Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Verlosserskerk

Neem een kijkje in dit bescheiden, oude kerkje dat de beruchte aardbeving heeft overleefd die een groot deel van het zeventiende-eeuwse Dubrovnik in puin legde.

Tussen de Pile-poort en het Franciscanenklooster staat de Verlosserskerk, een van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1667 heeft doorstaan. Het kleine, pretentieloze kerkje heeft een renaissancistische bouwstijl, die invloed schijnt te hebben gehad op de stijl van andere kerken in de regio. 

De kerk is gewijd aan Jezus Christus en werd aan het begin van de zestiende eeuw gebouwd als dankbetuiging dat de inwoners van Dubrovnik de aardbeving in het jaar 1520 hadden overleefd. Het staat er nog steeds en is in al die jaren nauwelijks veranderd.  

Ga voor de kerk staan om de details van de architectuur te bestuderen of ga even zitten op de rand van de Onofrio-fontein tegenover de ingang. Bewonder een van de herkenbaarste delen van de voorgevel: het klassieke Dalmatische rozetraam. Er staat een inscriptie in het Latijn onder die aangeeft hoe dankbaar de stad was om gespaard te zijn gebleven. Onder de inscriptie zie je het gebeeldhouwde hoofd van een engel. Op de boog boven de deur is een wat versleten monogram van Jezus te zien. Je kunt de letters van dit traditionele christelijke symbool nog net ontcijferen. Het betreft de eerste drie letters van de Griekse naam voor Jezus.

De ramen aan de zijkanten van de kerk hebben een in een punt uitlopende boogvorm. Dit is een van de gotische elementen van het gebouw.

Betreed de kerk om de religieuze schilderijen en sculpturen te bekijken. Boven je zie je een kruisribgewelf, nog een gotisch element van de kerk. Loop naar het hoofdaltaar om het indrukwekkende altaarstuk erachter te bekijken. Neem plaats op een van de houten kerkbanken en geniet van de rust en stilte. De drukke straten van de Oude Stad lijken hier ver weg.

De Verlosserskerk doet dienst als expositieruimte en als concertzaal. De kerk is dagelijks geopend en de toegang is gratis. Er vinden af en toe evenementen plaats.

De kerk staat aan het begin van de Stradun, de hoofdstraat van de Oude Stad.


Verlosserkerk Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Verlosserkerk

Alle 4.349 accommodaties in de buurt van Verlosserkerk bekijken
Hilton Imperial Dubrovnik € 122
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

  Hotel Excelsior € 328
  Hotel Excelsior

  Hotel Excelsior

  Frana Supila 12, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

   Dubrovnik Palace € 197
   Dubrovnik Palace

   Dubrovnik Palace

   Masarykov Put 20, Dubrovnik
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, binnen 15 minuten lopen van Poluotok Lapad en Strand Lapad. Ook Copacabana-strand en Haven van Gruz liggen binnen 5 km afstand.

    Hotel Villa Sigurata € 55
    Hotel Villa Sigurata

    Hotel Villa Sigurata

    Stulina, 4, Dubrovnik, Dubrovnik-Neretva
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal Dubrovnik, Haven van de Oude Stad en Huis van Marin Držić. Ook Onofrio's fontein en Franciscaans klooster liggen binnen 10 minuten lopen.

     Villa Sigurata II € 55
     Villa Sigurata II

     Villa Sigurata II

     Cubranoviceva 15, Dubrovnik
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Huis van Marin Držić, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

      Scalini Palace € 66
      Scalini Palace

      Scalini Palace

      3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

       Apartments Zoro € 60
       Apartments Zoro

       Apartments Zoro

       Za rokom 11, Dubrovnik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Huis van Marin Držić en Pilepoort. Ook Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza liggen binnen 5 minuten lopen.

        Rilati Old Town Palace € 55
        Rilati Old Town Palace

        Rilati Old Town Palace

        Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Orlandozuil, Paleis van de rector en St. Blaisekerk. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.