Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Fort Bokar

Bewonder de prachtige bouwkunst van een deel van Dubrovniks middeleeuwse vestingwerken, het vijftiende-eeuwse fort in de zuidwesthoek van de Oude Stad.

Het Fort Bokar was een van de hoofdelementen van het netwerk van verdedigingsmuren dat Dubrovnik eeuwenlang heeft beschermd. Het ronde fort uit de vijftiende eeuw werd in een periode van meer dan honderd jaar gebouwd en is een prominente bezienswaardigheid die vanuit de middeleeuwse muren het water in steekt. Fans van de tv-serie Game of Thrones zullen de vestingwerken herkennen, want deze fungeerden als een van de opnamelocaties. 

Het Fort Bokar is een van de oudste kastelen in zijn soort ter wereld. Naast de defensieve functie werd het fort in de negentiende eeuw ook als gevangenis gebruikt. Ga mee met een rondleiding langs de oude muren om het fort te bereiken. Zoek onderweg een paar mooie plekken uit om het gebouw van twee verdiepingen op de foto te zetten.

Vanaf de muur boven op het fort kijk je uit op het Fort Lovrijenac, dat op een rots hoog boven de zee staat. Vanaf het Fort Bokar heb je bovendien een weids uitzicht op de Adriatische Zee.

Neem daarna de tijd om de vesting van binnen te bekijken. Je ziet er enkele kanonnen en een kleine edelsteencollectie. Als je tijdens het Dubrovnik Summer Festival in juli en augustus in de stad bent, kun je tickets boeken voor theatervoorstellingen in de kamers en open ruimtes van het fort. 

Naast het fort ligt een klein strand. Daarvandaan kun je de buitenkant nog eens goed bestuderen. Onder het fort loopt een tunnel die uit de rots is gehouwen. Kom 's avonds nog eens terug naar het imposante bouwwerk, want dan baadt het in licht.

Het Fort Bokar staat in het zuidwestelijke deel van de oude muren van Dubrovnik. In de stad zijn meerdere touroperators te vinden die Engelstalige rondleidingen langs de middeleeuwse vestingwerken aanbieden.


Fort Bokar Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Fort Bokar

Alle 3.799 accommodaties in de buurt van Fort Bokar bekijken
Hotel Excelsior € 149
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Frana Supila 12, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hilton Imperial Dubrovnik € 95
  Hilton Imperial Dubrovnik

  Hilton Imperial Dubrovnik

  Marijana Blažića 2, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

   Rilati Old Town Palace € 62
   Rilati Old Town Palace

   Rilati Old Town Palace

   Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij St. Blaisekerk, Orlandozuil en Paleis van de rector. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

    Hotel Bellevue Dubrovnik € 131
    Hotel Bellevue Dubrovnik

    Hotel Bellevue Dubrovnik

    Pera Cingrije 7, Dubrovnik
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 2 km afstand van Luka Gruz, Pilepoort en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 2 km afstand.

     Grand Villa Argentina
     Grand Villa Argentina

     Grand Villa Argentina

     Frana Supila 14, Dubrovnik
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Dubrovnik biedt rechtstreeks toegang tot het strand en ligt op 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

      Scalini Palace € 59
      Scalini Palace

      Scalini Palace

      3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

       The Pucic Palace € 135
       The Pucic Palace

       The Pucic Palace

       Od Puca 1, Dubrovnik
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Gunduliceva Poljana, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

        Hotel Lapad € 61
        Hotel Lapad

        Hotel Lapad

        Lapadska obala 37, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt aan het water, binnen 15 minuten lopen van Poluotok Lapad en Strand Lapad. Ook Copacabana-strand en Veerboothaven van Dubrovnik liggen binnen 3 km afstand.