Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kerk van Sint Blasius

In deze vroegachttiende-eeuwse kerk, gewijd aan de beschermheilige van Dubrovnik, zie je een van de meest aanbeden religieuze iconen van de stad.

De Kerk van Sint Blasius is vooral bekend dankzij het vereerde vijftiende-eeuwse beeld van Sint Blasius, de beschermheilige van Dubrovnik. De barokke koepelkerk krijgt een hoofdrol tijdens sommige van de jaarlijkse festivals, en de brede trap is een populaire plek om even te gaan zitten en de activiteit op het Luza-plein te aanschouwen. 

De oorspronkelijke Romaanse kerk op deze locatie werd in de veertiende eeuw gebouwd, maar werd in 1667 beschadigd door een aardbeving en nog geen veertig jaar later verwoest door een brand. De huidige kerk is ontworpen door een architect uit Venetië. De bouw werd in het jaar 1715 voltooid.

Neem even de tijd om de buitenkant van de kerk te bewonderen. Boven op de voorgevel zie je een beeld van Sint Blasius. Het beeld is gemaakt door de architect van het gebouw. Bewonder de grote koepel en loop vervolgens de trap op richting de rijkversierde portaal.

Betreed de kerk en begeef je naar het hoofdaltaar, waar je het beroemde beeld van Sint Blasius kunt bekijken. Deze gotische icoon van verguld zilver was een van de weinige schatten die kon worden gered van de brand die de oorspronkelijke kerk in de as legde. Sint Blasius houdt in zijn handen een model van Dubrovnik vast zoals de stad er in de vijftiende eeuw uitzag.

Bewonder ook de gebrandschilderde ramen die de lokale kunstenaar Ivo Dulčić heeft gemaakt. Bezichtig vervolgens de sacristie, waar een olieverfschilderij uit de achttiende eeuw hangt waarop Sint Blasius tijdens de aardbeving om genade smeekt voor de stad.

Het is extra leuk om de kerk te bezoeken tijdens een van de festivals in de stad, wanneer de kerk het toneel is van allerlei vieringen. Tijdens het Feest van Sint Blasius in februari worden vóór het gebouw witte duiven vrijgelaten en worden verscheidene relieken van de heilige door de stad gedragen.

De Kerk van Sint Blasius staat aan het oosteinde van de Stradun, de autovrije hoofdstraat van het oude centrum. Je kunt betaald parkeren in een van de speciale parkeerzones. De kerk is dagelijks geopend en de toegang is gratis.


St. Blaisekerk Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in St. Blaisekerk

Alle 4.065 accommodaties in de buurt van St. Blaisekerk bekijken
Hilton Imperial Dubrovnik € 72
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

  Hotel Villa Sigurata € 66
  Hotel Villa Sigurata

  Hotel Villa Sigurata

  Stulina, 4, Dubrovnik, Dubrovnik-Neretva
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal Dubrovnik, Haven van de Oude Stad en Huis van Marin Držić. Ook Onofrio's fontein en Franciscaans klooster liggen binnen 10 minuten lopen.

   Apartments More Dubrovnik € 172
   Apartments More Dubrovnik

   Apartments More Dubrovnik

   Petilovrijenci 1, Old Town, Dubrovnik
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Stradun, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis van de rector en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

    PRIJEKO PALACE € 243
    PRIJEKO PALACE

    PRIJEKO PALACE

    Prijeko 22, Dubrovnik
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Deze bed & breakfast ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij War Photo Limited, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Pilepoort en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

     Villa Ankora € 106
     Villa Ankora

     Villa Ankora

     Ivana Mažuranica 20, Dubrovnik
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Deze villa ligt vlak bij het strand, binnen 10 minuten lopen van Pilepoort en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

      The Pucic Palace € 290
      The Pucic Palace

      The Pucic Palace

      Od Puca 1, Dubrovnik
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Dubrovnik ligt in de historische wijk, vlak bij Gunduliceva Poljana, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

       Olea € 115
       Olea

       Olea

       Zeljarica 3, Dubrovnik
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Orlandozuil, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

        Scalini Palace € 60
        Scalini Palace

        Scalini Palace

        3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.