Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Dominicanenklooster

Breng wat tijd door in een oud kloostercomplex met een uitstekend museum met religieuze kunst en een goed intact gebleven gotisch kloostergebouw. 

Het Dominicanenklooster herbergt een waardevolle collectie van sierraden, vijftiende-eeuwse schilderijen en historische voorwerpen. Het is een van de grootste gotische gebouwen aan de oostkust van de Adriatische Zee. Het speelde ooit een belangrijke rol voor de verdediging van de stad. 

Het klooster werd aan het begin van de dertiende eeuw gesticht, maar de bouw was pas meer dan een eeuw later klaar. Net als veel andere oude gebouwen in de stad werd het klooster gerestaureerd om de schade van de aardbeving van 1667 te herstellen.

Van buiten is het klooster relatief sober met weinig decoraties. Vanwege de strategische ligging nabij de haven werd het gebouw geïntegreerd in de onopgesmukte stadsmuren, waardoor het ontwerp niet al te uitbundig kon zijn. 

Loop via de grote trap richting de zuidelijke poort van het klooster. Het oneffen metselwerk van de zuilen van de balustrade is een op het eerste oog lukrake aanpassing die de monniken van het klooster hebben gemaakt. De reden hiervoor was om de lust te ontnemen van mannen die probeerden een glimp op te vangen van de enkels van vrouwen wanneer ze de trap opliepen.

Loop door de zuilengangen van het vijftiende-eeuwse klooster dat een tuin met sinaasappel- en palmbomen omringd. Midden in de tuin zie je een veertiende-eeuwse bron. Tijdens de belegering van Dubrovnik in 1991 was deze voor bijna de helft van de inwoners de enige bron van schoon water. 

Bezichtig het kloostermuseum om de collectie religieuze kunst te bekijken. Je ziet er werk uit de zestiende eeuw van schilders uit Dubrovnik, geïllustreerde manuscripten en enkele van de allereerste gedrukte boeken. 

Sluit je bezichtiging van het klooster af in de kerk. Het grote houten kruis scheidt het sanctuarium van het hoofddeel van het gebouw. Bekijk ook de kansel, die is versierd met figuren van de Maagd Maria en enkele andere heiligen. Er hangt ook een mooi pastelschilderij van Sint Dominicus dat is gemaakt door de Kroaat Vlaho Bukovac.

Het Dominicanenklooster vind je bij een passage tussen het Palača Sponza en de Poort van Ploče. Het klooster is dagelijks geopend. Er wordt een bescheiden toegangsprijs gevraagd. 


Dominicanenklooster Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Dominicanenklooster

Alle 4.344 accommodaties in de buurt van Dominicanenklooster bekijken
Hilton Imperial Dubrovnik € 122
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

  Hotel Excelsior € 365
  Hotel Excelsior

  Hotel Excelsior

  Frana Supila 12, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

   Hotel Villa Sigurata € 55
   Hotel Villa Sigurata

   Hotel Villa Sigurata

   Stulina, 4, Dubrovnik, Dubrovnik-Neretva
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal Dubrovnik, Haven van de Oude Stad en Huis van Marin Držić. Ook Onofrio's fontein en Franciscaans klooster liggen binnen 10 minuten lopen.

    Scalini Palace € 78
    Scalini Palace

    Scalini Palace

    3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

     Dubrovnik Palace € 207
     Dubrovnik Palace

     Dubrovnik Palace

     Masarykov Put 20, Dubrovnik
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, binnen 15 minuten lopen van Poluotok Lapad en Strand Lapad. Ook Copacabana-strand en Haven van Gruz liggen binnen 5 km afstand.

      Villa Sigurata II € 55
      Villa Sigurata II

      Villa Sigurata II

      Cubranoviceva 15, Dubrovnik
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Huis van Marin Držić, Walls of Dubrovnik en Pilepoort. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 5 minuten lopen.

       Rilati Old Town Palace € 50
       Rilati Old Town Palace

       Rilati Old Town Palace

       Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Orlandozuil, Paleis van de rector en St. Blaisekerk. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

        B&B Apartments & Studios Lanii € 59
        B&B Apartments & Studios Lanii

        B&B Apartments & Studios Lanii

        Dropceva ulica 7, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 5 minuten lopen.