Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Verlosserskerk

Neem een kijkje in dit bescheiden, oude kerkje dat de beruchte aardbeving heeft overleefd die een groot deel van het zeventiende-eeuwse Dubrovnik in puin legde.

Tussen de Pile-poort en het Franciscanenklooster staat de Verlosserskerk, een van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1667 heeft doorstaan. Het kleine, pretentieloze kerkje heeft een renaissancistische bouwstijl, die invloed schijnt te hebben gehad op de stijl van andere kerken in de regio. 

De kerk is gewijd aan Jezus Christus en werd aan het begin van de zestiende eeuw gebouwd als dankbetuiging dat de inwoners van Dubrovnik de aardbeving in het jaar 1520 hadden overleefd. Het staat er nog steeds en is in al die jaren nauwelijks veranderd.  

Ga voor de kerk staan om de details van de architectuur te bestuderen of ga even zitten op de rand van de Onofrio-fontein tegenover de ingang. Bewonder een van de herkenbaarste delen van de voorgevel: het klassieke Dalmatische rozetraam. Er staat een inscriptie in het Latijn onder die aangeeft hoe dankbaar de stad was om gespaard te zijn gebleven. Onder de inscriptie zie je het gebeeldhouwde hoofd van een engel. Op de boog boven de deur is een wat versleten monogram van Jezus te zien. Je kunt de letters van dit traditionele christelijke symbool nog net ontcijferen. Het betreft de eerste drie letters van de Griekse naam voor Jezus.

De ramen aan de zijkanten van de kerk hebben een in een punt uitlopende boogvorm. Dit is een van de gotische elementen van het gebouw.

Betreed de kerk om de religieuze schilderijen en sculpturen te bekijken. Boven je zie je een kruisribgewelf, nog een gotisch element van de kerk. Loop naar het hoofdaltaar om het indrukwekkende altaarstuk erachter te bekijken. Neem plaats op een van de houten kerkbanken en geniet van de rust en stilte. De drukke straten van de Oude Stad lijken hier ver weg.

De Verlosserskerk doet dienst als expositieruimte en als concertzaal. De kerk is dagelijks geopend en de toegang is gratis. Er vinden af en toe evenementen plaats.

De kerk staat aan het begin van de Stradun, de hoofdstraat van de Oude Stad.


Verlosserkerk Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Verlosserkerk

Alle 3.810 accommodaties in de buurt van Verlosserkerk bekijken
Hotel Excelsior € 149
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Frana Supila 12, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hilton Imperial Dubrovnik € 85
  Hilton Imperial Dubrovnik

  Hilton Imperial Dubrovnik

  Marijana Blažića 2, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

   Rilati Old Town Palace € 62
   Rilati Old Town Palace

   Rilati Old Town Palace

   Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij St. Blaisekerk, Orlandozuil en Paleis van de rector. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

    Hotel Bellevue Dubrovnik € 131
    Hotel Bellevue Dubrovnik

    Hotel Bellevue Dubrovnik

    Pera Cingrije 7, Dubrovnik
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 2 km afstand van Luka Gruz, Pilepoort en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 2 km afstand.

     Grand Villa Argentina
     Grand Villa Argentina

     Grand Villa Argentina

     Frana Supila 14, Dubrovnik
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Dubrovnik biedt rechtstreeks toegang tot het strand en ligt op 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

      Scalini Palace € 59
      Scalini Palace

      Scalini Palace

      3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

       The Pucic Palace € 135
       The Pucic Palace

       The Pucic Palace

       Od Puca 1, Dubrovnik
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Gunduliceva Poljana, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

        SUNce Palace Apartments € 76
        SUNce Palace Apartments

        SUNce Palace Apartments

        Nikole Božidarevića 8, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Aankondigingskerk, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 5 minuten lopen.