Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kerk van St. Ignatius

In deze achttiende-eeuwse kerk, die is gewijd aan de stichter van een heilige orde, kun je beeldige fresco's, barokke architectuur en een grot bewonderen. 

Je bereikt de Kerk van St. Ignatius via een indrukwekkende trap in barokstijl die is gemodelleerd naar het voorbeeld van de Spaanse Trappen in Rome. De kerk maakt deel uit van een gebouwencomplex met barokarchitectuur en bevindt zich naast een jezuïetenschool. Niet alleen van buiten is deze populaire kerk mooi; binnen zie je fresco's die het levensverhaal uitbeelden van de Heilige Ignatius, de stichter van de jezuïetenorde.

Begin je bezichtiging van deze vroegachttiende-eeuwse kerk met het bestuderen van de gevel. Je ziet dan dat in sommige nissen geen beeld staat. Het was oorspronkelijk wel de bedoeling dat deze nissen werden gevuld, maar een schip dat meerdere beelden vervoerde, verging op zee en de beelden zijn nooit vervangen. 

Loop naar binnen en bestudeer de fresco's bij het hoofdaltaar. Deze zijn van de hand van de Siciliaan Gaetano Garcia. Er zijn enkele belangrijke momenten uit het leven van de Heilige Ignatius afgebeeld, onder meer dat hij het boek met regels voor jezuïeten vasthoudt en dat hij de eerste missionarissen op pad stuurt. Op de halve koepel boven je kun je nog een kleurrijk fresco bewonderen. Achter in de kerk hangt een schilderij waarop de dood van de Franciscus Xaverius, de eerste missionaris van de jezuïeten, staat afgebeeld.

Begeef je vervolgens naar een imitatie van de Lourdesgrot. In de originele schrijn in het Franse Lourdes zou de Heilige Maagd Maria zijn verschenen aan de boerendochter Bernadette. Af en toe kun je de kerkklok horen luiden. Deze werd halverwege de veertiende eeuw gegoten en is naar verluidt de oudste in Dubrovnik.

De Kerk van St. Ignatius is een van de locaties van het Dubrovnik Summer Festival, dat in juli en augustus plaatsvindt in de stad. De trap en het plein voor de kerk worden het toneel van openluchtoptredens, en ook elders in de stad kun je tijdens dit festival allerlei voorstellingen bijwonen. 

De kerk is elke dag geopend en de toegang is gratis. De trap loopt van het Gundulić-plein naar het Bošković-plein, op loopafstand van de Oude Stad.


St. Ignatiuskerk Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in St. Ignatiuskerk

Alle 4.344 accommodaties in de buurt van St. Ignatiuskerk bekijken
Hilton Imperial Dubrovnik € 122
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

  Hotel Excelsior € 328
  Hotel Excelsior

  Hotel Excelsior

  Frana Supila 12, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

   Hotel Villa Sigurata € 55
   Hotel Villa Sigurata

   Hotel Villa Sigurata

   Stulina, 4, Dubrovnik, Dubrovnik-Neretva
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal Dubrovnik, Haven van de Oude Stad en Huis van Marin Držić. Ook Onofrio's fontein en Franciscaans klooster liggen binnen 10 minuten lopen.

    Dubrovnik Palace € 197
    Dubrovnik Palace

    Dubrovnik Palace

    Masarykov Put 20, Dubrovnik
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, binnen 15 minuten lopen van Poluotok Lapad en Strand Lapad. Ook Copacabana-strand en Haven van Gruz liggen binnen 5 km afstand.

     Scalini Palace € 66
     Scalini Palace

     Scalini Palace

     3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

      Rilati Old Town Palace € 55
      Rilati Old Town Palace

      Rilati Old Town Palace

      Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Orlandozuil, Paleis van de rector en St. Blaisekerk. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

       Villa Sigurata II € 55
       Villa Sigurata II

       Villa Sigurata II

       Cubranoviceva 15, Dubrovnik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Huis van Marin Držić, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

        La Vita e Bella IV € 80
        La Vita e Bella IV

        La Vita e Bella IV

        Lucarica 4, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Luzaplein, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Walls of Dubrovnik liggen binnen 5 minuten lopen.