Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kerk van St. Ignatius

In deze achttiende-eeuwse kerk, die is gewijd aan de stichter van een heilige orde, kun je beeldige fresco's, barokke architectuur en een grot bewonderen. 

Je bereikt de Kerk van St. Ignatius via een indrukwekkende trap in barokstijl die is gemodelleerd naar het voorbeeld van de Spaanse Trappen in Rome. De kerk maakt deel uit van een gebouwencomplex met barokarchitectuur en bevindt zich naast een jezuïetenschool. Niet alleen van buiten is deze populaire kerk mooi; binnen zie je fresco's die het levensverhaal uitbeelden van de Heilige Ignatius, de stichter van de jezuïetenorde.

Begin je bezichtiging van deze vroegachttiende-eeuwse kerk met het bestuderen van de gevel. Je ziet dan dat in sommige nissen geen beeld staat. Het was oorspronkelijk wel de bedoeling dat deze nissen werden gevuld, maar een schip dat meerdere beelden vervoerde, verging op zee en de beelden zijn nooit vervangen. 

Loop naar binnen en bestudeer de fresco's bij het hoofdaltaar. Deze zijn van de hand van de Siciliaan Gaetano Garcia. Er zijn enkele belangrijke momenten uit het leven van de Heilige Ignatius afgebeeld, onder meer dat hij het boek met regels voor jezuïeten vasthoudt en dat hij de eerste missionarissen op pad stuurt. Op de halve koepel boven je kun je nog een kleurrijk fresco bewonderen. Achter in de kerk hangt een schilderij waarop de dood van de Franciscus Xaverius, de eerste missionaris van de jezuïeten, staat afgebeeld.

Begeef je vervolgens naar een imitatie van de Lourdesgrot. In de originele schrijn in het Franse Lourdes zou de Heilige Maagd Maria zijn verschenen aan de boerendochter Bernadette. Af en toe kun je de kerkklok horen luiden. Deze werd halverwege de veertiende eeuw gegoten en is naar verluidt de oudste in Dubrovnik.

De Kerk van St. Ignatius is een van de locaties van het Dubrovnik Summer Festival, dat in juli en augustus plaatsvindt in de stad. De trap en het plein voor de kerk worden het toneel van openluchtoptredens, en ook elders in de stad kun je tijdens dit festival allerlei voorstellingen bijwonen. 

De kerk is elke dag geopend en de toegang is gratis. De trap loopt van het Gundulić-plein naar het Bošković-plein, op loopafstand van de Oude Stad.


St. Ignatiuskerk Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in St. Ignatiuskerk

Alle 3.796 accommodaties in de buurt van St. Ignatiuskerk bekijken
Hotel Excelsior € 149
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Frana Supila 12, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

  Rilati Old Town Palace € 62
  Rilati Old Town Palace

  Rilati Old Town Palace

  Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij St. Blaisekerk, Orlandozuil en Paleis van de rector. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

   Hilton Imperial Dubrovnik € 95
   Hilton Imperial Dubrovnik

   Hilton Imperial Dubrovnik

   Marijana Blažića 2, Dubrovnik
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

    Grand Villa Argentina
    Grand Villa Argentina

    Grand Villa Argentina

    Frana Supila 14, Dubrovnik
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Dubrovnik biedt rechtstreeks toegang tot het strand en ligt op 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

     Hotel Bellevue Dubrovnik € 131
     Hotel Bellevue Dubrovnik

     Hotel Bellevue Dubrovnik

     Pera Cingrije 7, Dubrovnik
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 2 km afstand van Luka Gruz, Pilepoort en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 2 km afstand.

      The Pucic Palace € 135
      The Pucic Palace

      The Pucic Palace

      Od Puca 1, Dubrovnik
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Gunduliceva Poljana, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

       Scalini Palace € 59
       Scalini Palace

       Scalini Palace

       3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

        SUNce Palace Apartments € 76
        SUNce Palace Apartments

        SUNce Palace Apartments

        Nikole Božidarevića 8, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Aankondigingskerk, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 5 minuten lopen.