceva Poljana, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

        Hotel Lapad € 61
        Hotel Lapad

        Hotel Lapad

        Lapadska obala 37, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt aan het water, binnen 15 minuten lopen van Poluotok Lapad en Strand Lapad. Ook Copacabana-strand en Veerboothaven van Dubrovnik liggen binnen 3 km afstand.