Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Fort Minčeta

Begeef je naar de top van deze veertiende-eeuwse vesting voor een spectaculair uitzicht op Dubrovnik en de Adriatische Zee.

Het fort Minčeta is een van de opvallendste delen van de stadsmuren van Dubrovnik. De toren vormt het hoogste punt van de verdedigingswerken van de stad. Deze imposante toren is zowel op afstand als van dichtbij prachtig om te zien, en vanaf de muren heb je een geweldig uitzicht op de stad.

De vesting was toen het in de veertiende eeuw werd gebouwd aanvankelijk een eenvoudig gebouw dat diende ter verdediging van de Pile-poort en het stadscentrum. Naarmate Dubrovnik in de loop der jaren met grotere bedreigingen te maken kreeg, werd het bastion versterkt en meerdere keren herbouwd. De muren van de ronde toren van het fort zijn maar liefst 6 meter dik, dus potentiële aanvallen zouden er niet zomaar doorheen breken. Het fort is vernoemd naar de familie die het land in bezit had waarop het fort werd gebouwd.

Loop langs de oude muren naar de toren. Begin bij de Pile-poort, de grootse, zestiende-eeuwse ingang naar de Oude Stad. Boven de poort zie je een beeld van Sint Blasius, de beschermheilige van Dubrovnik. Wanneer je de toren nadert, kun je even stoppen om het fort op afstand te bewonderen. Ooit stonden er op de muren allemaal angstaanjagende kanonnen die naar buiten wezen, maar deze zijn er niet meer. De toren is gemakkelijk te herkennen aan de decoratieve bovenrand in gotische stijl. Deze sierrand werd in de vijftiende eeuw aangebracht en geeft het fort het uiterlijk van een schaakstuk.

Zodra je bij het Fort Minčeta bent aangekomen, neem je de stenen trap naar de top van de toren. Dat is een steile klim, maar het uitzicht is het zeker waard, want vrijwel nergens kun je zo mooi op Dubrovnik kijken. Onder je spreiden de daken van de Oude Stad zich uit en voor je strekt de Adriatische Zee zich uit tot de horizon. Je kunt nog net het eiland Lokrum zien liggen. Bij helder weer kun je zelfs de berg Lovćen in Montenegro zien.

Het Fort Minčeta staat in het noordwesten van de Oude Stad van Dubrovnik. Als je een rondleiding volgt langs de vestingmuren van de Oude Stad, is toegang tot het fort bij de prijs inbegrepen.


Fort Minceta Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Fort Minceta

Alle 4.349 accommodaties in de buurt van Fort Minceta bekijken
Hilton Imperial Dubrovnik € 140
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

  Hotel Excelsior € 328
  Hotel Excelsior

  Hotel Excelsior

  Frana Supila 12, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

   Dubrovnik Palace € 197
   Dubrovnik Palace

   Dubrovnik Palace

   Masarykov Put 20, Dubrovnik
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, binnen 15 minuten lopen van Poluotok Lapad en Strand Lapad. Ook Copacabana-strand en Haven van Gruz liggen binnen 5 km afstand.

    Hotel Villa Sigurata € 55
    Hotel Villa Sigurata

    Hotel Villa Sigurata

    Stulina, 4, Dubrovnik, Dubrovnik-Neretva
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal Dubrovnik, Haven van de Oude Stad en Huis van Marin Držić. Ook Onofrio's fontein en Franciscaans klooster liggen binnen 10 minuten lopen.

     Scalini Palace € 66
     Scalini Palace

     Scalini Palace

     3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

      Villa Sigurata II € 55
      Villa Sigurata II

      Villa Sigurata II

      Cubranoviceva 15, Dubrovnik
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Huis van Marin Držić, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

       B&B Apartments & Studios Lanii € 59
       B&B Apartments & Studios Lanii

       B&B Apartments & Studios Lanii

       Dropceva ulica 7, Dubrovnik
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 5 minuten lopen.

        Boutique Hotel Stari Grad € 276
        Boutique Hotel Stari Grad

        Boutique Hotel Stari Grad

        Od Sigurate 4, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel in Oude Stad van Dubrovnik ligt aan het strand, vlak bij War Photo Limited, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.