Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kathedraal van Dubrovnik

Bezichtig deze kathedraal uit de achttiende eeuw en bekijk de indrukwekkende collectie kunst en relikwieën, waaronder delen van het lichaam van de beschermheilige van de stad. 

Veel mensen bezoeken de Kathedraal van Dubrovnik om de gouden en zilveren reliekhouders te zien in de schatkamer. Deze bevatten relikwieën, waaronder stukjes bot en kleding van heiligen en andere mensen met een groot religieus belang. De achttiende-eeuwse koepelkerk biedt daarnaast ook een prachtige architectuur, altaren in barokstijl en schilderijen van Italiaanse, Kroatische en Vlaamse meesters.

De Kathedraal van Dubrovnik is eigenlijk de derde kerk die op deze plek is gebouwd. De eerste was een vroegchristelijke kerk die in de zevende eeuw werd gebouwd. Hierna volgde er een kathedraal die, zo wil het verhaal, werd gefinancierd met een donatie van koning Richard Leeuwenhart. Hij zou na de kruistochten schipbreuk hebben geleden op weg naar huis en een donatie hebben gedaan aan de inwoners die hem hadden gered. Deze nieuwe romaanse kathedraal raakte beschadigd tijdens de grote aardbeving in 1667 en werd opnieuw opgebouwd, dit keer in de barokstijl die je nu zelf kunt komen bewonderen.

In de schatkamer worden enkele van de waardevolste religieuze schatten van de kathedraal tentoongesteld. Veel schatten dateren nog uit de elfde eeuw. De vormen van de prachtig gedecoreerde reliekhouders komen overeen met de heilige lichaamsdelen die ze bevatten. 

Bekijk de vergulde schedel, een arm en een been van de beschermheilige van Dubrovnik, Sint Blasius. Er staat ook een grote, versierde reliekhouder die naar verluidt doeken bevat waarin het kindeke Jezus gewikkeld was. Ook wordt er een stuk hout tentoongesteld waarvan sommigen geloven dat het een deel is van het kruis waaraan Jezus werd gekruisigd. Het is verwerkt in een zestiende-eeuws crucifix. Bekijk ook de kopie van de Madonna met de stoel, die wordt toegeschreven aan de renaissancekunstenaar Rafaël.

Kijk vervolgens rond in de rest van de kathedraal. Bewonder het prachtige marmeren altaar van Sint Jan en het schilderij Maria Hemelvaart van Titiaan dat boven het hoofdaltaar hangt. In de zijaltaren en kapellen zijn nog meer schilderijen uit de zestiende tot achttiende eeuw te zien.

De kathedraal van Dubrovnik staat in de Oude Stad, naast het Paleis van de Rector. De kathedraal is elke dag open en is gratis toegankelijk. Voor de schatkamer geldt wel een toegangsprijs.


Kathedraal Dubrovnik Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal Dubrovnik

Alle 4.346 accommodaties in de buurt van Kathedraal Dubrovnik bekijken
Hilton Imperial Dubrovnik € 122
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

  Hotel Excelsior € 328
  Hotel Excelsior

  Hotel Excelsior

  Frana Supila 12, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

   Hotel Villa Sigurata € 55
   Hotel Villa Sigurata

   Hotel Villa Sigurata

   Stulina, 4, Dubrovnik, Dubrovnik-Neretva
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal Dubrovnik, Haven van de Oude Stad en Huis van Marin Držić. Ook Onofrio's fontein en Franciscaans klooster liggen binnen 10 minuten lopen.

    Dubrovnik Palace € 197
    Dubrovnik Palace

    Dubrovnik Palace

    Masarykov Put 20, Dubrovnik
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, binnen 15 minuten lopen van Poluotok Lapad en Strand Lapad. Ook Copacabana-strand en Haven van Gruz liggen binnen 5 km afstand.

     Scalini Palace € 66
     Scalini Palace

     Scalini Palace

     3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

      Rilati Old Town Palace € 50
      Rilati Old Town Palace

      Rilati Old Town Palace

      Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Orlandozuil, Paleis van de rector en St. Blaisekerk. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

       Villa Sigurata II € 55
       Villa Sigurata II

       Villa Sigurata II

       Cubranoviceva 15, Dubrovnik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Huis van Marin Držić, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

        La Vita e Bella IV € 80
        La Vita e Bella IV

        La Vita e Bella IV

        Lucarica 4, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Luzaplein, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Walls of Dubrovnik liggen binnen 5 minuten lopen.