Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Onofrio-fontein

Neem een verfrissende slok water bij deze populaire bezienswaardigheid in Dubrovnik, dat al eeuwenlang een belangrijk middelpunt van de stad is. 

Een van de eerste dingen die je ziet wanneer je via de Pile-poort de Oude Stad binnentreedt, is de Onofrio-fontein. Deze werd in de vijftiende eeuw gebouwd om drinkwater op te vangen dat via het aquaduct de stad in werd geleid. Tegenwoordig is het een populaire ontmoetingsplek voor zowel Kroaten als toeristen.

De fontein werd in 1438 gebouwd om water van de Dubrovačka-rivier op te vangen dat over een afstand van 12 kilometer naar de stad werd vervoerd. Het ontwerp was van de hand van de architect Onofrio Giordano della Cava. Het maakte deel uit van een van de eerste aquaducten in de regio.

De overkoepelde fontein was versierd met allerlei sculpturen en decoraties, maar deze werden tijdens de aardbeving van 1667 verwoest. Een handjevol sculpturen valt nog wel te bewonderen, namelijk zestien gebeeldhouwde hoofden waar het water doorheen stroomt. Het water komt vervolgens in een waterreservoir terecht.

Ga even rustig zitten op de rand die om de fontein heen loopt. Vaak spelen er straatmuzikanten op het plein, zodat je wordt vermaakt terwijl je uitrust. Het water in de fontein kun je drinken, dus vul gerust je flesje bij voordat je weer verdergaat. Je kunt natuurlijk ook naar een van de cafés en restaurants in de buurt gaan als je trek of dorst hebt. 

Op gezette tijden vertrekken bij de fontein stadsrondleidingen die worden verzorgd door het nabijgelegen bureau voor toerisme. Als je over de oude stadsmuren loopt, kun je vanaf een aantal punten uitstekende foto's maken van de fontein van bovenaf gezien. Als je wilt dat er geen mensenmassa op je foto komt, kun je het beste vroeg in de ochtend gaan.

Mis ook de kleinere fontein aan het andere uiteinde van de Stradun niet. Deze cascadefontein is ook gemaakt door Onofrio Giordano della Cava. Bekijk de dolfijnreliëfs en gebeeldhouwde hoofden van deze fontein, die de functie had het Luža-plein van water te voorzien.   

Je vindt de Onofrio-fontein naast de Pile-poort, voor de Verlosserskerk. De kleinere fontein bevindt zich bij de Ploče-poort, naast de klokkentoren. 


Onofrio's fontein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Onofrio's fontein

Alle 4.141 accommodaties in de buurt van Onofrio's fontein bekijken
Hilton Imperial Dubrovnik € 72
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

  PRIJEKO PALACE € 243
  PRIJEKO PALACE

  PRIJEKO PALACE

  Prijeko 22, Dubrovnik
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Deze bed & breakfast ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij War Photo Limited, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Pilepoort en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

   Apartments More Dubrovnik € 172
   Apartments More Dubrovnik

   Apartments More Dubrovnik

   Petilovrijenci 1, Old Town, Dubrovnik
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Stradun, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis van de rector en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

    Hotel Villa Sigurata € 66
    Hotel Villa Sigurata

    Hotel Villa Sigurata

    Stulina, 4, Dubrovnik, Dubrovnik-Neretva
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal Dubrovnik, Haven van de Oude Stad en Huis van Marin Držić. Ook Onofrio's fontein en Franciscaans klooster liggen binnen 10 minuten lopen.

     Villa Ankora € 106
     Villa Ankora

     Villa Ankora

     Ivana Mažuranica 20, Dubrovnik
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Deze villa ligt vlak bij het strand, binnen 10 minuten lopen van Pilepoort en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

      Villa Sigurata II € 66
      Villa Sigurata II

      Villa Sigurata II

      Cubranoviceva 15, Dubrovnik
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Huis van Marin Držić, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

       Apartments Eleganca € 126
       Apartments Eleganca

       Apartments Eleganca

       Zlatariceva 1, Dubrovnik
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Verlosserkerk, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

        Celenga Apartments € 141
        Celenga Apartments

        Celenga Apartments

        Svetoga Josipa 13, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Rupe-museum, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.